kirandulasaink

Adatvédelmi tájékoztató elolvasása

Utoljára frissítve:

2023. január 26 csütörtök - 19:40

Amennyiben szeretnél hírlevelet kapni kattints a postaládára

Kövess bennünket a

Like Us On Facebook Logo - Facebook Image Like Transparent Background Clipart (#262191) - PikPng

oldalunkon, illetve legyél Te is tagja a


Like Us On Facebook Logo - Facebook Image Like Transparent Background Clipart (#262191) - PikPng
Csoportnak!

 

Az oldalon megtalálhatod az eseményeinken készült képeket, ötleteket kaphatsz kirándulásokra.

Kérjük mielőtt a kirándulásra jelentkezel légyszíves figyelmesen elolvasni az alábbiakban az utazás feltételeit!

 

Térkép az indulás helyszínéról:

Kirándulásaink

 

2023. január 28. szombat betelt kirándulás

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

A Bodrogköz a Bodrog és Tisza folyók közt elterülő természetföldrajzi kistáj, a Felső-Tisza-vidék középtáj része. A magyar–szlovák határ kettészeli, de földrajzilag délnyugaton Tokajtól északkeleten Nagykaposig nyúlik el.

E csodálatos vidék egyik feltörekvő városa Cigánd, ahol még hűen őrzik a helyi népi hagyományokat.
A Bodrogközi Múzeumporta mégsem hagyományos múzeum...

A programunk 11 órakor kezdődik a Tanító-házban, ahol háziszörppel, teával és kemencés finomságokkal várnak bennünket.
A nap folyamán három egymástól független kiállítást fogunk megtekinteni tárlatvezetéssel, de a köztes időben kreatív foglalkozásokon veszük részt.

1. HÍR-védjegyes apróbélest fogunk készíteni.
2. A szövés bemutatón megtudhatjuk, milyen a cigándi szőttes.
3. A kötélveréssel pedig elkészíthetjük a saját kardíszünket, melyet haza is hozhatunk.

A múzeumokban közben....

A TÁJHÁZ a múzeumporta "alapító" épülete.
Megnyitás óta rengeteg látogató ismerhette itt meg Cigánd, és a Bodrogköz embereinek életét, és népművészetét.

A SŐREGI-HÁZ: a 2015-ben átadott új, korhű (XIX. század végi) épületben berendezett kiállítás – a cigándi szőtteseket bemutató néprajzi terem mellett – alapvetően helytörténeti szempontból mutatja be a település múltját, lakóinak életét a XIX. századtól napjainkig. Innovatív kiállítóterei az Y és Z generáció megváltozott igényeinek is képesek megfelelni. Hét teremben, két szinten, összesen 285 m2 kiállítási területén 15 db LED-es multimédia megjelenítő, 1 db 42”-os 3D beépített multimédia megjelenítő, 1 db ferde síkú projektorral vetített kb. 6 m2-es multimédia felület, vezérelt világítási effektek, 8 db beépített, programozott multimédia vezérlőegység és 2 db kiállításba beépített érintőképernyős számítógép alkotja a kiállítás technikai hátterét, melyhez összesen 35 percnyi szerkesztett multimédia műsort, élőszereplős filmfelvételek (pl. Tordy Géza és Kőszegi Ákos), interaktív játékok készültek és teszik felejthetetlenné.

A MÚLTKOR-HÁZA: a magyar vidék életét alapjaiban felforgató, még emlékezet közelségben lévő évtizedeket tekinti át: az 1945–68 közötti időszakot. A Múlt-kor Háza a második világháború befejezésétől követi végig azt a folyamatot, ahogyan az országos történelem hatásai formálták a magyarországi Bodrogköz és benne Cigánd népének állapotát és kulturális arculatát. Talán nem volt történelmünkben még két évtized, ami hasonló mélységgel alakította volna át a vidéki népesség termelési és társadalmi viszonyait, s vitte volna végbe a modernizáció folyamatát. A kiállítás nem egyszerűen az újfajta tárgyak bemutatására törekszik. A mindennapok és az ünnepek olyan részleteit emeli ki, amelyeken keresztül jól követhető e változások helyi történeti folyamata.

