kirandulasaink

Adatvédelmi tájékoztató elolvasása

Utoljára frissítve:

2022. október 7. péntek - 8:20

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni,

kérem adja meg email címét, majd a visszaigazoló levélben kattintson a FELIRATKOZÁS gombra: 

Kövessen bennünket a

Like Us On Facebook Logo - Facebook Image Like Transparent Background Clipart (#262191) - PikPng

oldalunkon, illetve legyen Ön is tagja a


Like Us On Facebook Logo - Facebook Image Like Transparent Background Clipart (#262191) - PikPng
Csoportnak!

Az oldalon megtalálhatja a kirándulásainkon készült képeket, kirándulási ötleteket kaphat, kirándulásokra, last minute utazásokra jelentkezhet.

Kérem mielőtt a kirándulásra jelentkezne legyen szíves figyelmesen elolvasni az alábbiakban az utazás feltételeit!

Ide kattintva bővebben tájékozódhat a jelentkezés feltételeiről, menetéről, az utazás lemondásáról, "last minute" utakról:

Utazási feltételek 2019. január 1-től

Térkép az indulás helyszínéról:

Kirándulásaink

Jelentkezem kirándulásra

2022. október 9. vasárnap 

Szabad helyek száma: 13

Jelenlegi létszám: 13 fő

 

Kevésbé menős, viszont mozgalmas programmal szeretnénk kedveskedni Nektek!

Káptalantótiban a Liliomkertben 2007 óta működő piac társulata egész évben, minden vasárnap szeretettel vár bennünket. 9 és 12 óra között érdemes érkezni, annak érdekében, hogy a legtöbb portékát találjuk. Mi kb. 10 órára érkeznénk!

Ezuán Sümeg felé vesszük az irányt, de előtte jól megebédelünk.

A Bak Vendéglő Gyulakesziben (az Eszterházy kúria szomszédságában) várja éhes, szomjas, beszélgetni vagy vigadni, illetve pihenni vágyó vendégeit.
A település a Tapolca-medence ölében, a Balatontól légvonalban csupán 6 km-re, a Csobánc hegy nyugati „lába” előtt hever.

Menüt kérünk, reméljük mindenkinek megfelel majd.
Az étkezést a kirándulás ára tartalmazza (aki igényt tart ebédre), a többletfogyasztás saját költségen történik.

Az ebéd:
sütőtök-krém leves,
gombás ragu rizzsel,
ásványvíz.

Folytatjuk utunkat Sümeg utolsó állomásunk felé a Püspöki Palotához.

A várhegy lábánál álló barokk püspöki palota ismét régi szépségében várja a látogatókat. Az épületben látható kiállítás egy 18. századi történetet jár körül Padányi Biró Márton püspök élete mentén, mivel életrajza sokrétűen beszél arról a barokk világképről, amely a mai ember számára már nehezen elképzelhető. A püspök dicsőséggel, művészettel, alkotásokkal, hitvitákkal vagy épp bukással tarkított életén végigutazva átfogó képet kaphatunk a korszakról. Megismerkedhetünk a sümegi „néma prédikáció”-freskóciklust megálmodó Padányi alakja mellett az azt alkotó Franz Anton Maulbertsch bécsi festőművész történetével is. A tárlat középpontjában ez, a sümegi plébániatemplomban látható freskómű áll. A színpompás falképeken egyszerre jelennek meg földi és evilágon túli elemek. A palotában a két főszereplő – a püspök és a festő – legmélyebb részletekig menő megszemélyesítése olykor figyelemfelkeltő, olykor meghökkentő, kortárs szemléletű módszerekkel történik. (forrás: nof.hu)

Teljes árú jegy: 3.000 Ft
Kedvezményes jegy (62 év felett): 1.500 Ft
Díjmentes belépés (70 év felett)

A tárlatvezetés díja 15 főig 10.000 Ft, 15 fő felett 20.000 Ft, melyet a létszám arányban osztunk szét. Ez körülbelül 6-800 Ft többletköltséget jelent.

A találkozó a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóban lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).
Az utazás részvételi díja:
étkezéssel 16.500 Ft (étkezés nélkül 12.000 Ft) személyenként,
mely az oda-visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:
Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000
Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően 1-8 napon belül emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2022. október 11. kedd

Szabad helyek száma: 8

Jelenlegi létszám: 18 fő

Újra pár millió évet utazunk csupán vissza az időben. Kirándulásunk két helyszíne az ember megjelenése előtti miocén korba kalauzol bennünket. A harmadik pedig... sajnos már az ember jelenlétére utal.

