kirandulas_20240204

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Töltsetek velünk egy hosszú napot északi szomszédainknál, Szlovákiában.

A Nagyszalóki-csúcs keleti gerincén lévő teraszos hegyfok, vagyis taraj (Hrebienok), évek óta helyszíne a jégszobrászatnak. A művészi alkotásokat speciális, hűtött sátrakban (iglo) mutatják be a nagyközönségnek. Idén a főattrakció: a londoni Westminster Apátság.

A hosszú út miatt egy régi kedves barátunk, Szabó Laci is csatlakozik hozzánk, aki Felhő buszunk vezetésében segédkezik.

A korai indulást követően első pihenőnk Rétságon a MOL benzinkútnál lesz (20-25 perc).

Következő pihenőnkig, a festői szépségű Donovaly-ig 140 kilométert kell buszoznunk.

A település a téli és nyári sportok, valamint a turisztika központja. Körülbelül 45 perces pihenőnk alatt lehetőség van egy kisebb sétára, kavéra, forró teára vagy megcsodálni a kutyaszán fogatot.

Innen már csak 111 kilométer van hátra. Utunk Liptószentmiklós mellett, majd Poprád felé vezet, ahonnan már feltűnik előttünk a Magas-Tátra hegyvonulata.

Ótátrafüredre (Stary Smokovec) 13 óra körül szeretnénk érni. A tátrai-villamos vasútállomáson lévő parkolóban hagyjuk buszunkat, ahonnan kis sétával elérjük a kabinos felvonót, ami a jégkatedrálishoz visz bennünket. A tarajkai csúcs gyalog is megközelíthető.

Jegyárak ennek megfelelően,

felfelé út teljes áron: 11€, kedvezményes áron (nyugdíjas): 9€

lefelé út teljes áron: 10€, kedvezményes áron (nyugdíjas): 8€

oda-vissza út teljes áron: 12€, kedvezményes áron (nyugdíjas): 10€

Találkozónk a parkolóban 15:00 órakor.

Egy rövid 15-20 perces buszos utazás vár ránk a Csorba-tó parkolóig.

Innen gyalog megyünk a tó partjáig, ami kb. 500 méterre található.

Aki szeretne:

- körbe az úton,

- aki bátrabb, a tó jegén

tehet egy sétát.

A Plesnivec étteremben kedves személyzet vár bennünket, aki itt szeretné eltölteni az időt.

A hazaindulásunkat 16 órakor tervezzük, hazafelé ugyanazokkal a megállóhelyekkel.

Bár az utazás hosszadalmas, az élményeket a táj szépsége kompenzálja.

Fontos!

Kérünk Benneteket érvényes személyi okmányokkal érkezzetek az utazásra.

Öltözzetek rétegesen, meleg ruhát feltétlenül hozzatok, mert a hegyekben még napközben is hideg van, naplemente után még inkább. NE csúszós talpú cipőben gyertek, mert sok helyen nincs eltakarítva a hó és jegesek a járdák is!

A hazaérkezésünk függ az időjárási viszonyoktól, így a visszatérésre kiírt időpont csak tervezet! 

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 5:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 16.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!