kirandulas_20240606

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

A mai kirándulásunk is élménydús, sok látnivalót tartogat Nektek.

Első állomásunk egy kávézős pihenő után Fertőd, Cziráky Margit Rózsakertje.

Esterházy IV. Miklós herceg és felesége, Cziráky Margit grófnő az 1902-ben elindított parkhelyreállítás során alakíttatta ki a rózsakertet. A kertek egy részének terveit az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legismertebb kertésze, Anton Umlauf készítette, a rózsakert 1908-ra készült el. A hercegnéi rózsakert a II. világháború és az azt követő sorsfordító idők alatt szinte teljesen tönkrement. Kipusztultak a rózsák, összedőltek a támrendszerek, elvadult minden, egyedül a pavilon maradt meg „hírmondóként”.

Kerttörténeti tudományos dokumentációk alapján valósult meg a rózsakert helyreállítása 2015-ben, közel 8000 rózsatő pompáját élvezhetik a kertbe látogatók. A rendkívüli látvány- és illatélményt ígérő rózsakertben megújult a futórózsákkal befuttatott, kereszt alakú lugas, közepén a pagodaszerű pavilonnal, megújításra kerültek a rózsakerti sétányok is, így az új útfelületek még inkább kihangsúlyozzák a virágzó rózsák szépségét. (forrás: eszterhaza.hu)

Belépő árak

Teljes árú jegy: 1.500 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 1.000 Ft/fő

Sajnos az Esterházy-kastély filmforgatás miatt nem látogatható, de a nagycenki Széchenyi-kastély igen.

Széchenyi István politikus, író, polihisztor, közgazdász, a Batthyány-kormány közlekedési minisztere, „a legnagyobb magyar”, Bécsben született a Hofburg szomszédságában álló Wilček-palotában, ahol a család a téli szezonra bérelt lakást, gyermekkorát azonban részben Nagycenken töltötte. Az eredetileg barokk stílusban megépült kastély többszöri átépítés után, Széchenyi István gróf idején nyerte el ma is látható külső arculatát. (forrás: wikipedia)

El sem merjük kezdeni mi minden kapcsolódik Széchenyi István nevéhez. Az emlékmúzeumban egyedülálló, átfogó gyűjteményen keresztül ismerhetjük meg életét, gondolatait, munkásságát.

A mauzóleum két részből áll; a barokk kápolna alatti ovális, boltozott térből, és az előcsarnok alatt húzódó kereszt alakú sírboltból.

A sírbolt első, a barokk kápolna alatti ovális terében jobbra a posztamenseken két (szív)urna látható, Széchényi Ferenc készítette szülei emlékére. Közöttük Széchenyi Bertalan és felesége sírhelyei. Jobbra a másik oldalon Széchenyi István †1860, akit elsőnek temettek ebbe a kitüntetettnek nevezhető térbe. (forrás: szechenyiorokseg.hu)

Jegyárak

Emlékmúzeum belépőjegy teljes árú: 3.900 Ft, kedvezményes: 1.500 Ft,

Mauzóleum belépőjegy teljes árú: 1.950 Ft, kedvezményes: 750 Ft,

Kombinált jegy teljes árú: 5.000 Ft, kedvezményes: 2.500 Ft.

14:30 óra körül Fertőrákosra utazunk, ahol két különleges látnivaló is vár bennünket.

15 órától egy órás városnéző kisvonatos kirándulásunk során a Fertő-Hanság Nemzeti Parkon keresztül jutunk el a Mithras-szentélyhez, ahol bepillantást nyerünk egy 2000 éves titkos vallásba.

Kik és miért építették a szentélyt?

Miért volt titkos a Mithras vallás?

Miért pusztult el a Római Birodalom szinte mindegyik Mithras-szentélye?

Hogyan fedezték fel a fertőrákosi Mithras-szentélyt?

Miért volt tilos évtizedeken át meglátogatni a Mithras-szentélyt?

Mi a kultuszkép rejtett üzenete?

Útközben a vasfüggöny nyomvonalát keresztezve haladunk és megcsodáljuk a Fertő-tavi panorámát, valamint megismerjük Macskakő várának legendáját.

A Mithras-szentély látogatása után visszatérünk a kiindulóponthoz, a Luca cukrászdához.

Kisvonat jegy árak idegenvezetéssel

Teljes árú jegy: 2.700 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 2.300 Ft/fő

ezután...

Egy közel 35 éve megrendezett sorsfordító esemény helyszínére megyünk, a Páneurópai Piknik Emlékhelyre.

Az ingyenesen látogatható épületben az 1989-es történelmi események megismerésén túl lehetőség van egy-egy kávé vagy frissítő elfogyasztására is. A Páneurópai Piknik és a határáttörés az európai újraegyesítés egyik jelképévé vált. A történelmi esemény helyszíne ma kedvelt turistacélpont, az egykori keletnémet menekültek és rokonaik zarándokhelye.

A hazaindulást 17 órakor tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés előleg díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a - több helyen is megtalálható - „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.

A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ.

A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy az előleg díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

Az előleg díjat legkésőbb a - sikeres visszaigazolást követő - 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha az összeg befizetésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!