kirandulas_20240302

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Kicsit sétálunk a Soproni Parkerdőben. Körülbelül 6 és fél kilométert, nem nehéz terepen.

Az ország második leglátogatottabb parkerdejét évente mintegy egymillió látogató keresi fel.

Kialakításának gondolata Muck Endre erdőmester-erdőgondnok (1851-1925) nevéhez kötődik. Már ebben az időben jelzett turista utak kerültek kijelölésre, kilátók, gloriettek épültek.

Az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumi vezetésében és a Magyar Turisztikai Ügynökség partnerségével hozták létre azzal a céllal, hogy bemutassuk az erdei ökoszisztéma értékeit.

A hamisíthatatlan erdei élményt magába sűrítő bemutatóterem és a rejtett életet élő hazai vadfajokat bemutató kültéri parkosított terület oktatási célok megvalósulását is szolgálja a közel két hektáros területen. (Forrás: taegrt.hu)

Sétánk (kb. 11 órától) a Lővérekben, a Károly-kilátó alatti parkolóból indul és alig több, mint 3 kilométeren egy aszfaltozott úton halad, egészen az Erdő Háza Látogatóközpontig.

A szintkülönbség ezen a szakaszon, enyhe emelkedővel, 130 méter. 

A főépület termei interaktív eszközökkel felszereltek, amelyek az erdei életközösséget részleteiben szemléltető kiállítással együtt, felejthetetlen élményt nyújtanak a látogatóknak. A hatalmas édesvízi akváriumok egyike a büféből is jól látható.

A büfé fedett teraszát a kültéri bemutatótérrel fahíd-sétány kapcsolja össze, amelyről kényelmesen megismerhetők Magyarország vadon élő nagyvadfajai, mint a dám és gímszarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók és számos apróvadfaj. (Forrás: taegrt.hu)

Belépőjegy árak

Teljes árú jegy: 1.400 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 1.000 Ft/fő

Visszafelé ugyanezen az úton sétálunk vissza az autóbuszhoz.

Legkésőbb 14:15 órakor el kell indulnunk, mert már várnak bennünket Fertőrákoson.

15 órától, városnéző kisvonatos kirándulásunk során a Fertő-Hanság Nemzeti Parkon keresztül jutunk el a Mithras-szentélyhez, ahol bepillantást nyerünk egy 2000 éves titkos vallásba.

Kik és miért építették a szentélyt?

Miért volt titkos a Mithras vallás?

Miért pusztult el a Római Birodalom szinte mindegyik Mithras-szentélye?

Hogyan fedezték fel a fertőrákosi Mithras-szentélyt?

Miért volt tilos évtizedeken át meglátogatni a Mithras-szentélyt?

Mi a kultuszkép rejtett üzenete?

Útközben a vasfüggöny nyomvonalát keresztezve haladunk és megcsodáljuk a Fertő-tavi panorámát, valamint megismerjük Macskakő várának legendáját.

A Mithras-szentély látogatása után visszatérünk a kiindulóponthoz, a Luca cukrászdához. (???)

Kisvonat jegy árak idegenvezetéssel

Teljes árú jegy: 2.700 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 2.300 Ft/fő

Persze ezzel még nem fejeztük be a napunkat. Innen néhány kilométerrel odébb egy újabb különlegesség található az Osztrák-Magyar határon.

Helmuth Kohl szövetségi kancellár 1990-ben, a két Németország egyesítésének ünnepségén kijelenti: A Berlini Fal lebontása Magyarországon kezdődött, a német újraegyesítés felé az első lépés a Páneurópai Pikniken történt. (Forrás: fertorakosikirandulas.hu)

Erre a történelmi emlékhelyre látogatunk el.

Terveink szerint 17 óra körül indulunk haza.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:0 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 16.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!