kirandulas_20240201

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

Szabad helyek száma: 7

Jelenlegi létszám: 19 fő

Egy kávészünet után a teljes napot Kecskeméten töltjük.

Első helyszínünk 10 órától, igazi különlegesség: a Bozsó Gyűjtemény

"Élet a régiségek bűvöletében

A gyűjtemény megalapítója Bozsó János festőművész 1922. december 27-én született Kecskeméten. Gyermekkorát egész életére kihatóan a szegény-paraszti sors formálta. A kemény évekből a természet és a népművészet szeretetét és tiszteletét hozta magával örök útravalóként. Az 1940-es évek második felében, a külvárosban meghúzódva kezdett autodidakta módon festészettel foglakozni. Az ötvenes évek közepére kialakította festői nyelvezetét, művészetében az érzelmi töltöttséget tartotta az egyik legmeghatározóbb elemnek. Soha nem akart lemondani a festőiségről. Lételeme és jellemzője volt a telített színek, a széles, gyors, szabadon repülő ecsetvonások használata, a fény és árnyék ellentéte. A hazai expresszív festészet kimagasló alkotójává vált.

Megteremtette a régió legnagyobb látogatható magángyűjteményét, amelyben a magyar néprajz és az európai iparművészet kiemelkedő tárgyi emlékei kaptak helyet a 15. századtól a 20. század elejéig tartó időszakból. Bozsó János 1975-ben szülővárosának, Kecskemétnek ajándékozta műgyűjteményét"(forrás: bozso.net)

Teljes árú jegy: 1.600 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 800 Ft/fő

Második állomásunk 12:00 órától igazi Unicum...

A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra látogatásának első állomása a régi pálinkafőzde, amely a huszadik század elején épült és ma már ipartörténeti emlék. Itt tekinthetjük meg a főzde és a család történetéről készült rövidfilmet. Következő állomásunk az 1996-ban épült új pálinkafőzdénk, ahol a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs folyamatokkal ismerkedünk A gyümölcs ellenőrzött és szabályozott körülmények között, húsz hatalmas, 8,5 méter magas, rozsdamentes erjesztő tartályban erjed. Palackozó üzemünkben a kézi és gépi palackozás folyamatát láthatjuk, a gyárlátogatás csúcspontja pedig kóstoló teremben a pálinkák szakszerű megkóstolása.

A pálinkatúra utolsó állomása a múzeum kis üzlete, ahol kedvünkre vásárolhatunk a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra és a Zwack Unicum Nyrt. által kínált széles ital– és ajándékválasztékból.

Belépőjegy:

Csoportos: 2.900 Ft,- / fő, amely az idegenvezetést, a gyárlátogatást és kétfajta pálinka kóstolót tartalmaz. Kóstoló nélkül a belépődíj: 1.650 Ft/fő. A program végén kedvezményesen vásárolhattok üzletben!

Reménykedünk, hogy a pálinka után marad még energiátok 15:00 órától a különleges hangok világára.

A hangszer gyűjteményt 1979-ben alapította Leskowsky Albert, miután németországi tanulmányaiból rengeteg hangszeres szakirodalommal és számos különleges hangszerrel tért haza. Ezt követően belevetette magát az akkor még élő tanyavilágba: idős citerásokkal, hangszerkészítőkkel találkozott. Ezek az emberek - felismerve Leo alázatát és hagyománytiszteletét - neki ajándékozták hangszereiket.

A kollekció ezek után a történelmi hangszerekkel, zongorákkal, trombitákkal, cimbalmokkal, hegedűkkel gyarapodott, miközben az ország különböző részeiből érkeztek különleges adományhangszerek. A nyolcvanas évek második felében a gyűjtemény kinőte a rendelkezésre álló teret...

Vendéglátónk: Szilágyi Áron kuratóriumi tag.

Belépődíj

Teljes árú jegy: 1.600 Ft/fő, 

Kedvezményes jegy: 1100 Ft/fő

Ha marad időnk és van kedvetek, cukrászdázunk egy keveset Kecskemét belvárosában.

A hazaindulást 17:30 és 18:00 óra között terveztük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 10.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!