kirandulas_20240113

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Egy - az időjárás miatt - decemberben meghiúsult eseményt szervezünk újra, változtatás nélkül.

Az Ilona-völgy határvonal az eocén és a miocén vulkáni képződmények (a rétegvulkáni andezithez kapcsolódó színesérc-tartalmú telérek és a miocén andezittelérek), valamint az oligocén tengeri üledékes kőzetek között. Állomások jelzik az Orczy báró által 1780-ban nyittatott Etelka-tárót, a Timsós-fejtést, a Szent István csevicekutat, az Ördöggátakat (a miocén korban szárazföldi homokkő és riolittufa közé benyomult andezittelért) és a 8-10 méter magas piroxén-andezitből álló sziklafalon lezuhogó Ilona-völgyi vízesést. Ez a vízesés hazánk három vízesése közül a legmagasabb, kb 10 méter. A Tőkés- kút táplálta két kis forrásból induló Ilona-patak a Marhád /606 m/ és a Cserepes-tető /734m/ meredek oldala közé szorulva, több helyen töri át magát a sziklák közt, míg végül a Mátra egyik legszebb völgyét hagyva maga után, az utolsó sziklát áttörve zuhan alá. (forrás: bnpi.hu)

Mi nem a teljes (6 és fél kilométer, oda-vissza 13 km) tanösvényt sétáljuk végig, az első szakaszát autóbusszal tesszük meg.

Felhő-járművünket a Gépjavító üzemnél hagyjuk, így oda-vissza 6.66 km-t fogunk összesen sétálni... reméljük nem lesz ördögien pokoli.

Az enyhe, de folyamatos emelkedő szintkülönbsége a vízesésig 178 méter, ami közepes nehézségűnek mondható, éppen ezért kérünk Benneteket mérjétek fel, hogy bírjátok-e szusszal. Fontos tudni, hogy a talaj az évszakhoz mérten olykor lehet sáros, csúszós. Túrabot és bokát jól tartó cipő elengedhetetlen.

... És remélhetőleg meg is fogunk éhezni. Parádra csupán néhány kilométert buszozunk, ahol már várnak bennünket az alábbi kínálattal és végén, tőlünk egy kis meglepetéssel:

1. Rántott Ementáli sajt retro tartárral, jázmin rizzsel: 3.980 Ft

2. Ropogós kukoricapehely bundában sült, csirkecomb filé, füstölt kápiás majonézzel, sült újburgonyával: 4.180 Ft

3. Juhtúrós sztrapacska, szalonnával, tejfellel: 2.990 Ft

Kérünk Benneteket, hogyha szeretnétek részt venni a kulináris boldogságban, a jelentkezési lapon jelezzétek felénk melyik menüt választjátok.

Az éttermi fogyasztást egyénileg rendezzük. Természetesen italt, vagy egyebet is lehet még rendelni... de, desszertet NE kérjetek!

A hazaindulást legkésőbb 17:30 óra körül terveztük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!