Aki nem volt rest végigolvasni az eddigi leírást, az megtudhatja, hogy vendéglátóink ebéddel is készültek... és nem is akármivel!

Ebéd : csontleves, kásás káposzta /HÍR-védjegyes cigándi étel/ desszert apróbéles

Az egésznapos múzeumi program ára étkezéssel: 5.600 Ft személyenként.

Eredetileg még több helyszínt is bevontunk volna a mai programba, de félő, hogy erre már nem marad időnk.

A szomszédos település Pácin, ahol a Mágocsy kastély található...

Pácin után Sátoraljaújhely irányában, Karcsán egy Árpád korabeli Református templom tart nyitva sötétedésig. Igazi gyönyszem...

Tovább haladva, Karoson Honfoglalási Látogatóközpont és Emlékpark várja az idelátogatókat....

de nem fájdítjuk a szíveteket, mivel télen sajnos nagyon rövid ideig van világos és a hazavezető út is hosszú.

Őszintén reméljük, hogy a Kis Hazánknak ez a szeglete is lenyűgöz Benneteket...
______________________________________________________________

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.500Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de a belépődíjak árait nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2023. január 29. vasárnap   betelt kirándulás

Szabad helyek száma: 0 ő

Jelenlegi létszám: 26 fő

Mostanra talán már kiheverte mindenki az ünnepi kajatkómát, épp ideje egy kicsit a levegőn sétálni.

Óvatoskodásból több meteorológiai előrejelzést is megnéztünk és nem ettünk okosabbak tőle. Így abszolút természet szeszélyére bízzuk magunkat és reménykedünk egy napos, száraz, hideg januárvégi kirándulásban.

Útvonalunkat már többen is bejárták: Mátraszentimre – Bagolyirtás – Fallóskút kegyhely – Mátraszenimre

(Az alábbi túraleírás a tekeregj.hu oldalról, a helyszínek leírása a wikipedia.hu oldalról származik)

Túránk a Felső-Mátra központjából, Mátraszentimréről indul.

A kis hegyi falvak eredetéről a mai napig megoszlanak a vélemények, az egyik nézet szerint német, a másik szerint döntően szlovák eredetű népesség élt itt. Vélhetően mind a két népcsoportból érkeztek ide betelepülők. Az első telepesek üvegfúvással kezdtek foglalkozni, amelyhez a környező erdők biztosították az alapanyagot.

Gyönyörű vidék tölgyesek és fenyvesek ölelésében. Öltözzetek jól fel, lehetőleg ne utcai cipőben gyertek és akinek van túrabotja bátran hozza el.

A zöld sáv jelzésen a focipálya mellett elhaladva kis kapaszkodóval hamar elérjük Bagolyirtást. Innen a zöld ∆ jelzésen a szebb napokat látott bagolyirtási sípályát keresztezve kis fenyvesen át vezet utunk Fallóskútra. A település szélén a zöld + jelzésen a Mátraszentimre felé vesszük az irányt.

A Gubolaháznál a kék O jelzésen tegyünk egy kis kitérőt a fallóskúti kegyhelyhez. A Mária-kápolnából kinőtt kegyhely árnyas fái alatt kipihenve magunkat visszatérünk a Gubolaházhoz, és tovább követjük a kék O jelzést. Egy hosszabb lejtmenet alján a Gedeon-patakot keresztezve, egy meddőhányó mellett emelkedve, visszatérünk Mátraszentimrére.

Jelzések: zöld sáv, zöld ∆, zöld +, kék O

Túra hossza: 7.15 km
Szintemelkedés: 201 méter
Nehézség 5/3

A túránk végén jól fog esni egy kis meleg étel, aki szeretne velünk tartani. A mátraszentimrei a Vargánya étteremben már várnak bennünket 14:00 és 14:30 óra között.
Mivel egyszerre sokan vagyunk egyszerre az alábbi három menü közül válaszhatunk:

1. Palóc vagy gulyásleves 5dl, Gőzgombóc mákkal, vaníliasodóval 3 000 Ft/fő
2. Csontleves 3 dl, Rántott csirkemell , burgonya püré, csemege uborka 3 000 Ft/fő
3. Vargánygombakrémleves 3 dl, Sertés pörkölt, juhtúrós sztrapacska 3 600 Ft/ fő

Kérünk Benneteket, hogy a rugalmasabb kiszolgálás miatt a jelentkezési lap megjegyzésében írjátok meg a menü és az adag számát, ha szeretnétek ebédelni.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 8.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjat, étkezés árait nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2023. február 4. szombat

Szabad helyek száma: 21

Jelenlegi létszám: 5 fő

Jelentkezem kirándulásra

Ez a kirándulás Zizi külön kérésére lett újra szervezve.