Első állomásunk Nógrádszakál - a Paris patak völgye, amit találóan Palóc Grand Canyon-nak is szoktak hívni. Már sokszor jártunk itt, de bármikor szívesen visszatérünk, mert egyedülállóan gyönyörű... és sajnos könnyen erodálódó, talaja miatt valószínűleg unokáink sem fogják látni.

Érdemes tudni, hogy a patakvölgy sziklái homokkőből állnak, így esős időszakban veszélyes a bejárása. Ez a program ebben az esetben el is maradhat.

"Több millió évvel ezelőtt folyó kanyargott itt, és a felhalmozódott hordalék megkövesült rétegeit lehet megcsodálni. A hajdani folyó úgy vájta ki medrét, hogy ha a szurdokban sétál az ember, fölé magasodnak a hordalékból keletkezett, sziklaszerű építmények. Nemrégiben a Páris-patak völgyében lelték fel Magyarország első fatörzsbarlangjait, melyek világviszonylatban is kuriózumnak számítanak. (forrás: turautak.com)

A kirándulás hossza, nincs 500 méter, szintkülönbsége sincs szinte, tehát könnyű kirándulás kategóriába sorolható.... azonban javasoljuk, hogy zárt és semmiképpen sem sima talpú cipőben Gyertek.

Innen Salgótarján külterületére a Zagyvarónai monumentális salakkúphoz utazunk, mely nem természeti képződmény. Az ember "szorgos" munkájának végterméke:

A mátrai Gyöngyösorosziban bányászott ólom- és cinkércet kohósították Salgótarjánban. Az itteni meddőhányó anyaga is ilyen kohókból került ki. Mivel a szilikát-ásványok olvadáspontja lényegesen magasabb, mint az ólom-, vagy cinkérceké, ezért olyan üveges néhol a salakanyag. Szürreális látványt nyújt és egy kitérőt megér.

Az utolsó helyszínen egyedülálló geológiai képződmény figyelhető meg Kazár közelében: a riolittufa földfelszíni megjelenése.

Európában ezen kívül csak néhány helyen, többek között Törökországban, Kapadokya-ban tartanak számon hasonlót és a világon is alig több mint hat helyen.

A riolittufa egy hektárnyi területen látható, felszíne növényzet nélküli, mélyen barázdált. A miocén vulkánosság során, feltehetően mintegy 20 millió évvel ezelőtt, a Mátra vulkáni kitöréseinek nyomán keletkezett. A fehér, könnyen málló talajfelszínt a víz eróziós munkája formálta, benne bonyolultan ágazó árkokat szabdalt, közöttük kúpokat, gerinceket hagyva. (forrás: turautak.com)

Ide egy kb. 2 km-es sétával jutunk el és van benne egy kis kaptató is (kb. 80-100 méter szintemelkedéssel) ... itt is fontos a zárt, nem sima talpú cipő! Nordic, vagy túrabot is javasolt!

Köszönjük az ötleteket Bóbán-Warnusz Erzsi utastársunknak!

A találkozó a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóban lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az utazás részvételi díja: 10.000 Ft személyenként,

mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2022. október 13. csütörtök

Szabad helyek száma: 21

Jelenlegi létszám: 5 fő

Irány a Bükk!!!

Első állomásunkat Miskolc felől a Csanyik-völgyben kezdjük. A Sanofi parkolójától sétálva a Király-kúton keresztül eljutunk a Kecskelyuk-barlanghoz. A Kecske-lyuk földtani jelentősége, valamint nagyon értékes gerinces és ízeltlábú faunája miatt fokozottan védett barlang. Nagy, hat méter magas és hat méter széles, háromszög alakú bejárata van. A bejárat utáni csarnok egy keskeny, magas, egyre jobban elszűkülő folyosóban folytatódik. A meanderező, tufagátakkal tagolt, cseppköves járat végét agyagos szifon zárja le. Járatrendszerének járható szakasza, a Bükk-vidéken egyedüliként a forrástól majdnem a Hársas-bérc alatti víznyelőtöbörig ismert.

A barlangban denevérek élnek, nem bántanak, inkább tartanak az embertől. Olykor pár centiméterre repülnek el mellettünk, de kiváló érzékelőik révén nem érnek hozzánk. Ne féljetek tőlük!

Következő megállónk alig pár kilométerre lesz, Lillafüreden.

