kirandulas_20231216

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 8

Jelenlegi létszám: 18 fő

Az alábbi programunk többnyire húsételeket tartalmaz.... mert ma disznólkodni megyünk Csemőbe!

Csemő község 1952-ben Nagykőrös és Cegléd külterületéből alakult. Ekkor dőlt el az úgynevezett "csemői per", melyben a két szomszédos város e terület birtoklásáért folytatott harca zárult le. A fővárostól, Budapesttől 70 km-re, az ország közepén terül el, mintegy 8 ezer hektár területen. Lakosainak száma: 4.413 fő. Csemő 1997-ben a "Virágos Magyarországért" verseny I. helyezettje lett, elnyerte "a legvirágosabb település" címet, 1998-ban "Európa legvirágosabb község" verseny harmadik helyezettje lett. (forrás: csemo.hu)

A 37 épületből álló tanyakomplexumban vendéglátónk Kovács Tamás, a Tamás Tanya megálmodója 8 órától reggelivel vár bennünket:

• hagymás vér, resztelt máj, paraszt rántotta, kenyértésztából készült cipó

• 1 pohár forralt bor, kávé, cappuccino

Reggeli után Orisek Feri bácsit látogatjuk meg, aki fafaragó, a népművészet mestere. Csemő és Pázmánd községek díszpolgára. Feri bácsi Csemőben él és alkot. Nagylelkű felajánlásával életműve egy része állandó kiállítás keretében a Helytörténeti Gyűjtemény udvarában, külön épületben megtekinthető.

Szintén ugyanitt a múzeum a helyi kultúra és hagyományok tárgyi emlékeit mutatja be, Huszár Sándor nyugalmazott jegyző tárlatvezetésével.

Innen Nagykőrösre utazunk, ahol már december 2-tól várja a látogatókat az Adventi vásár, vagy a "Dédanyáink még használták" időszakos kiállítás, elfeledett háztartási eszközökből.

Visszatérve a Tamás Tanyára folytatjuk a disznólkodást, az alábbi fogásokkal:

• Leves: Disznótoros orjaleves cérnametélttel

• Főétel: Disznótoros hurka, kolbász, malacpecsenye, kolbászzsíros tepsis hagymás törtburgonya, pezsgős lilakáposzta

• Saláta: Házi kovászos uborka, almapaprika, vegyes vágott 

• Desszert: Kézzel húzott házi túrós, almás rétes

Italfogyasztás: itallap alapján

Programunk a hangulat lankadásával ér véget, így rajtatok múlik mikor induljunk haza: "... míg a gazda, házigazda furkósbottal ki nem ver"

A disznótoros program ára: 9.500 Ft

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

 

Várunk Benneteket szeretettel!