kirandulas_20240824 


Szabad helyek száma: 1

Jelenlegi létszám: 23 fő


Minden évben többször meglátogatjuk a Tisza-tó varázslatos helyszíneit és sokan vannak, akik még nem jártak itt.

Balázs Sándor (Tutajos) neve ismert a TravelBus-os kirándulásokon, még sosem csalódtunk benne.
Tutajos barátunk két vagy három (egyenként 8 fő befogadására képes, árnyékolóval ellátott) katonai ladikba pakol bennünket és 3 órás szakvezetés során közelebbről megismerhetjük a rejtett madár- és vízivilág élőhelyét. Ne ijedjetek meg, sem evezni és sem úszni nem kell!

Helybéli, kiváló szakvezetők kalauzolnak bennünket, akik nem csak jól ismerik a tavi ösvényeket, de szinte mindent tudnak az itt élő flóráról és faunáról.
Kérésükre, most nem a madárrezervátum érintetlen vidékére visz bennünket a Tavitúra csapata, hanem a Sarudi-medencébe.

Az 1860-as évek első felében fellépő aszálykatasztrófa a Közép-Tisza vidékét is jelentős mértékben sújtotta. 1967 októberében kezdődtek meg Kiskörén a vízlépcső és az öntözőrendszer építési munkálatai. 1973-ban a Tisza 403,2 fkm-es szelvényének jobb parti átvágásában megépült a Kiskörei Vízlépcső. (forrás: mtte.hu).

Az évtizedek során a természet elfoglalta a tavat. A Sarudi-medencében, a part közeli területeken a nagy kiterjedésű tündérrózsamezők, a nádasok és a hínáros részek gazdag élővilággal rendelkeznek.
Nyaranta a Tisza-tó eldugott, sekély lagúnáit végeláthatatlan aranyló lepel borítja: ez a nevében és külsejében egyaránt mesés tündérfátyol. Ötszirmú sárga virágai csupán egy napig élnek, de olyan bőségesen nyílnak, hogy nyár végéig összefüggő szőnyeget alkotva díszítik a nádasok által határolt kisebb-nagyobb öblöket. Európa legjelentősebb tündérfátyol mezeje a Tisza-tó sarudi oldalán található.

Nagyon fontos, hogy mindenkinél legyen megfelelő mennyiégű folyadék, napvédő fejfedő, mert sok időt töltünk a napon (bár a ladikok napvédő ernyővel vannak ellátva).
Ebben az évben is több a szúnyog a kelleténél, ezért távoltartásukról is érdemes gondoskodni!

A vízitúra díja: 24.000 Ft / ladik.
A vízijárművek 8 utast tudnak szállítani, így a létszámunktól függően osztjuk el a teljes költséget, egy-egy főre.

Ebből következően a 16 és 24 fős létszám esetén a legolcsóbb a hajó bérlése.

14 óra után…

Poroszlóra érve rövid szabad programmal folytatjuk a napot, melyek keretében megtekinthető az Ökocentrum, a kézműves rétesház, de a (már nem szabad) strandon is felfrissülhetünk. Ezenkívül akár klímás cukrászdában vagy a parkoló melletti étteremben fogyaszthatjátok ínyenc f(h)alatokat.

15:30 órakor ismét buszra pattanunk és ellátogathatunk Kiskörére fél órás buszozással.

Az erőmű gáton átsétálva hamar eljutunk a hallépcsőhöz. Halaknak lépcső???? Igen, különben hogyan juthatnának fel a Tisza-tóba, a közel 11 méteres szintkülönbségen? Nem mondjuk meg… ezt látnotok kell!!!

A hazaindulást 17:30 óra körül tervezzük

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).
Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.
Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.
Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a – több helyen is megtalálható – „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.
A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ.
A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.
Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!
A regisztrációs díjat legkésőbb a – sikeres visszaigazolást követő – 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.
Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:
Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000
Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

Egynapos utazás ajánlatok, ötletek