Utazasi_feltetelek

Utazási feltételek

213/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet

  1. §(1) Utazásszervezői vagy utazásközvetítői tevékenységet Magyarországon csak az az utazási vállalkozó folytathat, aki a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvényben (a továbbiakban: Kertv.), valamint az e §-ban előírt feltételeknek megfelel, és e tevékenységét a kereskedelmi hatósági feladatkörében eljáró Budapest Főváros Kormányhivatalánál (a továbbiakban: Kormányhivatal) a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvényben (a továbbiakban: Szolgtv.) foglaltak szerint bejelentette.

 

A Travel-Bus Bt. (TravelBus) nem utazási és nem Utazásszervező iroda!

Szolgáltatásunk engedélye kizárólag személyszállítási szolgáltatásra érvényes ebből kifolyólag:

meghirdetett kirándulásaink csupán utazási ajánlatok, melyek nem tartalmaznak utazási csomagokat.

Erre vonatkozóan a 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet.

utazási csomag: legalább két különböző típusú utazási szolgáltatás együttes igénybevétele ugyanazon utazás vagy üdülés részeként…

Egynapos eseményeinkben szerepelnek helyszínek, melyekkel kapcsolatos költségeket külön tételként tüntetjük fel, azonban ezeket utasaink egyénileg önmaguk rendezik. Az eseményeinken feltüntetett utazás ára, minden esetben csak a személyszállításra vonatkozik!

A jelentkezéssel egyidejűleg Ön elfogadja utazási ajánlatunk úticélját és buszbérlési díj ellenében kapja a szolgáltatást. A fizetendő díj az alábbi tételeket tartalmazza

- autóbusz bérlése sofőrrel,

- utaskísérő

Utazási ajánlatainkra bárki (önállóan) jelentkezhet, aki már elmúlt 18 éves. (18 év alatt - kiskorú lévén - kísérővel együttes regisztrációja szükséges) Az utazáson Mindenki saját felelősségére vesz részt, a leírásban szereplő nehézségi szintek alapján maga dönti el annak teljesíthetőségét.

A szolgáltatás tartalmaz egy alap utas baleset biztosítást. Bővebb információt az oldal Utasbiztosítás menüpontja alatt olvashat. Ezen felül természetesen, aki úgy érzi köthet alkalmankénti biztosítást is ide kattintva:

Utasbiztosítás - CLB.hu

Az utazásra történő jelentkezéssel egyidejűleg Ön hozzájárul, hogy a kirándulás alatt készült képeket a szolgáltató (Travel-Bus Bt.) elhelyezze a TravelBus által üzemeltetett Facebook nyilvános csoportjában, illetve a weboldalán. Amennyiben ezt nem engedélyezi, a jelentkezéssel egyidejűleg ezt jeleznie szükséges emailben.

A TravelBus vállalja, hogy a kirándulásokat az utazási ajánlatban meghirdetett áron teljesíti, de a program változások jogát fenntartja.

Információ a vezetési és pihenési időről

  • Fontos tudnivalók a gépkocsivezető(k) vezetési- és pihenő idejének szabályozásáról az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete szerint:
  • - 1 gépkocsivezető napi 9 órát tölthet vezetéssel, mely heti két alkalommal 10 órára emelhető.
  • - Munkaideje maximum 15 óra lehet 24 órás perióduson belül, abban az esetben, ha a 15 órás munkaidőn belül 3 óra egybefüggő pihenőidőt tudott tartani. Ha a 3 óra folyamatos pihenőidőre nincs lehetőség, a munkaidő maximum 13 óra lehet. (A gépkocsivezető indulástól-érkezésig 13 órát tölthet úton).
  • - 1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet. A vezetési idő letelte után a vezetést kötelezően meg kell szakítania legalább 45 percre. Ha 4 és fél órán belül áll meg és nem veszi ki egyszerre a 45 perc pihenőt, először minimum 15 perc, utána minimum 30 perc megszakítás szükséges. 15 percen belüli megállás vezetésnek számít!
  • - A gépkocsivezetőnek heti 2 pihenőnap jár. Lehetőség van arra, hogy az egyik héten 6 napot dolgozzon, utána 1 pihenőnapot kell kapnia. A következő héten már kötelező a 2 pihenőnap és a 3. hét végéig az egy elmaradt pihenőnap pótlása. Tehát vagy a második vagy a harmadik héten már csak 4 napot dolgozhat!

Jelentkezés kirándulásra

Amennyiben Ön szeretne együtt kirándulni velünk, kérjük töltse ki a jelentkezési lapot

Mindkét esetben 36 órán belül megkapja a regisztráció visszaigazoló levelét, melyben tájékoztatjuk a jelentkezés sikerességéről, vagy sikertelenségéről (pl. túljelentkezés miatt).

Regisztráció

A kirándulásokra történő jelentkezés regisztrációhoz kötött. A jelentkezés visszaigazolása után az alábbi teendői vannak. A regisztráció díja egységesen bruttó 5.000 Ft / fő (ötezer forint) kirándulásonként, mely Magyar Forintban értendő és része a mindenkori kirándulás díjának, tehát abból levonandó.

TravelBus Utazó kártya tulajdonos törzsutasaink esetében nem kell regisztrációs díjat fizetni, amennyiben rendelkezik 5.000 Ft-tal egyenértékű pontszámmal, mely fedezi az esetleges lemondás díját.

A pontszámokat lekérdezni a https://travelbus.hu/torzsutazo-kartya/ hivatkozásra kattintva lehet.

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

A regisztrációs díjat postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Külföldről történő utalás esetében:

IBAN Code: HU41117170092141434300000000,

Swift Code: OTPVHUHB

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntesse fel a kirándulás pontos dátumát és a nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően 1-8 napon belül  emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja befizetését. A számla minden estben a teljes utazás költségét tartalmazza, a befizetésen felüliösszeget készpénzben az esemény napján elegendő kiegyenlíteni.

Lemondás

A kirándulásokon való részvételtől elállás a kirándulás napját megelőző 8 napig díjmentesen megtehető (a teljes regisztrációs összeg visszatérítésre kerül).

5-7 nappal a kirándulás napját megelőzően a regisztrációs díj 50%-a jár vissza,

4 nappal a kirándulást megelőzően azonban már nem áll módunkban visszatéríteni a regisztráció díjat. A visszatartott összeg az alapja a hely újra meghirdetésének, ún. "last minute" jelentkezéshez. 

A fentektől eltérni különlegesen indokolt esetben lehetséges.

A Travel-Bus Bt. által visszamondott, illetve "vismajor" esetekben a teljes - az adott kirándulásra addig befizetett - összeg visszatérítésre kerül.

Last Minute utak.

Az utolsó pár napban lemondott jelentkezések felszabadult, illetve a be nem telt kirándulások helyei elérhetők lesznek, ún. "last minute" áron.

A visszamondott utazások esetében a regisztrációs díjjal csökken az utazás költsége, a be nem telt kirándulások esetében 5.000 Ft-tal olcsóbban lehet utazásokra helyet foglalni, amennyiben arra történt regisztrációs díj befizetés.

Minden kirándulásnál a "Szabad helyek" alatt lesz feltüntetve az elérhető helyek száma a kedvezményes úti költséggel együtt.