kirandulas_20240507

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Három út, a múlt, jelen és jövő útjának kereszteződésében, Kám község határában feküdt a középkorban elpusztult település, a regényes és vadregényes Jeli. Regényes, hiszen az ókori római katonák útja erre vezetett, a másik irányból a későbbi nemzedék a Hegyhát borát szállította a Rába völgyébe kenyérért cserébe, s napjainkban a 8-as és a 87-es úton közelíthető meg. A vadregényes táj zegzugos, meredek és lankás, akár egy görög mitológiai erdő. S talán ez valóban igaz, hiszen egy jó darab varázslat rejtőzik itt. Az antik hitrege szerint a királyné gyertyája (Asphodelus albus) világította meg az alvilági mezőket, s ennek a növénynek az egyik legszebb otthona ma is ezen a vidéken van. (forrás:  jelivarazskert.hu)

Már többször jártunk itt és midig új arcát mutatta a természet. Émelyítő virágillat, színek kavalkádja vár bennünket..., itt "Mindenki" fotogén.

Idén rendhagyó az időjárás, egy hónappal korábban virágzanak a növények. Sajnos, ha az arborétum honlapján lévő dátumhoz igazodunk - úgy gondoljuk - lemaradunk a csúcsvirágzásról, ezért választottuk május elejét.... így idén a virágzó rhododendron Anyák napi ajándék lehet.

Sétáljunk hát egy nagyot Gróf Ambrózy-Migazzi István megvalósult álmában.

A belépőjegyek 15 főig egyéni, 16 főtől csoportosan vehetők igénybe

Felnőtt egyéni: 2.500 Ft/fő

Diák, nyugdíjas egyéni: 2.200 Ft/fő

Csoportos (16 főtől): 2.000 Ft/fő

Gyermek egységesen 1.200 Ft/fő

Az arborétum jegyeket online felületen vásároljuk meg, ezzel elkerüljük a sorban állást. A jegyvásárlást az első megállásunkkor tervezzük, mert itt összeírhatjuk ki, milyen kategóriájú belépőre jogosult.

14 óra körül, aki éhes, aki nem, velünk tart! 

Pár éve - szintén rhododendron kirándulásról - hazafelé menet a csapat olcsó, "kockás terítős" éttermet szeretett volna, melyet Sótonyban meg is találtuk, ez a Hegylánc Fogadó. Jó tapasztalataink voltak akkor!

Hogy hamar jóllakhassunk 2, illetve 4 személyes tálakban gondolkoztunk, de a teljes étlap a https://hegylancfogado.hu/hu/etlap-itallap/ hivatkozáson megtalálható.

Kérjük, aki szeretne étkezni, jelezze felénk a jelentkezéskor és az étlapról kiválasztott fogás sorszámát írja a megjegyzésbe. Megkönnyíti a rugalmas kiszolgálást, ha előre leadjuk az igényünket.

Aki nem szeretne fogyasztani, természetesen szívesen látjuk az asztalnál a többiekkel együtt.

A hazaindulást 16:30 órakor tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a - több helyen is megtalálható - „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.

A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ. 

A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a - sikeres visszaigazolást követő - 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!