kirandulas_20240404

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

A Cserhát vonulatai között egy rejtélyes "Kéz kilátó" is rejtőzik, amely egyszerre kilátópontként és pihenőként is szolgál az Országos Kéktúra ezen a szakaszán kirándulóknak, bár a nyomtatott turistatérképek még egyáltalán nem jelölik.

A 2020-ban kidolgozott alkotás Csíkszentmihályi Benjámin alkotása, amelyet a Farkaskútvölgy csapata álmodott meg.

Megközelítés:

Felsőtold irányából a barokk haranglábnál érdemes leparkolni, s szintén a kék jelzést követve egy kb. 2,5 km hosszú túrával érhetjük el a kilátót. (felsotold.kornyeke.hu)

Szint emelkedés kb. 130 méter, az út vége felé kissé meredek!!!

A következő helyszínünk igazán különleges. és ezotérikus....

Garáb (korábbi nevén Grabensia) egy ősi, több, mint 1000 éves település, ahol nemrég találták meg egy premontrei apátság romjait is. A hely adottságai összefonódnak a Samsara hatásaival.

A Samsara különleges energetikájú helyen áll. A Cserhát hegyvonulatai között számos buddhista és keresztény szent hely található, és lenyűgöző a hegyek és az erdő találkozása ezzel az energetikával.

Idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük a Grabensia kertjének varázslatos szépségét és megmutatja nekünk - jelenleg - a világ legnagyobb hangtálját. 2018-ban öntötték egy évszázados hagyományokkal rendelkező harangöntő műhelyben. Súlya több, mint 2,5 tonna és átmérője 233 cm.

A belépődíj idegenvezetéssel 2.000 Ft / fő csoportos kedvezménnyel. Egy felajánlás csomagot is fogunk kapni füstölőkkel és szalaggal.

Lehetőségünk lesz étkezésre is a Grabensia fogadóban.

A régió különlegessége a ganca, ami az őrségi dödöllére hasonlít és hasonló módon is készül. Nagyon finom!

Négyféle palóc ételt választottunk, kérünk Benneteket lehetőség szerint ezekből válasszatok, mert sok időt vesz el, ha mindenki étlapról választ. A rugalmasabb kiszolgálás miatt, az általatok kért fogásokat előre leadjuk.

1. Roston sült sertéstarja gancával, lyoni hagymával, fokhagyma mártással - 3.800 Ft

2. Juhtúrós sztrapacska - 2.800 Ft

3. Ganca sült hagymával, fokhagymás tejföllel - 2.400 Ft

4. Palócleves tejföllel - 1.900 Ft

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!