kirandulas_20240425

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Mesébe illó vízi világban barangolunk a hétvégén.

A Kisalföld egész területén hárommillió évvel ezelőtt még a Pannon-tenger hullámzott. A nyugatról ebbe torkollt folyók hordalékának köszönhetően a terület félsós deltavidékké alakult, majd végleg szárazulattá vált. A pliocén kor végére az Ős-Duna Kárpát-medencébe való betörési pontja megváltozott folyásiránya, a korábbi déliről kelet felé fordult, így kialakult a mai vízrendszer ősi formája. A Mosoni-Duna vízrendszere a Lajta folyó, a Lajta bal parti csatorna és a Lajta jobb parti csatorna dombvidéki vízgyűjtőjét, valamint a Rábca vízgyűjtőjét foglalja magába. (forrás: wikipedia)

A terület - a csekély népsűrűség révén sok helyen még mai érintetlen. Különleges élővilágával először a retro sétahajón, majd egy kellemes séta során találkozhatunk.

De lássuk a részleteket:

Halászi településre 10:30 óra körül érkezünk, ahol már vár bennünket egy dunai sétahajó, Party.

A sétahajózás ára: 2.000 Ft/ fő

Egy órás ringatózás után Szigetköz ízeivel ismerkedünk.

Az étkezés nem kötelező program, aki nem kíván részt venni, a szabadidő központban pihenhet addig a vízparton.

Ahhoz, hogy gyors legyen a kiszolgálás, kiválasztottunk 3 féle fogást, melyből tudunk választani, ha előre leadjuk a kért mennyiséget.

1. Kisdunai harcsafilés halászlé: 3.980 Ft

2. Szigetközi velősborda vegyes körettel: 3.890 Ft

3. Gulyásleves szürkemarhából házicsipetkével: 2.790 Ft

Kérjük jelentkezéskor jelezzétek felénk szeretnétek-e étkezni, ha igen, akkor 1, 2-es, vagy 3-as menüt kértek!

Természetesen lehet egyéb italt, desszertet is rendelni. A fogyasztást mindenki egyénileg rendezi.

13:30 óra körül Dunaszigetre buszozunk 20 perc alatt, majd oda-vissza, egy-másfél órás sétát teszünk a Mosoni-Duna mellékágai mentén a Denkpál Hallépcsőhöz... gyönyörű hely!!!

Sokan találgattunk ki is volt a névadó? Denk Pál dunai hajós volt, aki a XIX. században a folyóba veszett, amikor még zabolátlanul száguldott a folyó.

A Denkpál 1997 év óta az ökológiai igényeknek megfelelően működik Magyarország első természetközeli hallépcsője Szigetközben, Dunasziget község külterületén.

A főmeder és a hullámtéri mellékágrendszer között biztosít átjárási lehetőséget a vízi élőlények számára.

Mesebeli hely, ami bennünket minden alkalommal elvarázsol.

Sétánk végén egy rövid buszozással Mosonmagyaróvárra utazunk, ahol a Fagylaltszalon cukrászda rejtelmeiben merülünk el levezetésképpen.

A hazaindulást 17:30 óra körül tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a travelbus.hu oldal jobb oldali gombsorában találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 14.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Jelentkezni a travelbus.hu oldalon a - több helyen is megtalálható - „jelentkezem” gomb segítségével, vagy a felső menüsor „Jelentkezés” menüpontjára kattintva lehet.

A kitöltött jelentkezési lap elküldését követően szinte azonnal egy automatikus válaszlevelet kaptok, melyet 1-3 napon belül egy visszaigazoló levél követ. 

A regisztráció sikerességéről vagy sikertelenségéről is küldünk értesítést.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a - sikeres visszaigazolást követő - 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!