kirandulas_20240822
 

 


Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő


Ezt az eseményt a 2024 augusztus 15-i túljelentkezések miatt hoztuk létre ismét. Így sajnos nem „tiszta lappal” indul a létszám. A fennmaradó helyekre lehet jelentkezni és biztosak vagyunk benne, hogy idén nem utoljára jövünk ide!

Ma reméljük mindenki feldobódik… ha mégsem, feldobjuk!

Sátoraljaújhely határmenti város Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A Sátoraljaújhelyi járás és kistérség székhelye. Borvidék és 2002 óta világörökségi helyszín; a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj része, „Zemplén fővárosa”, Hegyalja legnagyobb települése, (forrás: wikipedia)

Ez a nap mégsem  borról és nem is a túráról fog szólni, de látványban mégis bővelkedik…

2024. június 6-tól MINDENKI számára megnyílnak a kapui a Szár-hegyet és a Várhegy tetejét összekötő világrekorder hosszú, kétirányú gyalogos kötélhídjának!

A függőhíd több mint 80 méter magasan húzódik a föld fölött, és 700 méteres hosszával vélhetően világrekordot fog dönteni. Egy szakaszon, ahol a híd a Május-patak fölött ível át, a lépőrácsok helyett speciális üveglapokon keresztül tekinthetünk le.

Az átkelés díja: 5.000 Ft, de… ha valamelyik kapun kilépsz, a hídra való belépőjegy megvásárlása ismételten szükséges!

Programunk a továbbiakban több lehetőséget is biztosít…

I.

A Magas-hegyi libegő Magyarország leghosszabb ülőszékes libegője. Az Alsó állomásról indulva feljuthatunk a Magas-hegyi végállomásig, illetve a Középső állomáson átszállhatunk a Szár-hegyi libegőre.

II.

A Magas-hegyre érkező vendégek számára nem ér véget a kaland a kilátó megtekintésével! Itt  is vár a Magas-hegyet a Szár-heggyel összekötő, zárt kabinos kötélpálya, azaz a “Dongó”, mely az országban egy páratlan létesítmény.

A két hegy között két darab, egyenként 6 fő szállítására alkalmas kabin közlekedik 152 méteres magasságban. A kötélpálya hossza 1036 méter, segítségével mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá válik a Szár-hegyen elhelyezkedő történelmi emlékhely, a trianoni tragédiát felidéző Magyar Kálvária, a Szent István-kápolna és a 100. országzászló.

„Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a  biztonsági rendszer 36 km/h szélsebesség felett nem engedi működni a pályát. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az állomáson.”

III.

A Szár-hegy és Magas-hegy közötti 1036 métert nem csak üvegpanorámás zárt kabinban lehet megtenni. A kabinokból a panorámaablakokon kitekintve két párhuzamos kötélzetet láthatsz (ez a “Sólyom”), melyen az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel átcsúszó kötélpályán is megtehetik a több mint egy km-es távot!

 

A Kalandparkban két átcsúszópályát használhatsz. A “Sólyom1” és a “Sólyom2” egymás mellett halad, az indítási rendszer lehetővé teszi a párhuzamos csúszást is.

Fontos tudnivalók a pálya használatához:

• Gyermekjegyek 8-14 éves korig válthatóak

• Minimum súlyhatár 30 kg, a maximum 125 kg

• Vendégeink csak a munkatársaktól kapott átcsúszó csigát és beülőt használhatják! Saját felszerelés nem használható!

• Mindenben szigorúan kövesse a kezelő személyzet utasításait!

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a biztonsági rendszer hátszél esetében 15 km/h szélsebesség felett, oldalszél esetében 20 km/h szélsebesség felett, illetve a nyári időszakban előforduló kiugróan magas hőmérséklet esetén nem engedi működni a pályát, valamint esőben, ködben sem üzemel. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az indulóállomáson.

Árak (forrás: zemplenkalandpark.hu)

Magas-hegyi libegő

Teljes táv oda-vissza:

Teljes árú jegy: 3.200 Ft / fő

Kedvezményes jegy: 2.900 Ft/fő

Fél  táv oda-vissza:

Teljes árú jegy: 1.900 Ft / fő

Kedvezményes jegy: 1.700 Ft/fő

Szár-hegyi libegő

Teljes táv oda-vissza:

Teljes árú jegy: 3.200 Ft / fő

Kedvezményes jegy: 2.900 Ft/fő

Fél  táv oda-vissza:

Teljes árú jegy: 1.900 Ft / fő

Kedvezményes jegy: 1.700 Ft/fő

Libegő napijegy (korlátlan használat mindkét libegőre)

Teljes árú jegy: 7.200 Ft / fő

Kedvezményes jegy: 6.200 Ft/fő

Átcsúszó kötélpálya – „sólyom”

Teljes árú jegy: 5.700 Ft / fő

Kedvezményes jegy: 5.400 Ft/fő

Kabinos kötélpálya – „dongó”

Teljes táv oda-vissza:

Teljes árú jegy: 3.300 Ft / fő

Kedvezményes jegy: 3.100 Ft/fő

Fél  táv oda-vissza:

Teljes árú jegy: 2.300 Ft / fő

Kedvezményes jegy: 2.100 Ft/fő

A hazaindulást legkésőbb 16:30 órakor tervezzük.


Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés előleg díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a – több helyen is megtalálható – „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.

A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ.

A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy az előleg díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

Az előleg díjat legkésőbb a – sikeres visszaigazolást követő – 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha az összeg befizetésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

Egynapos utazás ajánlatok, ötletek