kirandulas_20231216

[button text=”Vissza az Utazás ajánlatokhoz” link=”https://travelbus.hu/kirandulasaink/” style=”info” size=”small” target=”_self” display=”inline” icon=”user”]

[hr]

[button text=”Jelentkezem” link=”https://travelbus.hu/jelentkezes/” style=”warning” size=”large” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]

 

 

[hr]

Szabad helyek száma: 8

Jelenlegi létszám: 18 fő

[hr]

Az alábbi programunk többnyire húsételeket tartalmaz…. mert ma disznólkodni megyünk Csemőbe!

Csemő község 1952-ben Nagykőrös és Cegléd külterületéből alakult. Ekkor dőlt el az úgynevezett „csemői per”, melyben a két szomszédos város e terület birtoklásáért folytatott harca zárult le. A fővárostól, Budapesttől 70 km-re, az ország közepén terül el, mintegy 8 ezer hektár területen. Lakosainak száma: 4.413 fő. Csemő 1997-ben a „Virágos Magyarországért” verseny I. helyezettje lett, elnyerte „a legvirágosabb település” címet, 1998-ban „Európa legvirágosabb község” verseny harmadik helyezettje lett. (forrás: csemo.hu)

A 37 épületből álló tanyakomplexumban vendéglátónk Kovács Tamás, a Tamás Tanya megálmodója 8 órától reggelivel vár bennünket:

• hagymás vér, resztelt máj, paraszt rántotta, kenyértésztából készült cipó

• 1 pohár forralt bor, kávé, cappuccino

Reggeli után Orisek Feri bácsit látogatjuk meg, aki fafaragó, a népművészet mestere. Csemő és Pázmánd községek díszpolgára. Feri bácsi Csemőben él és alkot. Nagylelkű felajánlásával életműve egy része állandó kiállítás keretében a Helytörténeti Gyűjtemény udvarában, külön épületben megtekinthető.

Szintén ugyanitt a múzeum a helyi kultúra és hagyományok tárgyi emlékeit mutatja be, Huszár Sándor nyugalmazott jegyző tárlatvezetésével.

Innen Nagykőrösre utazunk, ahol már december 2-tól várja a látogatókat az Adventi vásár, vagy a „Dédanyáink még használták” időszakos kiállítás, elfeledett háztartási eszközökből.

Visszatérve a Tamás Tanyára folytatjuk a disznólkodást, az alábbi fogásokkal:

• Leves: Disznótoros orjaleves cérnametélttel

• Főétel: Disznótoros hurka, kolbász, malacpecsenye, kolbászzsíros tepsis hagymás törtburgonya, pezsgős lilakáposzta

• Saláta: Házi kovászos uborka, almapaprika, vegyes vágott 

• Desszert: Kézzel húzott házi túrós, almás rétes

Italfogyasztás: itallap alapján

Programunk a hangulat lankadásával ér véget, így rajtatok múlik mikor induljunk haza: „… míg a gazda, házigazda furkósbottal ki nem ver”

A disznótoros program ára: 9.500 Ft

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

 

Várunk Benneteket szeretettel!

Egynapos utazás ajánlatok, ötletek