Itt szintén egy könnyű sétával elérhetjük A sétányról, ami nagyjából a vízesés felénél éri el a vízesést, a korlát mellett egy ösvényen biztonságosan le lehet jutni a vízesés alá.

A híres Palotaszálló 1927 és 1930 között épült Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban. Az épülettől a Szinva-források felé hatalmas park terül el, botanikai ritkaságokkal. Az építésekor alakították ki a függőkerteket, mivel a Palotaszálló egy meredek emelkedő tetején található, és ennek megerősítésére ki kellett alakítani egy támfalakkal tagolt teraszos sétányrendszert; itt található az ország legmagasabb függőleges esésű vízesése.(forrás: wikipedia).

Itt szeretnénk egy kicsit több időt adni Nektek, aki szeretne étkezni, lesz lehetősége.

Innen Bükkszentkeresztre buszozunk, ahol meglátogatjuk a bükki füves-embert, Szabó Gyuri bácsi gyógynövény üzletét, majd elsétálunk a gyógyító kövekhez.

Útközben azonban megállunk pár percre a Bükkszentkereszti Üvegművesház és Múzeumnál:

A múzeumban az üveg alapanyagaival, az üvegolvasztó kemencével, olvasztóüsttel, az üvegfúvó pipával, az üvegfúvás segédeszközeivel, valamint számos fúvóformával ismerkedhetünk meg. A XIX. és a XX. század különféle üvegtárgyai közül igazi ritkaságokat találunk.

A múzeum a Bükk hegység üveghutáinak fennmaradt anyagát mutatja be alapításuktól napjainkig, levéltári és egyházi dokumentumok alapján. Bemutatja az utolsó üveghuta történetét és az alapító Schusselka családot.

A kiállítóház bejáratánál a díszműüvegező látványműhely termékei helyben megvásárolhatóak.

Tovább sétálunk... A legenda szerint Mária Jézus halála után világgá indult bánatában. Mikor Újhutára ért, elfáradt és leült egy kőre, amely megpuhult alatta, és megőrizte az ülése nyomát. Ezért tartja a nép gyógyítónak azt a követ és környékét. Az ezoterikusok szerint a Bükkben van egy energia háromszög. Ezt ők kimérték, és a háromszög csúcsain lévő helyeken a legnagyobb az energia kisugárzása. Az egyik csúcsa ennek a háromszögnek a Boldogasszony köve. (forrás: turautak.com)

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. 

(Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az utazás részvételi díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2022. október 15. szombat

Szabad helyek száma: 10

Jelenlegi létszám: 16 fő

A Duna-Tisza közére kirándulunk.

Első állomásunk Bácsalmás.

A település csak a Rákóczi-szabadságharc után kezdett véglegesen kialakulni, horvát, magyar és szlovák lakosokkal. 1735-ben Felső-Almás néven szerepel. A XVIII. század végén német telepesek érkeztek a községbe. 1808-ban mezővárosi rangot kapott. 1848-ban követválasztó központként Vörösmarty Mihályt választotta országgyűlési képviselőjévé.

A bácsalmási kékfestő műhely a Felvidékről a Bácskába települt, majd Bácsalmásra költözött Skorutyák család alapította 1879-ben. Az azóta is töretlenül működő, apáról fiúra szálló műhely a család négy generációjának szolgálta megélhetését.

Ezt a csodálatos műemlék üzemet fogjuk megtekinteni Bakos Zoltán kékfestő mester segítségével.

Belépőjegy egységesen: 400 Ft/fő

Sokak számára bizonyára nem ismeretlen Hajós város, mely évszázadokig a kalocsai érsekség uradalmához tartozott. A törökök kiűzése után már az 1720-as években német családokkal népesítették be. Ekkoriban mezővárosi és vásártartási joggal rendelkezett.

Magyarország legnagyobb pincefaluja a dél-alföldi régióban található, Hajós mellett Kalocsától 25 km-re. A Hajósi Pincefalu a népi építészet páratlan ékköve. Az Európában egyedülálló, dimbes-dombos pincefalu 24 kacskaringós utcából és mintegy 1200 pincéből áll.

A településszerkezete egyedülálló: a présházak egy külön települést alkotva a gazdák lakóhelyétől teljesen elkülönülten – Hajós városától mintegy három kilométerre - helyezkednek el. Hangulatos utcákat alkotnak az egymás mellett sorakozó borospincék.

A pincék átlagosan 25-30 méter mélyen nyúlnak a löszbe, hőmérsékletük évszaktól függetlenül 10-14 Celsius-fok, ezért kiváló borok érlelődnek bennük. Ezek a mesterségesen létrehozott "pincelyukak" többnyire boltívesek, téglával kirakottak.

