xgyik7

Biztonságosak a járműveitek?

Mielőtt válaszolunk egy kis statisztikával fárasztunk Benneteket. Érdemes tudni, hogy a légiközlekedés után a második legbiztonságosabb utazás az autóbusz lözlekedés. Ennek több oka is van:

Szerencsére az autóbuszok gyári biztonsági berendezései túlbiztosítottak. Több egymástól független fékrendszer, túlméretezett futómű, karosszéria és...

meglehetősen szigorú műszaki felülvizsgálat. Az autóbuszokat évente kell műszaki vizsgára vinni. Általában haszongépjárművek esetében ez 50-100 ezer kilométeres futásteljesítményt is jelenthet egy év alatt. Ugye, sok... Ezért az éves vizsgálaton túl 15 ezer kilométerenként időszakos felülvizsgálatra köteleznek bennünket. Ilyenkor szintén átvizsgálják a biztonsági berendezéseket és amennyiben eltérést, rendellenességet találnak rosszabb esetben kivonhatják a forgalomból ideiglenesen, vagy véglegesen az autóbuszt.

Tehát a válaszunk: igen, biztonságosak!

A fentiek ellenére sajnos nem azt jelenti, hogy egy jármű menet közben nem hibásodhat meg! De... ha mégis, legalább nem esik le, mint egy légijármű.

Vissza