kirandulas_20240504

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 1

Jelenlegi létszám: 25 fő

Egy reggeli nagymarosi benzinkutas kávézós pihenő után...

10 órától már nyitva találjuk a Monarchia Rétesházat. Várnak bennünket, számítanak ránk...

Tekintettel, hogy túrára készülünk, nem szeretnénk kihagyni ezt az élményt, ezért helyben fogyasztás helyett, elvitelre tankolnánk fel, így nem kell attól félni, hogy túl későn érünk vissza.

Elegendő elemózsiával neki is vághatunk a Börzsöny magával ragadó erdejének meghódítására.

Tervezett körtúránk Zebegényből indulva Malom-völgy irányából közelítjük meg a Törökmezei-halastavat, közben többször átkelünk a patakon... lehet, hogy többször is. Elhaladunk az Almáskert fogadó mellett, több üdezöld mezőt érintve.

Szokásunkhoz híven most sem a teljesítményről szól a kirándulásunk, tehát senkit sem hagyunk elveszni. Elérve a tavat utunk felfelé indul, túránk legmagasabb pontja a Törökmezei turistaház.

Itt természetesen hosszabb pihenőt is tarthatunk és leellenőrizzük mennyire száradt ki a rétesünk. A turistaházban mellékhelység, büfé, a környékén terasz, piknikező helyek találhatók, hol megpihenhetünk és bevárhatjuk a kényelmesebb tempóban túrázó társainkat.

Visszautunk Zebegény felé egy másik útvonalon történik. Elhagyjuk az erdőt és elénk tárul a Dunakanyar látképe. Köves-füves talajon végig lefelé haladva érünk vissza a kiindulópontunkhoz.

A túrán enyhe (2-3 %-os) emelkedők, lejtők váltogatják egymást, csapadékosabb időjárást követően a patakon történő átkelés nehezebbé válik.

Viszont! A horgásztótól a turistaházig mindössze 600 métert kell megtenni, de az emelkedő nagy része itt fog várni bennünket, 60 méteres (10%-os emelkedő) magasságba kell felsétálni.

A teljes szintkülönbség 200 méter, a körtúra hossza 11 és fél kilométer, időben 4-5 órás távolléttel számoltunk az autóbusztól.

Kérünk Bennetek, ha jelentkeztek mérlegeljétek, hogy bírjátok-e az emelkedőt, illetve a kiírt távolságot. Sajnos nincs lehetőségünk visszafordulni senkivel, de mindenkit megvárunk!

Kérjük továbbá azt is, hogy NE sima talpú utcai cipőben érkezzetek és akinek van, ne felejtse otthon a túrabotját... aki otthon felejtette, annak adunk ameddig van. Elegendő víz feltétlenül legyen mindenkinél!

Ha ízlett a délelőtti sütemény, a Monarchia Rétesház 18 óráig nyitva tart.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 9.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja - csak ezen a kiránduláson - 5.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a - több helyen is megtalálható - „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.

A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ. 

A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a - sikeres visszaigazolást követő - 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!