kirandulas_20240303

[button text=”Vissza az Utazás ajánlatokhoz” link=”https://travelbus.hu/kirandulasaink/” style=”info” size=”small” target=”_self” display=”inline” icon=”user”]

[hr]

[button text=”Jelentkezem” link=”https://travelbus.hu/jelentkezes/” style=”warning” size=”large” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]

 

 

[hr]

Szabad helyek száma: 8

Jelenlegi létszám: 18 fő

[hr]

A Bodrogköz a Bodrog és Tisza folyók közt elterülő természetföldrajzi kistáj.

E csodálatos vidék egyik feltörekvő városa Cigánd, ahol még hűen őrzik a helyi népi hagyományokat.

A Bodrogközi Múzeumporta nem hagyományos múzeum…

Interaktív napunkat Szabóné Horváth Eszter, az intézmény vezetője varázsolja élménydússá. Látogatásunk alatt mi is bodrogköziek lehetünk, mindent ki fogunk próbálni, amit a cigándiak tettek, ettek, ittak.

A programunk 11 órakor kezdődik a Tanító-házban, ahol háziszörppel, teával, kávéval, capiccino-val várnak bennünket.

Szorgos kézműves programok után, három egymástól független kiállítást fogunk megtekinteni tárlatvezetéssel.

A kézműveskedés egyszerre, egy időben fog indulni és csoportunkat több kisebb csapatra bontjuk.

1. HÍR-védjegyes apróbélest és házicipót fogunk készíteni.

2. A szövés bemutatón megtudhatják nekünk, milyen a cigándi szőttes.

3. A kötélveréssel pedig elkészíthetjük a saját kardíszünket, melyet haza is hozhatunk.

A múzeumokban…

A TÁJHÁZ a múzeumporta „alapító” épülete.

Megnyitás óta rengeteg látogató ismerhette itt meg Cigánd, és a Bodrogköz embereinek életét és népművészetét.

A SŐREGI-HÁZ: a 2015-ben átadott új, korhű (XIX. század végi) épületben berendezett kiállítás – a cigándi szőtteseket bemutató néprajzi terem mellett – alapvetően helytörténeti szempontból mutatja be a település múltját, lakóinak életét a XIX. századtól napjainkig.

A MÚLTKOR-HÁZA (ez a mi kedvencünk!)

A magyar vidék életét alapjaiban felforgató, még emlékezet közelségben lévő évtizedeket tekinti át: az 1945–68 közötti időszakot. A Múlt-kor Háza a második világháború befejezésétől követi végig azt a folyamatot, ahogyan az országos történelem hatásai formálták a magyarországi Bodrogköz és benne Cigánd népének állapotát és kulturális arculatát. Talán nem volt történelmünkben még két évtized, ami hasonló mélységgel alakította volna át a vidéki népesség termelési és társadalmi viszonyait, s vitte volna végbe a modernizáció folyamatát.

Rengeteg szép emléket idéző tárgy és műszaki berendezés található itt, melyek egykor a mi életünknek részei voltak.

Aki nem volt rest végigolvasni az eddigi leírást, most megtudhatja, hogy vendéglátóink ebéddel is készültek… és nem is akármivel!

Ebéd: csontleves, kásás káposzta /HÍR-védjegyes cigándi étel/ desszert apróbéles, melyet Ti készítettetek.

Az egésznapos (3 múzeum + kézműves) programok ára étkezéssel: 6.500 Ft személyenként.

Őszintén reméljük, hogy a Kis Hazánknak ezen szeglete is lenyűgöz Benneteket…

A napunk végén lehetőség lesz kézműves termékek (savanyúság, mák, dió, zöldségek, lekvárok, méz, befőtt, stb.) vásárlására.

A hazaindulást 16:00 óra körül tervezzük.

[hr]

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként, mely része a kirándulás árának, abból levonandó. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

Egynapos utazás ajánlatok, ötletek