kirandulas_20240427

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 15

Jelenlegi létszám: 11 fő

Immáron 3. alkalommal látogatjuk meg Hosszúhetény Bánáti Bazsarózsa Fesztivál rendezvényét.

Egy paksi kávézós pihenő után...

11 órától egy kellemes tavaszi túra vár bennünket a Hosszúhetény közvetlen közelében Nagy-mező Arany-hegy Természetvédelmi Területen. A túra helyszíne az országos kitekintésben is jelentős botanikai értéket őrző, 100 hektár kiterjedésű terület, amely az egykori gyümölcsösök, legelők, ritkás erdőfoltok védett növények sokaságának jelent élőhelyet napjainkban. A művelt földekkel, kiskertekkel övezett zöld sziget számtalan botanikai ritkaságot őriz, köztük a fokozottan védett bánáti bazsarózsát.

A túrán a különleges növény jelentősebb állományaiban gyönyörködhetünk. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának munkatársai és a Hosszúhetényi Természetjáró Egyesület (HOTE) képzett szakemberi vezetik.

A túra indulási pontja: Hosszúhetény, Széchenyi utca 12. szám előtti Információs Pont.

Túra hossza kb. 4-5 km, időtartama: 1,5-2 óra

Részvételi díj: ingyenes. 

Enyhén dimbes-dombos területen fogunk haladni, akinek van túrabotja, itt szükség lehet rá.

Évről-évre egyre látványosabb a falu centrumában tartott fesztivál. Miután eddig mind a hármon részt vettünk, látjuk a pozitív változást, köszönhető mindez Csanálosi Andrea szervezésének.

A túrát követően szabad program keretében az alábbi programokból válogathatunk:

12 nyitott porta vár bennünket, aki mind a 12 portát meglátogatja, úgy az utolsó portán ajándékot kap. Aki legalább 10 portát megtekint, annak is jut egy kis ajándék. A portalátogatást - ami nem sorrendhez kötött - egy térképre (melyet az Információs Ponton a Széchenyi u. 12. előtti buszmegállónál tudunk kérni) helyezett pecséttel fogják igazolni a házigazdák.

1. porta Schunk Pince - borászati bemutató, az első pohár kóstoló ajándék

2. porta Fuchs Cipészműhely - ahol a minőségi bőráruk készülnek

3. porta Szilágyi Kert - miért jó a faluban élni, önellátás

4. porta Zengő Vendégház - és ami mögötte van; házi-állat-kert

5. porta Radó-Garage - Retro-Múzeum 60-70-80-as évek

6. porta Szederfás Ház - öko-élmény, újrahasznosítás textilből

7. porta Hetényi KézMűhely - kezünk által alkotva: workshopok

8. porta Művelődési Ház - ingyen látogatható kiállítások

9. porta Tájház - Tájházak napja program

10. porta Zöldhalom-zümi kalandtúra mézkóstolással, bátorságpróba

11. porta Lovig Vendégház - múltidéző beszélgetések, festői környezetben élményfestészet

12. porta Német Klub - Német Nemzetiségi Tájszoba, ajándékok átvétele

Akik a kulináris felfedezést választják a Tavasz Étteremben elfogadható árakon lehet ebédelni.

Kőbánya Nagyszínpadán 15.00 órától a helyi Népi Együttes lép fel, zenekarral tánccal és népdalokkal.

A hazaindulást 16: 30 óra körül tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!