kirandulas_20240224

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 16

Jelenlegi létszám: 10 fő

Tavasz közeledtével minden évben visszatérünk - bár kiszámíthatatlan a tőzike virágzás - igazán változatos és kalandos kirándulásban lehet része annak, aki velünk tart.

Első helyszínünk Celldömölk, a Kemenes Vulkán Park.

Sajnos a látogatóközpontot még mindig tatarozzák, ezért a Ság hegyen tartanak nekünk tárlatvezetést az öt és fél millió éves bazaltvulkánon. Korábban bazaltbánya is volt itt, de mára teljesen visszahódította a területet a természet.

A Ság hegyen barangolva felfedezhetjük a Sághegyi Múzeumot, a bazaltbánya egykori transzformátorházában berendezett kiállítást, amely a Ság történetét ismerteti be a hegy kialakulásától egészen a közelmúltban lezajlott bányászatig. Az interaktív kiállítás bemutatja a táj természeti és kultúrtörténeti értékeit, a Ság régészeti anyagának egy részét, a bányászatot és a szőlőművelés történetét, Eötvös Loránd munkásságát, a híres geofizikus Ság hegyen végzett kutatásait, valamint megtekinthető benne az eredeti Eötvös-inga továbbfejlesztett változata. A múzeumépület körül kisebb tanösvényként kőpark fut. (Forrás: kemenesvulkanpark.hu)

A tárlatvezetés és a múzeum díja: 1.200 Ft / fő

Második állomásunk Csáfordjánosfa mellett a Tőzike tanösvény. A Répce folyó ágait fahidakon átszelő útvonal az ártéri területek legszebb részleteit bemutatja a 4 km hosszú tanösvény segítségével, melyet a tőzikék fehér virágai mesebeli tájjá varázsolnak. Az erdőt nemzeti parkos őrök vigyázzák és kérdéseinkre készségesen felelnek.

FONTOS! Időjárástól függetlenül a tanösvény kizárólag magas szárú, vízhatlan cipőben látogatható! Továbbá, a tőzike fokozottan védett növény, szedése tiltott, egy szál növény leszedéséért 5.000 Ft büntetés jár.

Innen irány Lébény!

Lébény története elválaszthatatlanul összefonódik a Benedek-rendi apátsági templom történetével. A Győr nemzetségbeli Poth és Chepán ispán építették a monostort és a templomot, amelyet aztán végrendeletileg a bencés rendre hagytak. A Szent Jakabnak szentelt templom alapítási éve nem ismert, de okleveles adatokkal igazolható, hogy 1212-ben már állt.

A Szent Jakab-út, gyakran spanyol neve (Camino de Santiago) után el Caminónak is nevezik, középkori zarándokút, amely Spanyolország Galícia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet.

A magyar Camino megálmodói azt szerették volna, hogy itthon is lehessen Szent Jakab apostol tiszteletére és valamely magyar Jakab-emlékhelyet felkeresve zarándokolni egy olyan úton, amely szellemiségében, felépítésében nagyon hasonlít nagytestvéréhez, a spanyol Caminóhoz. Úti célul a választás Lébényre esett. (Forrás: lebeny.hu)

Teljes árú: 1.700 Ft / fő

Kedvezményes: 1.400 Ft / fő

A hazaindulást legkésőbb 16:30 óra körül terveztük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 14.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!