kirandulas_20240505

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 2

Jelenlegi létszám: 24 fő

Egy fehérvári sütis pihenőt követően...

A Hévízi-tó vize, a Balaton kialakulásával egy időben, mintegy 20-22 ezer éve tört fel. A föld mélyéből előtörő hideg és meleg forrásvizek először a Balatonba ömlöttek. Ám klímaváltozások hatására a Balaton vízszintje lesüllyedt, így a Hévízi-tó egykori hatalmas tómedrében az ott élő buja növényzet elhalt, belőle tőzegláp keletkezett.

A felszínről a mélybe kerülő vizek meglehetősen nagy területről, a Bakonyból, a Keszthelyi-hegységből és a Zalai-dombságról gyűltek össze. A hideg karsztvíz csupán kis mélységbe hatolt, a hévizek jóval mélyebbről érkeznek: a triász kori dolomit rétegekben melegedtek fel. Útjuk során különféle fémeket, kőzeteket oldottak ki, és hoznak magukkal - ebben rejlik gyógyító erejük. (forrás: termalfurdo.net)

A tó mellett, gyönyörű környezetben található a 2,2 km hosszú hévízi Tavirózsa tanösvény, melynek bejárása egy meditatív séta, a világon egyedülálló termáltó véderdejében. Fő látványossága a 15 méter magas lombkorona-megfigyelő kilátó, ahonnan szemügyre vehetjük a különleges erdő lombkoronaszintjét és a tó környékét.

Innen még egy órás buszos utazással érjük el következő csodás helyszínünket.

Az Azáleás-völgy a zalaegerszegi Alsóerdő kedvenc kirándulóhelye. Tavasszal kínál csodálatos látnivalót a kikapcsolódni vágyók számára.

A színpompás, fenséges illatú azálea, más nevén rododendron vagy havasszépe április végén, májusban borítja virágba a tájat. Érdemes többször is visszatérni ide, mert az egyes fajták virágzási idejének eltérése következtében folyamatosan változik a völgy. Illata leginkább csak a sárga virágú (kaukázusi) azáleának van, ez az illat viszont az egész völgyet belengi.

Fatalin Gyula erdőmérnök ötlete nyomán a Jeli Arborétum példájára hozták létre egy átjárhatatlan akácosból. A hetvenes években egzóta növényeket telepítettek be kísérleti jelleggel a sajátos mikroklímájú völgybe. Elsősorban Jeliből szerezték be a csemetéket. A hegyvidéki hangulatot árasztó környezetben a gyűjtemény később arborétum jellegűvé vált. A völgyben – mely 2010-től a nagyközönség szavazatai alapján viselheti a Zala megye természeti csodája címet - megtalálható a kolorádói jegenyefenyő, mamutfenyő, szerbluc, szitkaluc, európai és japán vörösfenyő, simafenyő, kaukázusi jegenyefenyő, zöld- és kékduglász, valamint különböző tuják. (forrás: zalaerdo.hu)

Sétánk nem megterhelő, de a völgy végén van szintkülönbség, így túrabotot feltétlenül hozzatok.

A völgy bejárást követően a bazitai TV-toronyból gyönyörködhetünk a környék hegyeiben egy kávé mellett.  Tiszta időben akár a Ság és a Somló vulkanikus tanúhegyéig, valamint az Alpok vonulatáig is el lehet látni.

A következő állomásunk Balatonszentgyörgy, ahol már várnak ránk egy tál nagyon finom zalai dödöllére a Csillagvár melletti pergolás kerthelységben.

Ez a program természetesen nem kötelező, így akik nem szeretnének fogyasztani, megtekinthetik a Csillagvár állandó kiállítását.

Belépők:
Teljes árú jegy: 1.650 Ft
Kedvezményes jegy: 1.450 Ft

Kérünk Benneteket...

Aki szeretne velünk "egytáldödöllézni" jelentkezésekor ezt jelezze nekünk a jelentkezési lap erre vonatkozó mezőjében, hogy le tudjuk adni az étterem felé a létszámot.

A hazaindulást 17 óra körül tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a - több helyen is megtalálható - „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.

A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ. 

A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a - sikeres visszaigazolást követő - 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!