Utazasi_feltetelek

Utazási feltételek

A Travel-Bus Bt. nem utazási, utazásszervező, vagy utazás közvetítő iroda.

A jelentkezéssel egyidejűleg Ön elfogadja utazási ajánlatunk úticélját és buszbérlési díj ellenében kapja a szolgáltatást. A fizetendő díj az alábbi tételeket tartalmazza

- autóbusz bérlése sofőrrel,

- utaskísérő

- adott utazás alkalmával vendéglátó egység látogatást, melynek ára nem haladja meg a vendéglátó által meghirdetett árat és esetleges kedvezményt tartalmaz.

Utazási ajánlatainkra bárki (önállóan) jelentkezhet, aki már elmúlt 18 éves. (18 év alatt - kiskorú lévén - kísérővel együttes regisztrációja szükséges) Az utazáson Mindenki saját felelősségére vesz részt, a leírásban szereplő nehézségi szintek alapján maga dönti el annak teljesíthetőségét.

A szolgáltatás tartalmaz egy alap utas baleset biztosítást. Bővebb információt az oldal Utasbiztosítás menüpontja alatt olvashat. Ezen felül természetesen, aki úgy érzi köthet alkalmankénti biztosítást is ide kattintva:

Utasbiztosítás - CLB.hu

Az utazásra történő jelentkezéssel egyidejűleg Ön hozzájárul, hogy a kirándulás alatt készült képeket a szolgáltató (Travel-Bus Bt.) elhelyezze a TravelBus által üzemeltetett Facebook nyilvános csoportjában, illetve a weboldalán. Amennyiben ezt nem engedélyezi, a jelentkezéssel egyidejűleg ezt jeleznie szükséges emailben.

A TravelBus vállalja, hogy a kirándulásokat az utazási ajánlatban meghirdetett áron teljesíti, de a program változások jogát fenntartja.

Információ a vezetési és pihenési időről

  • Fontos tudnivalók a gépkocsivezető(k) vezetési- és pihenő idejének szabályozásáról az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete szerint:
  • - 1 gépkocsivezető napi 9 órát tölthet vezetéssel, mely heti két alkalommal 10 órára emelhető.
  • - Munkaideje maximum 15 óra lehet 24 órás perióduson belül, abban az esetben, ha a 15 órás munkaidőn belül 3 óra egybefüggő pihenőidőt tudott tartani. Ha a 3 óra folyamatos pihenőidőre nincs lehetőség, a munkaidő maximum 13 óra lehet. (A gépkocsivezető indulástól-érkezésig 13 órát tölthet úton).
  • - 1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet. A vezetési idő letelte után a vezetést kötelezően meg kell szakítania legalább 45 percre. Ha 4 és fél órán belül áll meg és nem veszi ki egyszerre a 45 perc pihenőt, először minimum 15 perc, utána minimum 30 perc megszakítás szükséges. 15 percen belüli megállás vezetésnek számít!
  • - A gépkocsivezetőnek heti 2 pihenőnap jár. Lehetőség van arra, hogy az egyik héten 6 napot dolgozzon, utána 1 pihenőnapot kell kapnia. A következő héten már kötelező a 2 pihenőnap és a 3. hét végéig az egy elmaradt pihenőnap pótlása. Tehát vagy a második vagy a harmadik héten már csak 4 napot dolgozhat!

Jelentkezés kirándulásra

Amennyiben Ön szeretne együtt kirándulni velünk, kérjük töltse ki a jelentkezési lapot

Mindkét esetben 36 órán belül megkapja a regisztráció visszaigazoló levelét, melyben tájékoztatjuk a jelentkezés sikerességéről, vagy sikertelenségéről (pl. túljelentkezés miatt).

Regisztráció

A kirándulásokra történő jelentkezés regisztrációhoz kötött. A jelentkezés visszaigazolása után az alábbi teendői vannak. A regisztráció díja egységesen bruttó 5.000 Ft / fő (ötezer forint) kirándulásonként, mely Magyar Forintban értendő és része a mindenkori kirándulás díjának, tehát abból levonandó.

TravelBus Utazó kártya tulajdonos törzsutasaink esetében nem kell regisztrációs díjat fizetni, amennyiben rendelkezik 5.000 Ft-tal egyenértékű pontszámmal, mely fedezi az esetleges lemondás díját.

A pontszámokat lekérdezni a https://travelbus.hu/torzsutazo-kartya/ hivatkozásra kattintva lehet.

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

A regisztrációs díjat postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Külföldről történő utalás esetében:

IBAN Code: HU41117170092141434300000000,

Swift Code: OTPVHUHB

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntesse fel a kirándulás pontos dátumát és a nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően 1-8 napon belül  emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja befizetését. A számla minden estben a teljes utazás költségét tartalmazza, a befizetésen felüliösszeget készpénzben az esemény napján elegendő kiegyenlíteni.

Lemondás

A kirándulásokon való részvételtől elállás a kirándulás napját megelőző 8 napig díjmentesen megtehető (a teljes regisztrációs összeg visszatérítésre kerül).

5-7 nappal a kirándulás napját megelőzően a regisztrációs díj 50%-a jár vissza,

4 nappal a kirándulást megelőzően azonban már nem áll módunkban visszatéríteni a regisztráció díjat. A visszatartott összeg az alapja a hely újra meghirdetésének, ún. "last minute" jelentkezéshez. 

A fentektől eltérni különlegesen indokolt esetben lehetséges.

A Travel-Bus Bt. által visszamondott, illetve "vismajor" esetekben a teljes - az adott kirándulásra addig befizetett - összeg visszatérítésre kerül.

Last Minute utak.

Az utolsó pár napban lemondott jelentkezések felszabadult, illetve a be nem telt kirándulások helyei elérhetők lesznek, ún. "last minute" áron.

A visszamondott utazások esetében a regisztrációs díjjal csökken az utazás költsége, a be nem telt kirándulások esetében 5.000 Ft-tal olcsóbban lehet utazásokra helyet foglalni, amennyiben arra történt regisztrációs díj befizetés.

Minden kirándulásnál a "Szabad helyek" alatt lesz feltüntetve az elérhető helyek száma a kedvezményes úti költséggel együtt.