kirandulas_20240317

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Közkívánatra ismét Aggtelek!!!

A Világörökség részét képező felszín alatti világ legjelentősebb képviselője a 25 km összhosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer, melynek 5,3 km-es szakasza a Domica-barlang, Szlovákiában található. A több bejárattal nyíló Baradla nemcsak a térségnek, de hazánknak is legkiemelkedőbb – legrégebben kutatott, legismertebb, képződményekben leggazdagabb – barlangtani értéke, amely a múlt században a világ második, 1965-ben a nyolcadik, 1969-ben a tizennegyedik, 1973-ban a huszadik leghosszabb barlangjaként tartották nyilván. Napjainkban már a világranglistán ugyan háttérbe szorult, de aktivitása, hossza és cseppkő-díszessége alapján, a mérsékelt égövben még mindig első helyen áll. (forrás: anp.hu)

Kirándulásunk első részeként, 12:00 órától a Baradla-barlang leghosszabb, villanyvilágítással ellátott szakaszán fogunk túrázni, mely 2300 m hosszú. A túra a barlang vörös-tói bejáratától indul és a jósvafői kijáratánál végződik, bejárása nagyjából 100 percet vesz igénybe.

A túra útvonala nagyrészt a Styx-patak medre mentén halad, melyben nagyobb esőzések vagy hóolvadások után valósággal végig dübörög a víz. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve állócseppkövek között vezet az út, érintve Magyarország legmagasabb állócseppkövét, a 19 m magas Csillagvizsgálót, a Sárkányfejet, valamint a barlang legnagyobb termét, az Óriások termét, ahol a barlang akusztikájából lehet ízelítőt kapni.

Biztos mindenki tudja, de a biztonság kedvéért leírjuk: A barlangok hőmérséklete közel állandó, 8-12 celsius fok. A levegő lent nyirkos, ezért hozzatok magatokkal esőkabátot, melegebb felsőt és NEM sima talpú cipőt. 

Belépőjegy árak,

Teljes árú jegy: 4.500 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 3.600 Ft/fő

A kijárat Jósvafőn lesz, mire előbújtok már ott várunk a bejáratnál és addigra az autóbuszt is lehozzuk a Vörös-tótól.

Jósvafőn érdemes eltölteni egy kis időt, gyönyörű kis település. Elsétálhatunk a református harangtoronyhoz, a tájházhoz, a Hucul tenyészethez, de akinek még van kedve egy rövid kistúrához, a Tohonya-patak mentén megkeressük a Nagy Tohonya és a Kapahámori forrást a Kék-túra útvonalán, majd a sárga T jelzésen visszatérünk a faluba. Ez kicsit több, mint 3 kilométeres séta, 111 méteres szintkülönbséggel. 

A hazaindulást 16 óra körül tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!