kirandulas_20240519

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Azt beszélik a sógorék, hogy a szomszédos Burgenlandban van egy falu... amiben van egy falu... el tudjátok ezt képzelni? Pedig igaz!!! Ez Mönchoff (Barátudvar).

"Josef Haubenwallner egykori kis magángyűjteményét az elmúlt 30 évben egy nagy regionális skanzenté bővítették, mely betekintést nyújt Heideboden mindennapi falusi életébe és mezőgazdasági életébe az 1890-es évektől az 1960-as évekig.

A falumúzeum három részre oszlik. Az első a létbiztosítás alapjaival foglalkozik – a gabonatermesztéstől a répatermesztésig, a második pedig a saját szükségletekre való készletezéssel. Egy kis tavacska mögött terül el a harmadik rész, az ideális falu mindennel, ami egykor hozzá tartozott - zöldövezet és tavacska, fogadó, iskola, mozi, önkormányzati hivatal, tűzoltóság, kézműves műhelyek, üzletek, tejház, darálómalom, .. és még egy templom is, amely enyhén emelkedik egy dombra, és minden fölé magasodik.

A múzeum területén kívül vagy szemben található a legújabb látványosság: az egykori Mönchhof vasútállomás. Az állomás épületében a Fertő Seebahnról szóló kiállításon kívül 3 kocsi sínen van. Az egyik vagon személyvonatnak van beállítva, egy másik a birtokokon a keskeny nyomtávú vasutak számára, a harmadik pedig a magyar-németek 1945-ös végzetes kitelepítésének emlékét állítja. A kocsikkal szemben egy nagy raktárat építettek át, amely betekintést enged a régmúlt vasúti időkbe. Pontosan 287 lépésre van a falumúzeumtól a múzeumi vasútállomás.” (forrás: dorfmuseum.at)

Belépődíjak

teljes árú jegy: 12 euro

kedvezményes jegy: 9 euro

csoportos jegy (20 fő felett): 8,50 euro

Bár jó pár órát eltöltünk itt, nem ez lenne az egyetlen programunk.

A halbturni (Féltorony) kastély Burgenland legjelentősebb barokk építménye, amely egykoron a Habsburg császári udvar vadászkastélyaként és nyári rezidenciájaként működött. 1711-ben épült Johann Lukas von Hildebrandt, a század egyik legjobb építészének a tervei alapján, VI. Károly uralkodása alatt. Mária Terézia 1765-ben szerezte meg a kastélyt, és kedvenc lányának, Mária Krisztina főhercegnőnek adta tovább házassági ajándékul, amikor hozzáment Albert Kázmér szász–tescheni herceghez. Ma Paul Waldbott-Bassenheim bárónak a császári család egyik leszármazottjának magánbirtoka.
A kastély a nyilvánosság előtt is nyitva áll, kiállításokat, koncerteket tartanak benne, egy része pedig múzeumként szolgál. Ma ez az egyik legértékesebb történelmi, turisztikai helyszín Ausztriában.

A kastélypark

A kastély főhomlokzata előtt egy csodálatos barokk park terül el, az épületegyüttes mögött pedig a szabadon látogatható angolparkot találjuk. Már 1737-ben említést tettek a kastély parkjáról, a mai angolpark stílusú kinézetét azonban 1900 körül nyerte Frigyesmagyar királyi herceg megbízásából. A kastély kertje több mint 100 éve szinte teljesen változatlan formában várja a természet kedvelőit.

Belépők

Teljes árú jegy: 12 euro/fő

Csoportos (15 főtől): 9 euro/fő

A kastély parkja ingyenesen látogatható.

Utolsó (szintén közeli helyszínünk Frauenkirchen (Boldogasszony), ahol a Mária Születése Bazilika látható.

Évszázadok óta zarándokutak metszéspontjában áll, már 1335-ben ismert búcsújáró hely volt. Boldogasszony első okleveles említése 1324-re tehető. Egy kápolna állt itt akkor, fatáblára festett kegyképe, a „Madonna lactans”, a szoptató Madonna vonzotta a zarándokokat.

Sajnos nem mindig tartják nyitva, de hátha nem csak kívülről láthatjuk.

A hazaindulást 16:30 óra körül tervezzük

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a - több helyen is megtalálható - „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.

A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ. 

A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a - sikeres visszaigazolást követő - 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!