kirandulas_20240201

[button text=”Vissza az Utazás ajánlatokhoz” link=”https://travelbus.hu/kirandulasaink/” style=”info” size=”small” target=”_self” display=”inline” icon=”user”]

[hr]

[hr]

[button text=”Jelentkezem” link=”https://travelbus.hu/jelentkezes/” style=”warning” size=”large” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]

[hr]

 

[hr]

Szabad helyek száma: 7

Jelenlegi létszám: 19 fő

[hr]

Egy kávészünet után a teljes napot Kecskeméten töltjük.

[hr]

Első helyszínünk 10 órától, igazi különlegesség: a Bozsó Gyűjtemény

Élet a régiségek bűvöletében

A gyűjtemény megalapítója Bozsó János festőművész 1922. december 27-én született Kecskeméten. Gyermekkorát egész életére kihatóan a szegény-paraszti sors formálta. A kemény évekből a természet és a népművészet szeretetét és tiszteletét hozta magával örök útravalóként. Az 1940-es évek második felében, a külvárosban meghúzódva kezdett autodidakta módon festészettel foglakozni. Az ötvenes évek közepére kialakította festői nyelvezetét, művészetében az érzelmi töltöttséget tartotta az egyik legmeghatározóbb elemnek. Soha nem akart lemondani a festőiségről. Lételeme és jellemzője volt a telített színek, a széles, gyors, szabadon repülő ecsetvonások használata, a fény és árnyék ellentéte. A hazai expresszív festészet kimagasló alkotójává vált.

Megteremtette a régió legnagyobb látogatható magángyűjteményét, amelyben a magyar néprajz és az európai iparművészet kiemelkedő tárgyi emlékei kaptak helyet a 15. századtól a 20. század elejéig tartó időszakból. Bozsó János 1975-ben szülővárosának, Kecskemétnek ajándékozta műgyűjteményét”(forrás: bozso.net)

Teljes árú jegy: 1.600 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 800 Ft/fő

Második állomásunk 12:00 órától igazi Unicum…

A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra látogatásának első állomása a régi pálinkafőzde, amely a huszadik század elején épült és ma már ipartörténeti emlék. Itt tekinthetjük meg a főzde és a család történetéről készült rövidfilmet. Következő állomásunk az 1996-ban épült új pálinkafőzdénk, ahol a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs folyamatokkal ismerkedünk A gyümölcs ellenőrzött és szabályozott körülmények között, húsz hatalmas, 8,5 méter magas, rozsdamentes erjesztő tartályban erjed. Palackozó üzemünkben a kézi és gépi palackozás folyamatát láthatjuk, a gyárlátogatás csúcspontja pedig kóstoló teremben a pálinkák szakszerű megkóstolása.

A pálinkatúra utolsó állomása a múzeum kis üzlete, ahol kedvünkre vásárolhatunk a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra és a Zwack Unicum Nyrt. által kínált széles ital– és ajándékválasztékból.

Belépőjegy:

Csoportos: 2.900 Ft,- / fő, amely az idegenvezetést, a gyárlátogatást és kétfajta pálinka kóstolót tartalmaz. Kóstoló nélkül a belépődíj: 1.650 Ft/fő. A program végén kedvezményesen vásárolhattok üzletben!

[hr]

Reménykedünk, hogy a pálinka után marad még energiátok 15:00 órától a különleges hangok világára.

A hangszer gyűjteményt 1979-ben alapította Leskowsky Albert, miután németországi tanulmányaiból rengeteg hangszeres szakirodalommal és számos különleges hangszerrel tért haza. Ezt követően belevetette magát az akkor még élő tanyavilágba: idős citerásokkal, hangszerkészítőkkel találkozott. Ezek az emberek – felismerve Leo alázatát és hagyománytiszteletét – neki ajándékozták hangszereiket.

A kollekció ezek után a történelmi hangszerekkel, zongorákkal, trombitákkal, cimbalmokkal, hegedűkkel gyarapodott, miközben az ország különböző részeiből érkeztek különleges adományhangszerek. A nyolcvanas évek második felében a gyűjtemény kinőte a rendelkezésre álló teret…

Vendéglátónk: Szilágyi Áron kuratóriumi tag.

Belépődíj

Teljes árú jegy: 1.600 Ft/fő, 

Kedvezményes jegy: 1100 Ft/fő

[hr]

Ha marad időnk és van kedvetek, cukrászdázunk egy keveset Kecskemét belvárosában.

A hazaindulást 17:30 és 18:00 óra között terveztük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 10.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 8.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

Egynapos utazás ajánlatok, ötletek