kirandulas_20240215

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

Szabad helyek száma:13

Jelenlegi létszám: 13 fő

Magyarország észak-keleti része sem fukarkodik látnivalókban. Az egyik - talán legszebb -, Magyarországon a hetedik legnagyobb fennmaradt kastély Edelényben látható, L'Huillier–Coburg-kastély.

Az edelényi birtokon Jean-François L’Huillier 1716-ban kezdte el a kastély építését, amihez regimentjétől, a Caraffa-ezredtől kért ki kőműveseket, ácsokat és más mestereket.

Egy ekkora vállalkozást csak jól szervezett logisztikai háttérrel lehetett lebonyolítani. Az állványokhoz, a tetőszerkezethez és a nyílászárókhoz szükséges fát zömmel 20–40 kilométeres távolságból szállították a helyszínre, más építőanyagokat azonban nem kellett ekkora távolságról beszerezni. A helyi kőbányákból hozták a követ, amit nagyrészt a falazatba és az alapokhoz használtak fel. A habarcskészítéshez és a téglaégetéshez szükséges mész és homok is helyben, illetve a közvetlenül Edelény mellett fekvő Szendrőládon rendelkezésre állt. A falakhoz és a boltozatokhoz felhasznált téglát pedig a legtöbb uradalomhoz hasonlóan Edelényben is helyben égették. Az építkezés hajrájában egyszerre tizennyolc kőműves dolgozott segédeivel a kastélyon. A fuvarozást és szakértelmet nem kívánó munkákat napszámosokkal és jobbágyokkal végeztették.

Az építtető gróf halála után felesége, Marie-Madeleine de Saint-Croix 1730-ban fejezte be a kastélyt. Azt, hogy ki tervezte ezt a stílusában is egyedi épületegyüttest, a kutatóknak a mai napig nem sikerült kideríteniük. (forrás: edeleny-kastely.hu)

Teljes árú jegyek

Kastély jegy: 3.175 Ft.

Térkép kiállítás: 635 Ft.

Népszuper kiállítás 635 Ft.

Kedvezményes jegyek

(6-26 év közötti fiatal (diákigazolvánnyal), 62. életévét betöltött látogató, minimum két 18 év alatti gyermeket kísérő szülő)

Kastély jegy: 1.590 Ft.

Térkép kiállítás: 320Ft.

Népszuper kiállítás: 320 Ft.

a 70. életévüket betöltött személyeknek: Díjmentes

 

Edelénytől búcsúzva Miskolcra indulunk. Korábban már jártunk itt és garantáljuk, hogy egyedülálló múzeumi élményben lesz részetek.

A Pannon-tenger Múzeum a miskolci Herman Ottó Múzeum 2013. november 20-tól működő kiállítási épületszárnya, mely a Pannon-tenger Földtörténeti és Természetrajzi Tárnak is otthont ad.

Jelenleg három állandó kiállítás tekinthető meg itt:

Az Őserdei ösvényeken – Az ősfák kutatásának története mellett a kor geodinamikai eseményeit, valamint növény- és állatvilágát fedezhetik fel a látogatók játékos, foglalkoztató, interaktív formában.

A Kárpátok ásványai mintegy 140 m²-es összterületen, több mint ezer példányon keresztül, földrajzi bontásban mutatja be a hegységrendszer ásványvilágát.

A Dinók Földjén – MezoZOOikum 2019. február 15-én nyílt meg és a mezozoikum, azaz a dinoszauruszok korába kalauzolja el a látogatókat. Az interaktív játékokat felvonultató tárlat egyedi látványvilága egy kitalált időutazó csoport, a SAURUCARIA-expedíció szerencsétlenségének helyszínét idézi meg, ahol a dinók mindennapjain túl más kortárs élőlényeket, valamint az őket körülvevő, életüket meghatározó világot is megismerhetik a látogatók, valamint egy külön teremben láthatók a magyarországi dinoszaurusz-kutatással kapcsolatos információk.

Jegyárak

Teljes árú: 2.500 Ft

Diák/nyugdíjas: 1.250 Ft

Ha van kedvetek, utolsó állomásunk Miskolctapolcán a Balajti Cukrászda, ahol még mi sem jártunk, csak jóhírét hallottuk.

Természetesen most is, mint mindig, minden programunk fakultatív, vagyis nem kötelező.

A hazaindulást 17 óra körül tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!