kirandulas_20240316

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 4

Jelenlegi létszám: 22 fő

A mai napunk kóstolókat tartalmaz!

Egy Fehérvári Pihenős szünet után...

Első állomásunk Alsóbogáton a Zichy-kastély, ahol 11 órára várnak bennünket, tárlatvezetéssel.

A barokk Kiskastélyt 1760 körül a Vrancsics család építtette. Vrancsics tábornok Festetics lányt vett feleségül. Az épület kilenc helyiségében Dorfmeister freskók láthatók.

A fő mű a szalon mennyezeti freskója, amely a négy évszak allegóriáját ábrázolja. A 9 x 5 méteres, 1771-es évszámú freskón Dorfmeister aláírása látható. A jobbágytelkes gazdák művelte Alsó- és Felsőbogát urai folyamatosan változtak; először a Lengyel, a Boronkay, később a Festetics, majd a Zichy családé lett, a környéket végül az Inkeyek birtokolták az 1945-ös földosztásig. (forrás: kornyeke.hu)

A somogyi műemlékek közül kiemelkedően jó sors jutott az 1760-ban épült Alsóbogáti Kiskastélynak, amely a budapesti Nagyházi házaspár elhivatottságának köszönhetően a pusztulásból új életre kelt.

A kastély tereit a jobbára egyházi festőként ismert osztrák származású Dorffmaister színpompás freskókkal díszítette. A háború után hányatott sorsa volt az épületnek, elindult a pusztulás útján. A romos barokk kastély 2007-ben került a műkereskedő család tulajdonába, akik saját erőből és különböző pályázati forrásokból helyreállították az épületet. A kiskastély hat évig tartó műemléki rekonstrukciója, a freskók restaurálása olyan nagyszerűen sikerült, hogy 2012-ben az ICOMOS díját, majd 2013-ban Európa Nostra-díjat érdemelt a példamutató, értékőrző munkáért és a megfelelő hasznosításért.

A korhű bútorokkal és tárgyakkal berendezett kiskastély családi otthonként és birtokközpontként működik, de a tulajdonosok biztosítják a látogathatóságot. (forrás: somogyiertekek.hu)

Külön köszönet a birtok tulajdonosának, Soóky Mariettának a lehetőségért!

Belépő jegy: 1.800 Ft/fő

Utolsó látogatásunkkor helyben készült ínyenc malacságokat láttunk és megkívántuk. Mostani látogatásunkra készült nekünk egy kis kóstoló, aki szeretné:

Ennek ára a belépődíj felett: 2.500 Ft/fő.

!!! Kérjük a jelentkezési lapon jelezzétek felénk a kóstoló igényeteket!

Akiknek ízlett, helyben lehetőség van vásárlásra is.

Aztán jól dugjuk el ezeket a húsfalatokat, mert a következő állomásunk a vegetáriánusok birodalma.

13:30 óra körül tovább indulunk és alig 20 kilométerre már egy egészen más világ vár bennünket Somogyvámoson, a Krisna-völgyben.

Krisna-völgy Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb öko-közössége.

266 hektáros területén a hajdani birkalegelő helyén a sokszínű élővilág számos fajnak ad otthont. Több mint 950 fa és bokor faj található Krisna-völgy botanikus kertjében, mely az oktatás mellett lehetővé teszi a természet közeli élővilág megőrzését és az étkezési terményekre irányuló kutatást is.

Kezdettől fogva az önfenntartás munkált alapelvként a közös munka, szociális fejlődés és hagyományos technológiák segítségével. (forrás: krisnavolgy.hu)

Évek óta látogatjuk a közösséget, kedvességük és vendégszeretetük miatt.

Belépődíj (mely tartalmazza a szentélylátogatást)

Teljes árú: 3.400 Ft/fő

kedvezményes jegy (gyermek, nyugdíjas): 2.300 Ft/fő

Itt is fogunk kóstolni, de az itteni fogások egészen más ízvilágot rejtenek.

Ha valaki már járt Indiában, megtapasztalhatta a levegő fűszerektől elnehezült bódulatát. Konyhája világszerte a legszínesebbként van elfogadva, annak ellenére, hogy eredendően vegetáriánus. Híresek a levesek, rizsek, lepénykenyerek, szemet gyönyörködtető édességek, csemegék, italok, csatnik és különféle ízes főételeik.

A kóstoló menü ára: 2.690 Ft

Redzsma (fűszeres vörösbab főzelék)

Puri (olajban sült búzalepényke)

Csatni (édes csípős szósz)

Halava (édes dara-puding)

Valódi kávét nem tartanak, itt cikóriából készül a feketeleves.

Érdemes megkóstolni a szörpöket, a mi kedvencünk a rózsavíz.

ZENE VARÁZSA – Szívet melengető dallamok, felejthetetlen élmény…

Tradicionális indiai zenei bemutatón veszünk részt, mely során különféle dallamokat mutatnak be nekünk. A hangulat fokozása kedvéért közös éneklésre és egy könnyen elsajátítható indiai hangszer kipróbálására adódik lehetőség. Megismerhetjük egyebek között a több ezer ritmussal megszólaltatható agyagdobot is. Mivel zene nincs tánc nélkül az előadás végén egy egyszerű lépést is elsajátíthatunk, majd egy vidám és korosztálytól függetlenül élvezhető közös tánccal zárul a program.

A program díja a jegyáron felül: 1.000 Ft/személyenként

!!! Kérjük jelezzétek jelentkezéskor a megjegyzésben, ha nem szeretnétek reszt venni a programon!

Szabad programmal fejezzük be a kirándulást.

Meglátogathatjuk a boldog teheneket - akik csak nyugdíjba mennek, de sosem lesznek fogásként felszolgálva, a biokertészetet, a botanikus kertet vagy a Srí Prahláda Általános Iskolát kívülről.

A hazaindulást 17 óra körül tervezzük, vagy ahogy sikerül.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!