Első állomásunk - egy kávészünet beiktatásával - Tarcalon az Áldó Krisztus szobor és a mögötte lévő tengerszem.

2015. március 25-én lett felállítva az Áldó Krisztus szobra. A szobor öt gránittömbből áll, mely 8,5 m-es magasságával és közel 50 tonna súlyával, Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra! A felajánló csupán annyit kért, hogy méltó környezetet alakítsanak ki a műalkotás számára. A több mint 1400 km-es Mária út egyik megállójaként is funkcionál a szobor, az őt körülölelő sétánnyal.

A sétány bejárása közben csodálatos panoráma tárul elénk, továbbá lesétálhatunk a sétány közelében elhelyezkedő Tarcali Bányatóhoz és a hegy oldalában kialakított Amteátrumhoz is.

Innen körülbelül másfél órás buszmenettel Füzérradványra zötyögünk.

Radvány a középkorban többnyire a füzéri vár uradalmához tartozott, nevét 1262-ben említette első ízben oklevél. A 16. század második felében Báthory István volt a birtokosa, aki 1585-ben egyik familiárisának, Réthey Péternek adta a falut. Feltehetőleg ő építtette itt az első kúriát, a mai kastély ősét, késő reneszánsz stílusban.

A rezidencia építésével párhuzamosan a kertet tájképi stílusú parkká alakították, amely a század végére már 170 katasztrális holdat tett ki.

A Károlyi-kastély párját ritkító ősfás angolparkja 1975 óta természetvédelmi terület. A több mint százhektáros arborétum büszkeségei a történelem viharait átvészelő platánóriások. Az ország legnagyobb példányai közé tartoznak ezek a patak partján álló, több százéves famatuzsálemek. A kastélypark terebélyes hársfáival, többtörzsű tulipánfájával és piramistölgyeivel hazánk egyik legkülönlegesebb klímájú és hangulatú történeti kertje, amely szinte belevész a környék erdőségeibe. Halastavak, patakokon átívelő romantikus hidak, árnyas facsoportok és mesebeli erdő csábítanak itt akár többórás sétára.

Belépő díjak:

Teljes árú jegy 3.000 Ft / fő,

kedvezményes jegy: 1.500 Ft / fő

További költség:

A csoport részére kértünk idegenvezetést melynek teljes díja 10.000 Ft, amit egyenlően elosztunk a jegyárak felett.

A kastélyba 13 órára várnak bennünket tárlatvezetésre. A kötött program után marad egy kis időnk sétálni az óriási parkban.

A találkozó a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóban lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az utazás részvételi díja: 12.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2023. február 5. vasárnap

Szabad helyek száma: 7

Jelenlegi létszám: 19 fő

Jelentkezem kirándulásra

Azt csicsergik a madarak, hogy idén hamarabb jön a tavasz... "Hivatalosan" február végén, március elején nyílnak a tőzikék, hóvirágok, de mi most meglessük... hátha előbújnak korábban...

Az ugodi Huszárokelőpusztáról induló Hubertlaki tanösvényen sétálva sok információt és érdekességet megtudhatunk a környék élővilágáról, az erdészek munkájáról, az erdőgazdálkodásról, valamint természetes és épített környezetről. A tanösvény végállomása a Hubertlaki-tó, népies nevén a bakonyi Gyilkos-tó.

Azt mondja a fáma, hogy a névadó Hubertus herceg szenvedélyes vadász volt, házasságkötése után is szívesen kóborolt a rengetegben. Szép, fiatal felesége volt, ám ő sem tudta otthon tartani férje urát. A boldog, gondtalan életnek hamar vége szakadt; az asszony első gyermekük születésekor belehalt a gyermekágyi lázba, a herceg bánatában vad tivornyákba menekült.

