kirandulas_20231215

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

Szabad helyek száma: 10

Jelenlegi létszám: 16 fő

A mai kirándulásunk rendhagyó módon péntekre került. Ennek oka, hogy első állomásunkon csupán két napon tartanak nyitva a héten.

Ma összesen körülbelül 5 kilométert fogunk megtenni gyalogosan, minimális szintkülönbséggel.... de előbb...

Egy Fehérvári kávézós és sütizős pihenőt követően Balatonfüredre utazunk. ahol ugyan fürdeni már nem fogunk, de megnézzük mit rejt Füred a felszín alatt...

Első helyszínünk sajnos autóbusszal nem közelíthető meg, így a mai túránk első szakasza a parkolótól a barlangig fog tartani. Ez kb. 900 méter, kissé emelkedős.

A Tamás-hegy nyugati oldalában 1882-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik. A hegységképző erők hatására vízszintes helyzetükből kibillent középső-triász korú, látványos mészkő rétegek zárják körül a mélyből feltörő langyos vizek által kioldott barlangot. Az üstszerű oldási formák és a helyenként még megtalálható borsókövek is utalnak a barlang kialakulásának körülményeire.
Megtekintése érdekes kiegészítője lehet Balaton környéki programunknak. A barlangot szép és változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató vékonyréteges mészkőfalak jellemzik.
A barlang utcai ruhában, villanyvilágítással és szakszerű vezetés mellett látogatható. A barlangban a hőmérséklet kb. 12 °C. (forrás: bfnp.hu).
A barlang megtekintése: 20-25 perc.

Felnőtt jegy: 1.600 Ft/fő
Kedvezményes jegy: 1.300 Ft/fő
A fogyatékkal élők (vak, gyengénlátó, hallássérült, értelmi fogyatékos és a mozgásszervi fogyatékos személy) gyermekjegy (3‒14 év) váltására jogosultak, ami: 1.000 Ft
Díjmentesen lehet látogatni: A fogyatékkal élő látogató 1 fő kísérőjeként, sajtó igazolvánnyal

A látogatóközpontban büfé és illemhely is üzemel.

Visszasétálunk az autóbuszhoz és Balatonarácsra utazunk, majd innen fogunk a Koloska patak mentén elsétálni a Koloska-forrásig és vissza.

A táv oda-vissza 3 kilométer szintemelkedés nélkül.

Innen már csak pár lépcsőnyire van ismét Balatonfüred, ahol a régió legfinomabb pirítósait készítik. A hely a Muskátli borozó, alias Hatlépcsős.

Tudjuk, hogy nem mindenki szereti az efféle elemózsiát, ezért kérünk Benneteket, jelezzétek felénk jelentkezéskor, hogy szeretnétek-e étkezni és ha igen, melyiket az alábbiak közül:

0. Nem kérek

1. Velős pirítós: 2.350 Ft

2. Csirkemájas pirítós: 2.350 Ft

3. Csülkös-Hagymás-Sajtos pirítós: 2.350 Ft

4. Sonkás-Sajtos vagy Sajtos pirítós: 2.350 Ft

5. Zsíros kenyér, lila hagymával: 1.250 Ft

A hazaindulást 17 óra körül tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb a visszaigazolást követő 3. munkanapig szükséges befizetni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!