A löszfalba vájt "pincelyukak" fölé présházakat építettek, melyek azon kívül, hogy itt dolgozzák fel a szőlőt, üde színfoltjai a falunak, és kellemes kikapcsolódást nyújtanak a vendégeknek. Hangulatos utcáiban sétálva lehetőség van pincelátogatásra és a pincében érlelődő borok kóstolására. (forrás: kirandulastippek.hu)

Innen Bajára buszozunk, ahol kb. 2 órás szabad program keretében megkóstolhatjátok a híres gyufatésztás bajai halászlevet, vagy sétálhattok egyet a városban, ahol az alábbi látnivalókat találhatjátok:

- Gyümölcsoltó Boldogasszony görögkeleti plébániatemplom - Kis Szerb templom

- Szent Miklós görögkeleti plébániatemplom

- Páduai Szent Antal Ferences kolostortemplom

- Szentháromság tér

- Hajómalom és Halászati Miniskanzen

- Türr István-kilátó

- Türr István Múzeum

- Bagolyvár (Miskolczy Ferenc-emlékház)

 

Tájjellegű éttermek:

 

- Tanyacsárda

- Sobri Halászcsárda

- Napsugár étterem

- Vendéglő a Véndióhoz

 

A találkozó a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóban lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az utazás részvételi díja: 12.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2022. október 16. vasárnap 

Szabad helyek száma: 24

Jelenlegi létszám: 2 fő

A Kő-völgyi túraút egy olyan izgalmas helyszín, ahonnan ritkábban látni képeket, leírásokat, és csendesebb hely, mint mondjuk Lillafüred vagy éppen a Szalajka-völgy. Remek választás ez azoknak, akik szeretik a természetet és annak csendes magányát.

Cserépváralja és Kács között van félúton ez az igencsak vadregényes, 10-15 méter magas sziklafalakkal övezett szurdokvölgy, melynek teljes hossza 2 kilométer. Leglátványosabb része az ún. Felső-szoros, ahol szinte beborítják a völgyet a fölé magasodó zöld mohás sziklafalak.

A Kő-völgy Tanösvényt a Bükk 900 Természetbarát Egyesület hozta létre.

A korábbi (ugyanilyen) kirándulásunk tapasztalatai alapján a tanösvényt egy rövidebb, könnyebben bejárható útvonalra lerövidítjük, így körülbelül 5-6 kilométert fogunk sétálni. A szintkülönbség körülbelül 150 méter.

Mindenképp sportosabb cipőben gyertek!

Cserépváralját elhagyva Mezőkövesden - az elmaradhatatlan cukrászda vadászattal - zárjuk a napot. A közelben fazekasműhely és a Matyó skanzen is megtekinthető.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos program részvételi díja: 9.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2022. október 25. kedd 

Szabad helyek száma: 19

Jelenlegi létszám: 7 fő

Ismét megmutatjuk Nektek az ország legkeletibb szegletét, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyedülálló értékeiből néhányat.

Első állomásunk a tákosi Mezítlábas Notre Dame, majd a csarodai református templom.

A Bereg talán egyik legszebb kulturális hagyatéka a tákosi református templom. Legősibb része 1766-ban épült. Az építési dátumot megörökítő "kazettán" olvashatjuk: "ANNO 1766-BAN, DIE 30 JUNY"
Azt tartják róla, hogy: "a nép emelte magának fából és sárból", abban az időben, amikor Mária Terézia rendelkezései megtagadták a követ és a téglát a reformáció híveitől. A tákosiak megmutatták, hogy akkor is szép templomuk lesz. A királynői utasítások ellenére megépítették abból, ami adva volt bőven a beregi embernek: fából és sárból, mint a fecske a fészkét.

A Csaroda patak által kialakított kis szigeten áll: a beregi Tiszaháton, az egykor mocsaras, vadvizes területből kiemelkedő szárazulat kisebb magaslatán épült a kicsiny, alig hatszáz lelkes falucska középkori eredetű református temploma.
A késő román kori falusi templomok egyik legszebb példája. A patak parton fekvő, virágokkal körbevett templomot a belső falait díszítő XIII. századi freskók teszik különösen érdekessé.

Innen tovább haladva néhány kilométer után Tarpa, a híres „kuruc” település található a Tisza ölelésében. Legfőbb látványossága a fazsindelyes szárazmalom. (Hasonlót már láttunk Mohács mellett).