Egy nagypénteken egy újabb féktelen vadászat alkalmával társaival bekerített egy gyönyörű szarvast, amelynek hirtelen fénylő kereszt jelent meg az agancsai között. A herceg az égi jel hatására megtért: előbb remete, majd pap, végül pedig püspök lett, akit már a 10. században a vadászok védőszentjévé választottak.

A Hubertlaki-tó mesés környékén elbújni sem nehéz: nem véletlenül találtak itt menedéket a legendás bakonyi betyárok, akik az Odvaskő-barlangban rejtőztek el üldözőik elől. A zsiványok a Hubertus-forráshoz jártak a szomjukat oltani, de hiába lestek rájuk a fegyveres katonák, a forrás vizétől a rablók állítólag láthatatlanná váltak, és így lóvá tették a törvény képviselőit. (forrás: timetravel.reblog.hu)

A közelben található a Forrasztókői egzótakert. A 366 méter magas Forrasztó-kő oldalában kialakított kertet a 20. század közepén hozták létre azzal a céllal, hogy a meghonosítani kívánt egzóta fajok fejlődését erdei környezetben figyelhessék meg.

Ha szerencsések leszünk útközben virágzó tőzike mező mellett haladunk el, de biztosan tudjátok: "Mindent a szemnek..."

A közepesen könnyűnek mondható körtúra 8 kilométer hosszú és a szintemelkedése 227 méter.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 10.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2023. február 11. szombat betelt kirándulás

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

A mai kirándulásunk első állomása Iszkaszentgyörgyön az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélybirtok tanösvénye:

A tanösvény összesen tíz állomása Iszkaszentgyörgy nevezetességeihez, illetve magához az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyhoz, a parkhoz, valamint a birtokhoz kötődik, de a főúri család kedvelt kirándulóhelyei is megállók.

A tanösvényen olyan érdekességek és látnivalók is szerepelnek a szakaszon, mint a Kőasztal, a Csillaghegyi kilátó és a kis szerpentin úton megközelíthető Piramiták, ahol a kőpiramist találjuk.

Utóbbitól lenyűgöző látvány nyílik a parkra, a kastélyra és innen belátható az egész környék. (forrás: kirandulastervezo.hu)

Innen Hajmáskérre buszozunk, ahol már vár bennünket idegenvezetőnk.

Raffai Csilla remek tematikus túrákat tervez, vezet, későbbiekben még reméljük több alkalommal találkozunk Vele.

Mai túránknak a Hajmáskéri anzix nevet adta:

1901-ben uralkodói javaslatra, Bécs 1 millió 800 ezer Koronáért megvette a Hajmáskér közelében található 5065 hektárnyi területet, hogy itt építsék fel Közép-Európa legnagyobb lőterét és központi tüzérkiképző bázisát. A laktanyán belül megtalálható volt minden, amit a hétköznapi élet megkövetelt: A több mint ezer ló befogadására alkalmas lovarda, szennyvíztisztító telep, hűtőház, vágóhíd, tejüzem, színház, iskola, kórház, műhely és lőszerraktár.

1944-ben, a német csapatok a megszállást követően átvették a laktanya irányítását, nem sokkal később pedig a szovjetek déli hadseregcsoportja foglalta el. A szovjet katonák itt-tartózkodása alatt indult meg a laktanya pusztulása. A parancsnoksági épület északi részén lévő tavat lecsapolták és feltöltötték, a lovardát színházzá, a legénységi épületeket iskolává, a “kastély” játéktermét mozivá alakították, az épületeket lelakták. (forrás: amultemlékei.hu)

Pusztulásukban is lenyűgöző, impozáns épületek, melyek az Osztrák-Magyar Monarchia idejétől az 1990-es szovjet kivonulásig tartó időszakból rengeteg emléket őriznek.

A sétán az egykori Monarchia és Közép-Európa legnagyobb katonavárosát járjuk be. Csilla vezetésével lépjünk be egy olyan helyre, ahová eddig nem mertünk! Belépni tilos? Velünk szabad! (forrás: turajo.hu)

A túravezetés a csoportunk részére 50.000 Ft, melyet a létszám arányában osztunk egyenlő részre. (Ez kb. 2.000 és 3.400 Ft között lesz személyenként)

Kirándulásunk utolsó állomása Várpalotán lesz, a Két Bagoly étteremben.

