kirandulas_20240502

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Élményekben gazdag nap elé nézünk, melyben kicsit túrázunk, visszamegyünk közel 100 millió évet a múltba, majd meglátogatjuk Kinizsi Pál egykori bevehetetlen, nemrégiben felújított várát.

Lássuk részletesen:

"A Csurgó-kút az egyik legszebb, leglátványosabb forrás a Bakonyban, Farkasgyepű és Magyarpolány között, a Köves-patak partján.

A forrás a patak fölött, a völgy oldalában fakad, majd vize néhány méter megtétele után egy mészkőszikláról kis vízeséssel csurog le. A látványos mészkőképződményt elhagyva kis érként folyik a Köves-patakba. A forrás közelében pihenő- és tűzrakóhely is található asztalokkal és padokkal." (forrás: csodalatosbakony.hu)

Ide egy kis séta-túrával jutunk el, az erdő széléig busszal tesszük meg, így a maradék túraút oda-vissza kb. 4 kilométer az erdőben jelzett útvonalon.

A szintkülönbség 30 méter.

Innen Úrkútra buszozunk.

A Bakony déli lankái között megbújva egy nem mindennapi földtani értékre lelhetünk. Látványa lenyűgöző, formái sok millió évesek, mélysége pedig üdítő felfrissülést ígér a túrázóknak. Az őskarszt nyáron kimondottan vadregényes, már-már dzsungelre vagy őserdőre emlékeztető környezetébe felújított lépcsőkön lehet leereszkedni, de a hatalmas sziklafalai peremét is bejárhatjuk. (forrás: turistamagazin.hu)

Újra buszra szállunk és meg sem állunk Nagyvázsonyig.

A Balaton-felvidék lankái között rejtőzik a középkorban épült Kinizsi-vár. Hunyadi Mátyás 1472-ben adományozta az erősséget Kinizsi Pálnak a hadjárataiban tanúsított vitézségéért. Mai szemmel meglehetősen furcsának tűnő területre, Nagyvázsony legalacsonyabban fekvő részére épült a jellegzetes négyszögletű lakótornyos vár. A hely kiválasztásában szerepet játszott, hogy fontos kereskedelmi útvonal ágazott itt el. A terület legfőbb előnye azonban az a bővizű forrás volt, mely a vizesárkot táplálta, illetve ivóvizet biztosított a várvédők számára ostrom idején is. A Kinizsi-vár egy része és a közeli Szent-Mihály kolostor romjai a mai napig fennmaradtak. A várban látogatható a börtön, az őrszoba, a lovagterem és a vár egykori úrnőjének szobája. Emellett a pálos kolostor és a kenyérmezei csata makettjei teszik megismerhetővé az épületet és történetét.

A várban kávézó és ajándékbolt is nyitva tart.

(forrás: kinizsivar.hu)

Jegyárak:

Teljes árú: 3.300 Ft

Kedvezményes: 2.600 Ft

70 év felett (regisztrációs díj): 500 Ft

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!