Ezután Szatmárcseke.
Megkeressük Szatmár vármegye egyik legrégebbi családjának, a Kölcseyeknek a kúriáját. Itt élt 1815-től 1838-ban bekövetkezett haláláig a 19. század elejének kiemelkedő irodalmára és politikusa, Kölcsey Ferenc.
Belépődíj: 200 Ft / fő
A népi, csónakos fejfás református temető műemlék jellegű, páratlan látványt nyújt a közel 600, embermagasságú, stilizált emberfejet, illetve csónakban, fekvő embert szimbolizáló sötét fejfával benépesített sírkert. Kölcsey Ferenc síremléke is itt található.
Sajnos a temető még nem látogatható turisztikai szempontból, de reméljük mire megyünk feloldják a korlátozást

Negyedik állomásunk Nagyar, a Luby kastély.
Csodálatos történelmi múltra tekint vissza, egészen az 1800-as évekig. Építtetőjét, Luby Gézát, kora „Rózsakirálynak” hívta, a kastélyhoz kialakított pompázatos rózsakertjének köszönhetően. A kastély ma is otthont ad a kultúrának, történelemnek és gasztronómiának, amellyel méltán örököse a Luby család által megteremtett miliőnek és hangulatnak. Éljük át együtt a nemesi kor hangulatát a kastélyban működő interaktív múzeumunkban és szabadidőparkunkban.
Belépőjegy árak:
Kastély, Rosarium, Pálmaház: 1.200.- Ft/fő
Csoportos kedvezmény (8 főtől): 1.000.- Ft/fő
Kert belépő (csak a kertben tett séta): 500.- Ft/fő
Interaktív játékok: 1.800.- Ft/fő
Csoportos kedvezmény (8 főtől): 1.400.- Ft/fő

Utolsó helyszínünk Túristvándiban lesz. Az Öreg-Túr partján álló vízimalom érdekessége, hogy műemlék jellege ellenére mind a mai napig működőképes, A területen nem ez volt az első malom, először 1181-ben tesznek említést róla, a Váradi Regestrumban, ugyanezt az időpontot jelölve meg az építésének évének.
Belépődíj 200 Ft / fő

Zsúfolt program, de ez a töredéke annak, ami még rejtve marad előttünk...

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 6:30 órakor.

(Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos program részvételi díja: 13.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának.

A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.
Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!
A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:
Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000
Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2022. október 29. szombat

Szabad helyek száma: 26

Jelenlegi létszám: 0 fő

Remélhetőleg mindannyian időben ott leszünk a daru-randevún... a darvak is és mi is,,,,

A szakvezetéses túra előtt Szegeden sétálunk. A program nem kötött, de aki szeretné szívesen megmutatunk néhány ismert és kevésbé ismert látványosságot a városban sétálva.

A Fehér-tavi túránkon a Magyar Madártani Egyesület szakvezetője lesz a kísérőnk, 14 órától.

Az európai daru-népesség egyik legjelentősebb vonulási útvonala Magyarország keleti felén húzódik keresztül. A százezres madártömeg őszi pihenőhelyéül néhány háborítatlan, természetvédelmi oltalom alatt álló vizes élőhely szolgál. Az októberben még nagyrészt a Hortobágyon erőt gyűjtő darvak vonuló tömegei novemberre elérik a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Tisza-völgyi tájegységét. A térség daruvonulásban betöltött szerepét jól jellemzi, hogy az ezredforduló utáni évektől már tízezres nagyságrendben időznek itt a darvak. Az utóbbi évek monitoring adatai szerint az őszi vonulás során a szegedi Fehér-tavon tartózkodó darvak létszáma 20-30 000-es létszámmal tetőzik. (forrás: Szegedi Fehér-tó)

A teljes árú jegy 1500 ft/fő, a kedvezményes (nyugdíjas, diák, MME tag) pedig 1000 ft/fő, de a minimum összeg egy szakvezetésért 20.000 ft/csoport, melyet - ha kevesebben megyünk - a jelentkezők közt egyenlő arányban osztunk szét.

Túravezetőnk a Szalakóta Látogatóközpont szakvezetője: Verseczki Nikoletta lesz.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos program részvételi díja: 10.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2022. október 30. vasárnap

Szabad helyek száma: 6

Jelenlegi létszám: 20 fő

Egy korábbi igen jól sikerült kirándulást (túrát) szervezünk újra. Ez egy kicsit megterhelőbb a megszokott sétáknál, de a szintkülönbség ellenére mégsem mondható nehéznek.