Reméljük szeretitek a velős pirítóst, mert ez lesz az uzsonnánk! Természetesen, aki nem szeretne, fogyaszthat mást, illetve szabad program keretében megtekintheti Várpalotát.

Velős pirítós lilahagymával (2 szelet): 1.500 Ft

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2023. február 12. vasárnap  betelt kirándulás

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

A mai kirándulásunk első állomása Iszkaszentgyörgyön az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélybirtok tanösvénye:

A tanösvény összesen tíz állomása Iszkaszentgyörgy nevezetességeihez, illetve magához az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyhoz, a parkhoz, valamint a birtokhoz kötődik, de a főúri család kedvelt kirándulóhelyei is megállók.

A tanösvényen olyan érdekességek és látnivalók is szerepelnek a szakaszon, mint a Kőasztal, a Csillaghegyi kilátó és a kis szerpentin úton megközelíthető Piramiták, ahol a kőpiramist találjuk.

Utóbbitól lenyűgöző látvány nyílik a parkra, a kastélyra és innen belátható az egész környék. (forrás: kirandulastervezo.hu)

Innen Hajmáskérre buszozunk, ahol már vár bennünket idegenvezetőnk.

Raffai Csilla remek tematikus túrákat tervez, vezet, későbbiekben még reméljük több alkalommal találkozunk Vele.

Mai túránknak a Hajmáskéri anzix nevet adta:

1901-ben uralkodói javaslatra, Bécs 1 millió 800 ezer Koronáért megvette a Hajmáskér közelében található 5065 hektárnyi területet, hogy itt építsék fel Közép-Európa legnagyobb lőterét és központi tüzérkiképző bázisát. A laktanyán belül megtalálható volt minden, amit a hétköznapi élet megkövetelt: A több mint ezer ló befogadására alkalmas lovarda, szennyvíztisztító telep, hűtőház, vágóhíd, tejüzem, színház, iskola, kórház, műhely és lőszerraktár.

1944-ben, a német csapatok a megszállást követően átvették a laktanya irányítását, nem sokkal később pedig a szovjetek déli hadseregcsoportja foglalta el. A szovjet katonák itt-tartózkodása alatt indult meg a laktanya pusztulása. A parancsnoksági épület északi részén lévő tavat lecsapolták és feltöltötték, a lovardát színházzá, a legénységi épületeket iskolává, a “kastély” játéktermét mozivá alakították, az épületeket lelakták. (forrás: amultemlékei.hu)

Pusztulásukban is lenyűgöző, impozáns épületek, melyek az Osztrák-Magyar Monarchia idejétől az 1990-es szovjet kivonulásig tartó időszakból rengeteg emléket őriznek.

A sétán az egykori Monarchia és Közép-Európa legnagyobb katonavárosát járjuk be. Csilla vezetésével lépjünk be egy olyan helyre, ahová eddig nem mertünk! Belépni tilos? Velünk szabad! (forrás: turajo.hu)

A túravezetés a csoportunk részére 50.000 Ft, melyet a létszám arányában osztunk egyenlő részre. (Ez kb. 2.000 és 3.400 Ft között lesz személyenként)

Kirándulásunk utolsó állomása Várpalotán lesz, a Két Bagoly étteremben.

Reméljük szeretitek a velős pirítóst, mert ez lesz az uzsonnánk! Természetesen, aki nem szeretne, fogyaszthat mást, illetve szabad program keretében megtekintheti Várpalotát.

Velős pirítós lilahagymával (2 szelet): 1.500 Ft

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2023. február 18. szombat betelt kirándulás

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Segítsünk a sokácoknak! Űzzük el együtt a telet!

Szeretettel várunk Benneteket egy reggeltől estig tartó mohácsi autóbusz kirándulásra, ahol rengeteg programmal, látványos felvonulással, záróeseményként máglyagyújtással teszik évről évre újra színessé a Mohácsi Busójárást.

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg.

Mohácson a hagyomány eredetét a török űzés legendájával is magyarázzák. A monda szerint a Mohács-szigeti mocsárvilágba menekült őslakos sokácok megelégelve a rabigát, ijesztő álarcokba öltözve, maguk készítette zajkeltő eszközökkel, az éj leple alatt csónakokkal átkelve a Dunán, kizavarták a törököket Mohácsról.

