kirandulas_20240609

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 7

Jelenlegi létszám: 19 fő

A mai napon Európai Parlamenti képviselő választás van, ezért ehhez igazítottuk indulásunkat. Sajnos így napunk is rövidül, de megpróbálunk élményekben gazdag programot kínálni.

A korábbi hasonló kirándulásunktól eltérően nem mászunk fel a Kéz-kilátóra.

Első állomásunk Hollókő, ahol több látnivaló is vár bennünket.

1. A mese szerint a szomszédos Pusztavárhegy ura, Kacsics András elrabolt egy leányt és az itt épülő várba zárta el. Ám pechjére a lány dajkája boszorkány volt, aki összeszövetkezett az ördöggel, hogy kiszabadítsa a lányt. Az ördög fiai éjszakánként holló képében jelentek meg a várban, és csőrükben hordták el a köveket onnan, egészen addig, míg a lány ki nem szabadult. Az elhordott köveket a hollók egy közeli dombtetőre vitték, ahol új vár épült belőle, ez lett Hollókő vára.

Belépők
Teljes árú jegy: 3.000 Ft
Kedvezményes jegy: 2.000 Ft

2. Hollókő Magyarország egyetlen olyan faluja, amely a természeti környezetével együtt az UNESCO világörökség része. A település nem skanzen, hanem valódi, élő faluközösség, ahol a házakat használják, lakják, vagy bemutatóhelyként, múzeumként hasznosítják. A palóc népviselet, a nyelvjárás, az Ófalu házai, a kiállítások és programok sok vendéget vonzanak. (forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

3. A palóc világörökség macskaköves kis utcái, hófehér falú házai és fatornyos templomocskája alig száz esztendeje még pezsgő falusi élet színterei voltak. A kertek alatt és a várhegy körül futó tanösvények a hagyományos palóc gazdálkodás helyszíneit, a fás legelők, mosótavak, kenderáztatók és egy eredeti parasztfürdő világát mutatják be számunkra. (forrás: turistamagazin.hu)

14 órakor Hollókőtől csupán néhány kilométerre utazunk, Garábra.

Garáb (korábbi nevén Grabensia) egy ősi, több, mint 1000 éves település, ahol nemrég találták meg egy premontrei apátság romjait is. A hely adottságai összefonódnak a Samsara hatásaival.

A Samsara különleges energetikájú helyen áll. A Cserhát hegyvonulatai között számos buddhista és keresztény szent hely található, és lenyűgöző a hegyek és az erdő találkozása ezzel az energetikával.

Idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük a Grabensia kertjének varázslatos szépségét és megmutatja nekünk - jelenleg - a világ legnagyobb hangtálját. 2018-ban öntötték egy évszázados hagyományokkal rendelkező harangöntő műhelyben. Súlya több, mint 2,5 tonna és átmérője 233 cm.

A belépődíj idegenvezetéssel 2.000 Ft/fő csoportos kedvezménnyel. Egy felajánlás csomagot is fogunk kapni füstölőkkel és szalaggal.

16 órától lehetőségünk lesz étkezésre is a Grabensia fogadóban.

A régió különlegessége a ganca, ami az őrségi dödöllére hasonlít és hasonló módon is készül. Nagyon finom!

Három féle palóc étel ajánlatot kaptunk, kérünk Benneteket, aki szeretne étkezni, lehetőség szerint ezekből válasszon, mert sok időt vesz el, ha étlapról választ. A rugalmasabb kiszolgálás miatt, az általatok kért fogásokat előre leadjuk.

1. Juhtúrós sztrapacska - 2.800 Ft

2. Ganca sült hagymával, fokhagymás tejföllel - 2.400 Ft

3. Palócleves tejföllel - 1.900 Ft

Az éttermi fogyasztás természetesen nem kötelező, csupán lehetőség!

A hazaindulást 17:30 órakor tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 10:00 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés előleg díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a - több helyen is megtalálható - „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.

A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ.

A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy az előleg díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

Az előleg díjat legkésőbb a - sikeres visszaigazolást követő - 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha az összeg befizetésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!