kirandulas_20240901 


Szabad helyek száma: 0

ebből szabad hely az autóbuszon: 0 fő

Jelenlegi teljes létszám: 50 fő


Talán az egyik legjobb módja, hogy jobban megismerjük egymást, egy főzőcskézős, csónakázós csapatépítő buli.

Botos Erzsi utastársunk

kedves felajánlásával és segítségével mindez egy csapásra megvalósul!

Dunavarsány természeti értékei következtében jelentõs idegenforgalommal rendelkezik. A festõi Duna-parti üdülõhelyek és a mesterségesen kialakított bányatavak kellemes pihenési, szórakozási lehetõséget biztosítanak a településre látogatóknak.

A település nevezetes természeti látnivalói közé tartozik a Kis-Dunán található mintegy 10 hektárnyi úszóláp, a Domariba-sziget, a Varsányhalmon található Árvalányhajas terület. Ady Endre emlékét idézi a háború után elpusztult Vészi-kúria udvarán található négy darab feketefenyõ. A kastély gyakori vendégeként a költõ itt írta például a Fekete zongora címû versét, illetve a Margita élni akar cikluskölteményét.

Mi Domariba szigetén töltjük a napot. (A fura név, kissé oroszos hangzású, a jelentése  talán „halak háza”, bár a – nem túl távoli – Halásztelek bolgárok lakta település.)

Erzsivel paprikáskrumplit készítünk, aki szeretne segíthet… az elfogyasztásában is!!! Lehetőségünk lesz csónakázni (mentőmellény is rendelkezésünkre áll). A ráckevei Holt-Dunaág szinte teljesen állóvíz, nincs sodrása, így teljesen biztonságosan lehet vízi-túrázni.

A kirándulás önköltségi áron fog megvalósulni, részünkről üzemanyag és útdíj, Erzsi részéről az étkezés árának ellenértékében. A csónakokat és a területhasználatot Erzsi jóvoltából díjmentesen kapjuk.

A buszon csupán 26-an tudtok velünk utazni, de ennél többen is jöhetünk, hiszen kb. 50-en elférünk, csupán az odautazást kell egyénileg megoldani, akinek nem jut hely.

Evőeszköz és tányér elegendő van a csónakházban, de aki szeretne, hozhatja a sajátját. 

Korábbi hasonló eseményünkön is nagyon örültünk az általatok elkészített desszerteknek, mi is igyekszünk készülni valamivel.

A hazaindulást 17 óra körül tervezzük.


  1. Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:30 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).
  2. Akik külön érkeznek, Őket 9:15 és 9:30 óra között várjuk az 51-es út Dunavarsányi lehajtója előtt, jobb oldalon található Komo-Sky 51-es Bázis lehajtójánál (Duna-sor).
Kérjük, hogy a jelentkezési lapot akkor is töltsétek ki, ha egyénileg érkeztek!

Az autóbusz díja: 5.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza önköltségi áron (üzemanyag + útdíj). Az étkezéssel kapcsolatos költségek (étel alapanyagok, italok Erzsi részére): 2.000 Ft

Természetesen akik egyénileg jönnek el, csupán az utóbbi költség terheli őket.

Ezen a kiránduláson regisztrációs díjat sem szükséges utalni.

Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a – több helyen is megtalálható – „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.

Kérjük a megjegyzésben jelezzétek felénk, hogy egyénileg, vagy velünk (autóbusszal) szeretnétek utazni.

A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ.

A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.

Kérünk Benneteket, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

Egynapos utazás ajánlatok, ötletek