Utazasi_feltetelek

Utazási feltételek

 

A kirándulásra bárki (önállóan) jelentkezhet, aki már elmúlt 18 éves. (18 év alatt - kiskorú lévén - kísérővel együttes regisztrációja szükséges) Az utazáson Mindenki saját felelősségére vesz részt, a leírásban szereplő nehézségi szintek alapján maga dönti el annak teljesíthetőségét.

A szolgáltatás tartalmaz egy alap utas és poggyász biztosítást. Bővebb információt az oldal Utasbiztosítás menüpontja alatt olvashat. Ezen felül természetesen aki úgy érzi köthet alkalmankénti biztosítást is ide kattintva:

Utasbiztosítás - CLB.hu

Az utazásra történő jelentkezéssel egyidejűleg Ön hozzájárul, hogy a kirándulás alatt készült képeket a szolgáltató (Travel-Bus Bt.) elhelyezze a TravelBus által üzemeltetett Facebook nyilvános csoportjában, illetve a weboldalán. Amennyiben ezt nem engedélyezi, a jelentkezéssel egyidejűleg ezt jeleznie szükséges emailben.

A TravelBus vállalja, hogy a kirándulásokat a leírásában meghirdetett áron teljesíti, de a program változások jogát fenntartja.

Információ a vezetési és pihenési időről

  • Fontos tudnivalók a gépkocsivezető(k) vezetési- és pihenőidejének szabályozásáról az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete szerint:- 1 gépkocsivezető napi 9 órát tölthet vezetéssel, mely heti két alkalommal 10 órára emelhető.- Munkaideje maximum 15 óra lehet 24 órás perióduson belül, abban az esetben, ha a 15 órás munkaidőn belül 3 óra egybefüggő pihenőidőt tudott tartani. Ha a 3 óra folyamatos pihenőidőre nincs lehetőség, a munkaidő maximum 13 óra lehet. (A gépkocsivezető indulástól-érkezésig 13 órát tölthet úton).- 1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet. A vezetési idő letelte után a vezetést kötelezően meg kell szakítania legalább 45 percre. Ha 4 és fél órán belül áll meg és nem veszi ki egyszerre a 45 perc pihenőt, először minimum 15 perc, utána minimum 30 perc megszakítás szükséges. 15 percen belüli megállás vezetésnek számít!- A gépkocsi vezetőnek heti 2 pihenőnap jár. Lehetőség van arra, hogy az egyik héten 6 napot dolgozzon, utána 1 pihenőnapot kell kapnia. A következő héten már kötelező a 2 pihenőnap és a 3. hét végéig az egy elmaradt pihenőnap pótlása. Tehát vagy a második vagy a harmadik héten már csak 4 napot dolgozhat!

Jelentkezés kirándulásra

Amennyiben Ön szeretne utazásainkon részt venni, kérjük töltse  a jelentkezési lapot, vagy írjon egy emailt a travelbus.mail@gmail.com címre. Az utóbbi esetben kérjük írja meg melyik kirándulásra szeretne jelentkezni, szeretne-e további tájékoztatást kapni az eseményről és minden esetben adjon meg egy kapcsolat tartó mobiltelefonszámot is legyen szíves.

Mindkét esetben 36 órán belül megkapja az utazás visszaigazoló levelét, melyben tájékoztatjuk a jelentkezés sikerességéről, vagy sikertelenségéről (pl. túljelentkezés miatt).

Lehetőség van helyválasztásra is, mely az oldal alján található űrlap kitöltésével kérhető. A helyek kiadása jelentkezési sorrendben történik és nem jár többlet költséggel. A weboldalon feltüntetett szabad helyek, csak a már feldolgozott jelentkezéseket tartalmazzák így előfordulhat, hogy a választott kirándulásra nincs, vagy nem a választott ülésre van hely.

Regisztráció

(jelenleg nem érvényes, NEM SZÜKSÉGES A REGISZTRÁCIÓ,

a kirándulásokra egyelőre regisztrációs díj nélkül lehet jelentkezni)

A kirándulásokra történő jelentkezés regisztrációhoz kötött. A jelentkezést követően, a visszaigazolás után az alábbi teendői vannak. A regisztráció díja egységesen bruttó 3.500 Ft (háromezer-ötszáz forint) kirándulásonként, mely Magyar Forintban értendő és része a mindenkori kirándulás díjának, tehát abból levonandó.

TravelBus Utazó kártya tulajdonos törzsutasaink esetében nem kell regisztrációs díjat fizetni, amennyiben rendelkezik 3.500 Ft-tal egyenértékű pontszámmal, mely fedezi az esetleges lemondás díját. Amennyiben nem rendelkezik elegendő ponttal, abban esetben az alábbiakban leírtak szerint lehet regisztrálni. A pontszámokat lekérdezni a https://travelbus.hu/torzsutazo-kartya/ hivatkozásra kattintva lehet.

A regisztrációs díjat (amennyiben a jelentkezés 8 napon kívül esik) legkésőbb 7 nappal a kirándulás időpontját megelőzően szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

A regisztrációs díjat postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Külföldről történő utalás esetében:

IBAN Code: HU41117170092141434300000000,

Swift Code: OTPVHUHB

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntesse fel a kirándulás pontos dátumát és a nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja befizetését.

A fennmaradó összeget (mely a kirándulás díja csökkentve a regisztrációs díjjal) az esemény alatt készpénzben elegendő kiegyenlíteni.

Kérünk Mindenkit, hogy a jelentkezését az alábbiakban ismertetett feltételek alapján tegye meg!

A kirándulásokon való részvétel lemondása a kirándulás napját megelőző 8 napig díjmentesen megtehető (a teljes összeg visszatérítésre kerül).

5-7 nappal a kirándulás napját megelőzően 1500 Ft (pont) visszaigényelhető,

0-4 nappal a kirándulást megelőzően azonban már nem áll módunkban visszatéríteni a regisztráció díját. A bent ragadt összeg az alapja a hely újra meghirdetésének, ún. "last minute" jelentkezéshez. 

A fentektől eltérni különlegesen indokolt esetben lehetséges.

Last Minute utak.

Az utolsó pár napban lemondott jelentkezések felszabadult, illetve a be nem telt kirándulások helyei elérhetők lesznek, ún. "last minute" áron.

A visszamondott utazások esetében a regisztrációs díjjal csökken az utazás költsége, a be nem telt kirándulások esetében 1.500-3.000 Ft-tal olcsóbban lehet utazásokra helyet foglalni.

Minden kirándulásnál a "Szabad helyek" alatt lesz feltüntetve az elérhető helyek száma a kedvezményes úti költséggel együtt.