Utazásunk alatt egy pihenőt tartunk az M6-os autópályán, Pakson.

Első állomásunk Mohácstól északra található. A Csele-patak mentén valaha 24 vízimalom állt. Ezek elpusztultak, a 14. században készült Szent Miklós patakmalom épületét azonban pár évvel ezelőtt felújították, mai napig működőképes és látogatható.

2016-ban a műemlékegyüttes a világon is egyedülállóan egy taposómalom korhű másolatával bővült. M. Bugarszki Norbert, a Szent Miklós Vízimalom tulajdonosa a malmok működését kutatva talált rá a taposómalomról szóló írásokra. Ekkor jött az ötlet egy működő taposómalom létesítésére.

Négy év előkészítő munka után 2016. május 16-án, Nepomuki Szent Jánosnak, a vízen járók védőszentjének ünnepén avatták fel. (forrás: kozelstavol.hu)

Innen Sátorhelyre utazunk, ahol az

1526. augusztus 29-i mohácsi csata helyszínén, régészeti feltárásokat követően, 1976-ban nyílt meg akkori nevén a Történelmi Emlékhely. A park területe 1700 katona végső nyughelye.

A tömegsírok között II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya, és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrait láthatjuk. A fegyvereket, lovakat megidéző sírjelek sokasága eleven mozgást teremt a csendes sírkertben. Megkondíthatjuk a kis lélekharangot, amelynek hangja tovább fokozza a sírkert magasztos hangulatát. A 2011-ben átadott, Szent Koronát formázó impozáns kiállító- és kilátóépület több szinten ad helyet kiállításoknak, melyek között a korabeli fegyverek ugyanúgy megtalálhatóak, mint a technika XXI. századi színvonalának köszönhető digitális terepasztal. A kupola formájú felső szinten lévő kilátóból a vendégeknek lehetőségük nyílik a magasból megtekinteni a virágot formázó sírkertet. A 2012 óta hivatalosan Nemzeti Emlékhely rangot viselő helyszín rendszeresen ad otthont különböző rendezvényeknek, melyek a csatát és történelmi korszakát idézik meg, a hősökről való méltó megemlékezést szolgálják. (forrás: ddnp.hu)

Mohácson eközben már elkezdődött a rendezvény. Igyekszünk mi is, hogy le ne maradjunk:

A szombati program:

10.00-tól Népművészeti- és kézműves vásár a belvárosban

10.00-16.00 Farsangi készülődés, kocsi díszítés és ételkóstoló a Vidák busócsoporttal, mohácsi tamburazenekarokkal a Kanizsai Dorottya Múzeumban.

10.00 „Jankele udvar”- Ismerkedés a Jankelékkel, interaktív kiállítás és foglalkozás a Sebaj Busó csoporttal, ételkóstoltatás és tánctanítás ( Eötvös u.6.)

10.00 „Mohácsi ízek” látványfőzés a „Vesele Buše” busócsoporttal a Busóudvarban

10.00-tól Tamburazenekarok, néptáncegyüttesek, busócsoportok bemutatói a Széchenyi téri színpadon

10.00-tól Tamburazenekarok, busócsoportok a Busóudvar Folk Színpadán

10.00-tól Busócsoportok, néptánc és népzenei bemutatók a Selyemgyár Kulturális Negyed színpadán.

10.30-tól Tamburazenekarok, néptáncegyüttesek, busócsoportok bemutatói a Deák téri Gasztroudvar színpadán

11.30 Ismerkedés a szerb gasztronómiával a Szerb templom udvarában a Vragolani busócsoporttal.

14.00 A Botos busócsoport busólakodalmas menete a Busóudvar-Kompkikötő-Selyemgyár-Széchenyi tér-Bensheim tér érintésével

14.00-18.00 óráig „Veselje sa Bušama” – „Vigasság a busókkal” maszkfaragó-bemutató, farsangi játékok, szekér díszítés, sokacbab látványfőzés és ételkostoltatás a Síp utcában.

