kirandulas_20240406

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Látogassunk el együtt a Bálványosi Kincsek Völgyébe!

(Az alábbi leírás forrása: KincsekVolgye facebook oldala):

"Immár sokadik alkalommal nyitja meg kapuit a Kincsek Völgye, szeretett látogatói előtt.

Ebben az évben is április minden hétvégéjén várunk benneteket sok-sok tulipánnal, nárcisszal, melyet arra várnak, hogy szeretett otthonodba költözzenek.

Minden hétvégén péntektől vasárnapig 10:00-17:00 óráig nyitva leszünk.

Szombatonként különféle, érdekes és minden lelket feltöltő programokkal kedveskedünk.

A virágok mindegyike szakrális mandala formában él és fejlődik, melyek - ha ellátogatsz hozzánk - a te lelkedbe is szépséget varázsolnak 🌷🌼

Nyitva lesz a TeAkincs-TeaHáz, ahol kézműves prémium szálas és filteres teákból válogathatsz. 🍰🫖

Általunk készített desszertekből csemegézhetsz kedvedre, egy kellemes hangulatú térben, vagy akár kint a szabadban a napfényben fürdőzve. 🌞

- Zene

- Hangutazás

- Jóga a mandalában🙏

- Piknik 🌮

- Vásár-tér

- Festmény kiállítás

.... és még sok-sok érdekesség vár rátok, ha velünk tartasz....

A belépés a helyszínen megvásárolt jegyekkel lehetséges, ezzel az alapítványunkat támogatod."

A belépődíj 2.000 Ft személyenként, mely 1 szál virág árát is tartalmazza. 
További leszedett növények ára
Nárcisz: 200 Ft/szál, Tulipán: 300 Ft/szál

Ha kigyönyörködtük magunkat a közelben egy kevésbé ismert, de igen mutatós várrom rejtőzködik. Természetesen ez a program fakultatív, akinek kedve van egy kis szintkülönbséghez, a jutalma sem marad el.

Oda-vissza távolság 2 kilométer, szintkülönbség 96 méter.

Erdei úton közelítjük meg a várat, így túrabot és bokát jól tartó cipő ajánlott!

A Fehérkő vára a somogyi dombok között húzódó Kereki községben, egy 283 méter magas domb csúcsán helyezkedik el. A középkori várból mára csak restaurált maradványai láthatóak.

A várhoz a falu széléről indul jelzett gyalogút felfelé. Az erre járóknak Czikó-pihenő néven egy kis pihenő helyet alakítottak ki az amáliapusztai ménesbirtok szomszédságában fedett padokkal, asztalokkal, kúttal. Az innen a dombtetőre szép erdőben vezető út nem túl hosszú, de vannak meredek szakaszai is, melyek esős időben csúszóssá válhatnak. Szerencsére a legnehezebb pontokon korlát segíti a kapaszkodást, és két padon is megpihenhetünk menet közben, ha ki szeretnénk fújni magunkat.

Az erdővel körülvett magaslaton álló várat mély árok és meredek sánc öleli körbe, ezért 2022-ben biztonságos fa járdát építettek mellé, amelynek része egy kilátóterasz is. Bár a növényzet miatt tágas panoráma erről sem nyílik, a kőröshegyi völgyhídra jól rálátunk, és a Balaton csillogó pászmáján túl felsejlik a Tihanyi-félsziget is, tetején a bencés apátság jellegzetes tornyaival.

Utolsó állomásunk - ha marad idő és van kedvetek - Balatonföldvár.

Hazaindulásunkig itt töltünk el egy kis időt cukrászdával, vagy csak egy rövid sétával a Balaton parton, öreg platánfák társaságában.

A hazaindulást 17:00 óra körül terveztük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!