Utazasi_feltetelek

Utazási feltételek

213/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet
  1. §(1) Utazásszervezői vagy utazásközvetítői tevékenységet Magyarországon csak az az utazási vállalkozó folytathat, aki a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvényben (a továbbiakban: Kertv.), valamint az e §-ban előírt feltételeknek megfelel, és e tevékenységét a kereskedelmi hatósági feladatkörében eljáró Budapest Főváros Kormányhivatalánál (a továbbiakban: Kormányhivatal) a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvényben (a továbbiakban: Szolgtv.) foglaltak szerint bejelentette.

A Travel-Bus Bt. (TravelBus) nem Utazási és nem Utazásszervező iroda!

Szolgáltatásunk engedélye kizárólag személyszállítási szolgáltatásra érvényes ebből kifolyólag:

meghirdetett kirándulásaink csupán utazási ajánlatok, melyek nem tartalmaznak utazási csomagokat.

Erre vonatkozóan a 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet.
utazási csomag: legalább két különböző típusú utazási szolgáltatás együttes igénybevétele ugyanazon utazás vagy üdülés részeként…

[hr]

Egynapos eseményeinkben szerepelnek helyszínek, melyekkel kapcsolatos költségeket külön tételként tüntetjük fel, azonban ezeket utasaink egyénileg önmaguk rendezik. Az eseményeinken feltüntetett utazás ára, minden esetben csak a személyszállításra vonatkozik!

A jelentkezéssel egyidejűleg elfogadod utazási ajánlatunk úticélját és azt a tényt, hogy buszbérlési díj ellenében kapod a szolgáltatást. A fizetendő díj az alábbi tételeket tartalmazza:

– autóbusz bérlése sofőrrel,

– utaskísérő,

– díjmentes internet használat (wifi) az autóbuszban, ahol van elérhető hálózat,

– törzsutazó kártya, mely a 3. kirándulás után igényelhető,

– több helyszínen történő le- és felszállási lehetőség.

Utazási ajánlatainkra bárki (önállóan) jelentkezhet, aki már elmúlt 18 éves. (18 év alatt – kiskorú lévén – kísérővel együttes regisztrációja szükséges) Az utazáson Mindenki saját felelősségére vesz részt, a leírásban szereplő nehézségi szintek alapján maga dönti el annak teljesíthetőségét.

[hr]

A szolgáltatás tartalmaz egy alap utas baleset biztosítást. Bővebb információt az oldal Utasbiztosítás menüpontja alatt olvashatsz. Ezen felül természetesen, aki úgy érzi köthet alkalmankénti biztosítást is ide kattintva:

Utasbiztosítás – CLB.hu

Az utazásra történő jelentkezéssel egyidejűleg hozzájárulsz, hogy a kirándulás alatt készült képeket a szolgáltató (Travel-Bus Bt.) elhelyezze a TravelBus által üzemeltetett Facebook nyilvános csoportjában, illetve a weboldalán. Amennyiben ezt nem engedélyezed, a jelentkezéssel egyidejűleg ezt jelezned szükséges emailben, vagy személyesen az esemény kezdetekor.

[hr]

Információ a vezetési és pihenési időről
  • Fontos tudnivalók a gépkocsivezető(k) vezetési- és pihenő idejének szabályozásáról az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete szerint:
  • – 1 gépkocsivezető napi 9 órát tölthet vezetéssel, mely heti két alkalommal 10 órára emelhető.
  • – Munkaideje maximum 15 óra lehet 24 órás perióduson belül, abban az esetben, ha a 15 órás munkaidőn belül 3 óra egybefüggő pihenőidőt tudott tartani. Ha a 3 óra folyamatos pihenőidőre nincs lehetőség, a munkaidő maximum 13 óra lehet. (A gépkocsivezető indulástól-érkezésig 13 órát tölthet úton).
  • – 1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet. A vezetési idő letelte után a vezetést kötelezően meg kell szakítania legalább 45 percre. Ha 4 és fél órán belül áll meg és nem veszi ki egyszerre a 45 perc pihenőt, először minimum 15 perc, utána minimum 30 perc megszakítás szükséges. 15 percen belüli megállás vezetésnek számít!
  • – A gépkocsivezetőnek heti 2 pihenőnap jár. Lehetőség van arra, hogy az egyik héten 6 napot dolgozzon, utána 1 pihenőnapot kell kapnia. A következő héten már kötelező a 2 pihenőnap és a 3. hét végéig az egy elmaradt pihenőnap pótlása. Tehát vagy a második vagy a harmadik héten már csak 4 napot dolgozhat!
[hr]

A TravelBus vállalja, hogy a kirándulásokat az utazási ajánlatban meghirdetett áron teljesíti, de a program változások jogát fenntartja.

[hr]

Jelentkezés kirándulásra

Amennyiben szeretnél együtt kirándulni velünk, kérjük töltsd ki a [button text=”jelentkezési lapot” link=”https://travelbus.hu/jelentkezes” style=”default” size=”normal” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]

36 órán belül megkapod a regisztráció visszaigazoló levelét, melyben tájékoztatunk a jelentkezés sikerességéről, vagy sikertelenségéről (pl. túljelentkezés miatt).

[hr]

Regisztráció

A kirándulásokra történő jelentkezés regisztrációhoz kötött. A jelentkezés visszaigazolása után az alábbi teendőid vannak. A regisztráció díja egységesen bruttó 8.000 Ft / fő (nyolcezer forint) kirándulásonként, mely Magyar Forintban értendő és része a mindenkori kirándulás díjának, tehát abból levonandó.

TravelBus Utazó kártya tulajdonos törzsutasaink esetében nem kell regisztrációs díjat fizetni, amennyiben rendelkezik 8.000 Ft-tal egyenértékű pontszámmal, mely fedezi az esetleges lemondás díját.

A pontszámokat lekérdezni a https://travelbus.hu/torzsutazo-kartya/ hivatkozásra kattintva lehet.

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3 banki munkanapon belül szükséges fizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

A regisztrációs díjat postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Külföldről történő utalás esetében:

IBAN Code: 

HU41117170092141434300000000,

Swift Code: 

OTPVHUHB

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntesd fel a kirándulás pontos dátumát és a nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően 1-8 napon belül  emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja befizetésed. A számla minden estben a teljes utazás költségét tartalmazza, a befizetésen felüliösszeget készpénzben az esemény napján elegendő kiegyenlíteni.

[hr]

Lemondás

A kirándulásokon való részvételtől elállás a kirándulás napját megelőző 8 napig díjmentesen megtehető (a teljes regisztrációs összeg visszatérítésre kerül).

5-7 nappal a kirándulás napját megelőzően a regisztrációs díj 50%-a jár vissza,

4 nappal a kirándulást megelőzően azonban már nem áll módunkban visszatéríteni a regisztráció díjat.

A fentektől eltérni különlegesen indokolt esetben lehetséges.

A Travel-Bus Bt. által visszamondott, illetve „vismajor” esetekben a teljes – az adott kirándulásra addig befizetett – összeg visszatérítésre kerül.

[hr]

Kérünk Benneteket, hogy a fenti okok miatt körültekintően jelentkezzetek az eseményekre, hogy elkerüljük az ebből keletkező félreértéseket!

Egynapos utazás ajánlatok, ötletek