15.20 „A legenda újraéled” – a Drugovi busócsoport megemlékezése a II. mohácsi csatáról – koszorúzás A három vitéz szobránál a Széchenyi téren

17.00 Versendi Kovács József és zenekara és Grupa Šljokice busócsoport a Selyemgyár Kulturális Negyed Színpadán

17.30 Koncert a Deák téri Gasztroudvar színpadán

A hazaindulást 18:00 és 18:30 óra között tervezzük... sajnos tapasztalataink alapján nehéz lesz kijutni a városból.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 10.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2023. február 19. vasárnap betelt kirándulás

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Segítsünk a sokácoknak! Űzzük el együtt a telet!

Szeretettel várunk Benneteket egy reggeltől estig tartó mohácsi autóbusz kirándulásra, ahol rengeteg programmal, látványos felvonulással, záróeseményként máglyagyújtással teszik évről évre újra színessé a Mohácsi Busójárást.

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg.

Mohácson a hagyomány eredetét a török űzés legendájával is magyarázzák. A monda szerint a Mohács-szigeti mocsárvilágba menekült őslakos sokácok megelégelve a rabigát, ijesztő álarcokba öltözve, maguk készítette zajkeltő eszközökkel, az éj leple alatt csónakokkal átkelve a Dunán, kizavarták a törököket Mohácsról.

Utazásunk alatt egy pihenőt tartunk az M6-os autópályán, Pakson.

Első állomásunk Mohácstól északra található. A Csele-patak mentén valaha 24 vízimalom állt. Ezek elpusztultak, a 14. században készült Szent Miklós patakmalom épületét azonban pár évvel ezelőtt felújították, mai napig működőképes, és látogatható.

2016-ban a műemlékegyüttes a világon is egyedülállóan egy taposómalom korhű másolatával bővült. M. Bugarszki Norbert, a Szent Miklós Vízimalom tulajdonosa a malmok működését kutatva talált rá a taposómalomról szóló írásokra. Ekkor jött az ötlet egy működő taposómalom létesítésére.

Négy év előkészítő munka után 2016. május 16-án, Nepomuki Szent Jánosnak, a vízen járók védőszentjének ünnepén avatták fel. (forrás: kozelstavol.hu)

Innen Sátorhelyre utazunk, ahol az 1526. augusztus 29-i mohácsi csata helyszínén, régészeti feltárásokat követően, 1976-ban nyílt meg akkori nevén a Történelmi Emlékhely. A park területe 1700 katona végső nyughelye.

A tömegsírok között II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya, és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrait láthatjuk. A fegyvereket, lovakat megidéző sírjelek sokasága eleven mozgást teremt a csendes sírkertben. Megkondíthatjuk a kis lélekharangot, amelynek hangja tovább fokozza a sírkert magasztos hangulatát. A 2011-ben átadott, Szent Koronát formázó impozáns kiállító- és kilátóépület több szinten ad helyet kiállításoknak, melyek között a korabeli fegyverek ugyanúgy megtalálhatóak, mint a technika XXI. századi színvonalának köszönhető digitális terepasztal. A kupola formájú felső szinten lévő kilátóból a vendégeknek lehetőségük nyílik a magasból megtekinteni a virágot formázó sírkertet. A 2012 óta hivatalosan Nemzeti Emlékhely rangot viselő helyszín rendszeresen ad otthont különböző rendezvényeknek, melyek a csatát és történelmi korszakát idézik meg, a hősökről való méltó megemlékezést szolgálják. (forrás: ddnp.hu)

Mohácson eközben már elkezdődött a rendezvény. Igyekszünk mi is, hogy le ne maradjunk:

Busójárás vasárnapi műsor:

9.00-tól Népművészeti- és kézműves vásár a belvárosban

9.00 Nyitott udvar – betekintés a  „Télűzők” busócsoport farsangi készülődésébe (Vörösmarty u 7/b) 

9.30-tól Tamburazenekarok, néptáncegyüttesek, busócsoportok bemutatói a Széchenyi téri nagyszínpadon

10.00-tól Tamburazenekarok, néptáncegyüttesek, busócsoportok bemutatói a Deák téri Gasztroudvar színpadán

10.00 Találkozás a Kolompos busócsoport tagjaival, ételkóstoltatás a Szerb templom udvarában

10.00-tól Zenekarok, tánccsoportok bemutatói a Busóudvar Folk Színpadán

10.00-12.00 Nyitott udvar, avagy készülődés a Bödönhajós csoporttal (Bajcsy – Zsilinszky u 54.)

