Látnivalók

Magyarországi látnivalók

folyamatosan frissített tartalommal

page3-img3

Barangolás Balaton északi részén

A Balaton északi partja és a hozzá kapcsolódó városok egyedülálló gyöngyszemei Magyarországnak. Ezek közül három települést emeltem most ki: Balatonfüredet, Tihanyt és Tapolcát

olvass tovább >>

 

page3-img3

Sopron

Sopron a középkorban az ország hét legfontosabb szabad királyi városának, majd koronázóvárosának egyike. Történelmi városmagja a 17. századtól csaknem megbontatlan egységként őrződött meg. Neve a magyar és az európai történelem lapjaira is felkerült.

olvass tovább >>

page3-img3

Virtuális körút Székesfehérvártól Tatáig

A mostani blog egy kicsit rendhagyó, ugyanis nem egy várost szeretnék bemutatni. Tartsatok velem egy virtuális autóbusz kirándulásra, Tác – Székesfehérvár – Csákvár – Gánt – Várgesztes – Tata útvonalon.

olvass tovább >>

page3-img3

Pécs

A kelta és pannon törzsek lakta vidéken a 2. század elején a rómaiak alapítottak várost Sopianae néven. E latin képzésmódú név vitatott eredetű alapszava (kelta sop: 'mocsár') minden bizonnyal kapcsolatban van azzal, hogy a Pécs helyén álló római kori város déli oldala akkor lenyúlt a vízjárta, mocsaras rétig. A település a 4. századra tartományi székhellyé és a korai kereszténység egyik jelentős központjává vált. 

olvass tovább >>

 

page3-img3

Eger

nekem mindig a legkedvesebb városom marad. A Budapesttől körülbelül 140 kilométerre lévő város, több nevezetességgel, látnivalóval bővelkedik. Számos nevezetességei közül ebben a bejegyzésben inkább azokat említeném, ami kevésbé ismertek.

olvass tovább >>

 

page3-img3

Füzéri Vár

A csodálatra méltó természeti környezetben fekvő Füzér, egyike az ország kevés olyan magánföldesúri várának, melyről nagy valószínűséggel állítható, hogy már a tatárdúlás előtt állt. 

olvass tovább >>

page3-img3

Nyíregyháza

Az ország hetedik legnagyobb városa, közel 120 000 lakossal. Dinamikusan fejlődő város. A térség gazdasági és kulturális motorja. Vonzó turisztikai célpont. A város határait igen tág keretekben szokták érteni, mivel általában ide sorolják a közelben fekvő bokortanyákat. A török időkben a várost sokan elhagyták, helyükre az 1600-as évek első felében hajdúkat telepítettek be, hajdúvárosi rangot szerzett.

olvass tovább >>

page3-img3
Nógrádszakáli Palóc Grand Canyon

A Paris patak szurdokvölgye természetvédelmi területet Nógrádszakál községtől északra találjuk ott, ahol az Ipoly, a közút és a vasút a legközelebb szorulnak egymáshoz. A nógrádi (Grand Canyon) az év nagy részében teljesen száraz. Csapadékos időben és hóolvadáskor viszont szép vízesések képződnek a 15-20 m mély, szinte függőleges falú szurdok-völgyben.

olvass tovább >>

page3-img3Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja, 1820-as telepítése József nádor nevéhez fűződik. Ő volt az ország nádora, az első Habsburg, aki Magyarországon letelepedve birtokot szerzett, az ő leszármazottjait nevezzük a Habsburgok magyar ágának.

olvass tovább >>

Godollo_palace1Gödöllő

Sissi királyné kedvenc magyar kastélya
Magyarország egyik legnagyobb és legimpozánsabb barokk kastélya Budapest környékének legérdekesebb látnivalója, történelmi és műemléki szempontból is kiemelkedő értéke.
olvass tovább >>

bokod4Bokodi Lebegőházak

Tudtad, hogy Bokod többet látogatott hely a külföldiek által, mint általunk? Pedig ilyet nem lát az ember lánya minden nap. Magyarország egyedülállóan dizájnos kis faluja igazán elbűvölő, szemet csalogató turistacélpont. Létezik egy kis falu Komárom-Esztergom megyében, amit jobban ismernek a külföldiek, mint a magyarok, pedig a legtökéletesebb példa arra, hogy nem kell az embernek átlépni az országhatárt, ha valami igazán különlegeset akar látni. Üdvözöllek Bokodon, a vízen lebegő faluban.

olvass tovább >>

page3-img3Visegrád az élő középkor városa, ahol ma is intőn vigyáz ránk régmúlt királyaink szelleme, és ahol a Duna csendje, a palota zenéje, a lovagi tornák izgalma, az erdő örök ünnepe kiemel az önmagáról megfeledkezett világból.

olvass tovább >>

page3-img3Szentendre

A Dunakanyar ékszerdobozának nevezett kisváros, - mely méltón viseli a "Művészetek városa" elnevezést - sajátosan mediterrán hangulata az elmúlt évszázadok folyamán alakult ki, amikor a törökök kiűzése után a magyarok mellett szerb, dalmát, a szlovák, német és görög telepesek népesítették be.

olvass tovább >>
[cherry_parallax image="gyógyturizmus.jpg" custom_class="parallax-box__style-6"]

Magyarország kincsei

  • Gyógyturizmus ajánló: Magyarország különleges turisztikai vonzereje a világviszonylatban is kiemelkedő jelentőségű gyógyvízkészlete. A gyógyvizes hőforrások az ország valamennyi régiójában előfordulnak, és számos gyógyfürdőt és strandot táplálnak. Ezért az ország a nemzetközi gyógyturizmus egyik kedvelt célpontja. (forrás idézet: wikipedia)
  • Borturizmus, gasztronómia ajánló: Magyarországon 22 borvidék található, amelyek méretükben, elhelyezkedésükben és boraik karakterében jelentősen különböznek. Egy-egy borvidék egyben kiváló úti cél kirándulásokra, kikapcsolódásra.A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Konyhakultúránk több mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye, amely Magyarország jó természeti adottságain, valamint az évszázados tradicionális állattartás, növénytermesztés és a manufakturális élelmiszer-előállítás örökségén alapul. (forrás idézet: http://gasztrokaloz.ucoz.hu/)
  • Aktív turizmus ajánló: Az aktív turizmus olyan turizmusforma, amely esetében a turista utazásának motivációja valamilyen fizikai aktivitást igénylő szabadidős vagy sporttevékenység gyakorlása. Az aktív turizmus fogalomkörébe tartozik többek között a természetjárás, a kerékpáros turizmus, a vízi turizmus, a lovas turizmus, de a Magyar Turizmus Zrt. aktív turisztikai termékei közé sorolja a kaland- és extrém turizmus területét, valamint a golf-, a horgász-, a vadász- és a kempingturizmust , a téli sportokat és síturizmust. Az aktív turizmus önállóan, illetve más turisztikai termékcsoportok részeként is fontos elem hazánk turisztikai kínálatában.(forrás idézet: http://itthon.hu)
[/cherry_parallax]
Google PageRank