kirandulas_20240303

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 8

Jelenlegi létszám: 18 fő

A Bodrogköz a Bodrog és Tisza folyók közt elterülő természetföldrajzi kistáj.

E csodálatos vidék egyik feltörekvő városa Cigánd, ahol még hűen őrzik a helyi népi hagyományokat.

A Bodrogközi Múzeumporta nem hagyományos múzeum...

Interaktív napunkat Szabóné Horváth Eszter, az intézmény vezetője varázsolja élménydússá. Látogatásunk alatt mi is bodrogköziek lehetünk, mindent ki fogunk próbálni, amit a cigándiak tettek, ettek, ittak.

A programunk 11 órakor kezdődik a Tanító-házban, ahol háziszörppel, teával, kávéval, capiccino-val várnak bennünket.

Szorgos kézműves programok után, három egymástól független kiállítást fogunk megtekinteni tárlatvezetéssel.

A kézműveskedés egyszerre, egy időben fog indulni és csoportunkat több kisebb csapatra bontjuk.

1. HÍR-védjegyes apróbélest és házicipót fogunk készíteni.

2. A szövés bemutatón megtudhatják nekünk, milyen a cigándi szőttes.

3. A kötélveréssel pedig elkészíthetjük a saját kardíszünket, melyet haza is hozhatunk.

A múzeumokban...

A TÁJHÁZ a múzeumporta "alapító" épülete.

Megnyitás óta rengeteg látogató ismerhette itt meg Cigánd, és a Bodrogköz embereinek életét és népművészetét.

A SŐREGI-HÁZ: a 2015-ben átadott új, korhű (XIX. század végi) épületben berendezett kiállítás – a cigándi szőtteseket bemutató néprajzi terem mellett – alapvetően helytörténeti szempontból mutatja be a település múltját, lakóinak életét a XIX. századtól napjainkig.

A MÚLTKOR-HÁZA (ez a mi kedvencünk!)

A magyar vidék életét alapjaiban felforgató, még emlékezet közelségben lévő évtizedeket tekinti át: az 1945–68 közötti időszakot. A Múlt-kor Háza a második világháború befejezésétől követi végig azt a folyamatot, ahogyan az országos történelem hatásai formálták a magyarországi Bodrogköz és benne Cigánd népének állapotát és kulturális arculatát. Talán nem volt történelmünkben még két évtized, ami hasonló mélységgel alakította volna át a vidéki népesség termelési és társadalmi viszonyait, s vitte volna végbe a modernizáció folyamatát.

Rengeteg szép emléket idéző tárgy és műszaki berendezés található itt, melyek egykor a mi életünknek részei voltak.

Aki nem volt rest végigolvasni az eddigi leírást, most megtudhatja, hogy vendéglátóink ebéddel is készültek... és nem is akármivel!

Ebéd: csontleves, kásás káposzta /HÍR-védjegyes cigándi étel/ desszert apróbéles, melyet Ti készítettetek.

Az egésznapos (3 múzeum + kézműves) programok ára étkezéssel: 6.500 Ft személyenként.

Őszintén reméljük, hogy a Kis Hazánknak ezen szeglete is lenyűgöz Benneteket...

A napunk végén lehetőség lesz kézműves termékek (savanyúság, mák, dió, zöldségek, lekvárok, méz, befőtt, stb.) vásárlására.

A hazaindulást 16:00 óra körül tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!