10.00-13.00 Busóálarc látványfaragás Udvardi Krisztián maszkfaragóval a Kanizsai Dorottya Múzeumban

10.00-12.00 Farsangi készülődés a Télűző busócsoporttal a Busóudvarban 

10.00-tól Tamburazenekarok, busócsoportok bemutatói  Selyemgyár Kulturális Negyed színpadán

12.00 Tánccsoportok, dudások és busók bemutatói a Sokac-révben

12.30 Busók csónakos átkelése a Dunán a Sokac-révben

12.45 Nemzetiségi néptánc bemutató a Széchényi téri színpadon 

13.40 Busók és farsangi csoportok gyülekezője a Kóló téren

13.45 Néptánc, népzenei bemutatók a Deák téri Gasztroudvar színpadán

14.00 „Mesterjegy” Englert Antal 50 éves jubileumát ünneplő népművészet mestere és Lukács Gábor népi iparművész alkotóháza

14:30 Busófelvonulás –  Kóló tér – Tomori utca – Dózsa György utca – Szabadság utca – Széchényi tér 

16.00 Busóavatás, polgármesteri köszöntő a Széchenyi téri színpadon

16.00-16.30 Busócsoportok érkezése a Selyemgyár Kulturális Negyedbe

16.30 Busócsoportok és néptánccsoportok bemutatói a Széchenyi téri színpadon 

16.30 Farsangi koporsó vízrebocsátása a Bödönhajós csoport közreműködésével a kompkikötőnél

16.40 Szabad farsangolás a busókkal a belvárosban 

17:30 Mohácsi összevont tamburazenekar bemutatója a Széchényi téri színpadon

17.30 Máglyagyújtás a Széchenyi téren 

A hazaindulást 18:00 és 18:30 óra között tervezzük... sajnos tapasztalataink alapján nehéz lesz kijutni a városból.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 10.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2023. február 26. vasárnap betelt kirándulás

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Az ugodi Huszárokelőpusztáról induló Hubertlaki tanösvényen sétálva sok információt és érdekességet megtudhatunk a környék élővilágáról, az erdészek munkájáról, az erdőgazdálkodásról, valamint természetes és épített környezetről. A tanösvény végállomása a Hubertlaki-tó, népies nevén a bakonyi Gyilkos-tó.

Azt mondja a fáma, hogy a névadó Hubertus herceg szenvedélyes vadász volt, házasságkötése után is szívesen kóborolt a rengetegben. Szép, fiatal felesége volt, ám ő sem tudta otthon tartani férje urát. A boldog, gondtalan életnek hamar vége szakadt; az asszony első gyermekük születésekor belehalt a gyermekágyi lázba, a herceg bánatában vad tivornyákba menekült.

Egy nagypénteken egy újabb féktelen vadászat alkalmával társaival bekerített egy gyönyörű szarvast, amelynek hirtelen fénylő kereszt jelent meg az agancsai között. A herceg az égi jel hatására megtért: előbb remete, majd pap, végül pedig püspök lett, akit már a 10. században a vadászok védőszentjévé választottak.

A Hubertlaki-tó mesés környékén elbújni sem nehéz: nem véletlenül találtak itt menedéket a legendás bakonyi betyárok, akik az Odvaskő-barlangban rejtőztek el üldözőik elől. A zsiványok a Hubertus-forráshoz jártak a szomjukat oltani, de hiába lestek rájuk a fegyveres katonák, a forrás vizétől a rablók állítólag láthatatlanná váltak, és így lóvá tették a törvény képviselőit. (forrás: timetravel.reblog.hu)

A közelben található a Forrasztókői egzótakert. A 366 méter magas Forrasztó-kő oldalában kialakított kertet a 20. század közepén hozták létre azzal a céllal, hogy a meghonosítani kívánt egzóta fajok fejlődését erdei környezetben figyelhessék meg.

Ha szerencsések leszünk útközben virágzó tőzike mező mellett haladunk el, de biztosan tudjátok: "Mindent a szemnek..."

A közepesen könnynek mondható körtúra 8 kilométer hosszú és a szintemelkedése 227 méter.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 10.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!