Bélapátfalvára érkezésünkkor először megtekintjük a Bélkő hegy aljában, és az Egri egyházmegye tulajdonában lévő Háromkútról (Trium Fontium) nevezett és a Boldogságos Szűz tiszteletére szentelt ciszterci apátságot, melyet az 1232. május 16-án keltezett alapítólevél tanúsága szerint II. Kilit egri püspök alapított.
Ez Magyarország egyedüli épségben megmaradt romanikus stílusú ciszterci apátsági temploma, amely 1232-től kezdve épült. A monostor, amely a templom mellett állt, már korábban megépült. A késő romanika stílusában épült templomot a 14-15. században gótikus stílusban átépítették.

Innen gyalogtúránk a hajdani bánya területére, a Bél-kőre vezet. A szintkülönbség bizony 480 méter körül van, tehát mindenki mérlegeljen erőnlétének megfelelően.
A csúcsról lejőve, a Lak-völgyi tó partján, a Szomjas Csuka vendéglőben pihenjük ki fáradalmainkat egy kávé, vagy egy capuccino mellett.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az utazás részvételi díja: 10.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

2022. november 11. péntek - Márton nap   betelt kirándulás

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Élménydús napnak nézünk elébe!

Ha Márton nap, akkor liba.
A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal. (forrás: wikipedia)

Mielőtt azonban találkoznánk az áruló szárnyasokkal Zita talált néhány érdekességet, amit szeretnénk megmutatni Nektek:

Az első állomásunkra csak fedhetetlen múlttal rendelkező utasaink jöhetnek, ugyanis megyünk a rendőrségre! Illetve egy rendőr múzeumba....

A múzeum 2002-ben Tarnamérán állandó vidéki kiállítóhellyel bővült, mely jelenleg is a Rendőrmúzeum állandó kiállításaként működik. Tarnaméra Heves megyében a Tarna folyó mellett fekszik. A település központjában lévő kastélyt – melyben a Tarnamérai Állandó Kiállítás működik – az Almásy család építtette barokk stílusban, melyet az Almásyaktól a Schlossberger család vásárolt meg. A kastélyt a II. világháborút követően államosították, majd általános iskolaként hasznosították. Az épület renoválásakor a szakemberek több teremben is freskókat találtak, ezért a kastélyt műemlékké nyilvánították.

A Tarnamérai Állandó Kiállításban többek között 132 ország több mint 150 rendőr- és csendőregyenruhája tekinthető meg. A külföldi és magyar rendőrségi / csendőrségi egyenruhák mellett a kiállításban több száz magyar- és külföldi rendőrségi / csendőrségi karjelvény, rendőrség- és csendőrség történeti anyag is megtekinthető.

A kiállítás megtekintése és a tárlatvezetés ingyenes!

Pusztaszikszón a szántóföld mellett egy elhagyott kápolna (Szent Vendel) áll árván, elhanyagolva. Mielőtt a semmibe vész, érdemes meglátogatni ezt a kis csodát.

A történetét ezen a hivatkozáson olvashatjátok: https://www.turautak.com/.../fuzesabony--szent-vendel...

Bizonyára ismeritek Noé bibliai történetét. Amikor Úristen látta, hogy nagy az emberek gonoszsága, megbánta, hogy embert teremtett... -Eltörlöm a föld színéről az embert! Csak Noé talált kegyelmet az Úr szemében. -Építs bárkát mert 40 nap és negyven éjjel tartó esőt bocsátok a földre. Vigyél magaddal mindenféle állatból, ami csak él a földön!

Ez élménypark mottója: Megépítjük Noé bárkáját, ahonnan fenséges a kilátás, az állatokat megformáljuk művész szemmel, különböző érdekes anyagokból.

Évről-évre próbálnak majd egyre több állatot bemutatni, érdekes anyagokat felhasználni, újra hasznosítani. Hát lássuk mit teremtettek az Úr segítségével!

A park novemberben már zárva lesz, csak miattunk nyitják ki egy napra. A belépődíj: 1.400 Ft / fő

Innen már Eger Szépasszony-völgybe indulunk, ahová 15:00 órára várnak bennünket, hogy elégtételt vegyünk Szent Márton megszégyenítéséért!

A vacsora a Kulacs Csárdában lesz, ahol már korábban is jártunk és nagyon elégedetten távoztunk. Reméljük ez most is így lesz!
A menü:
- Tárkonyos libaragú leves,
- Kemencében sült libacomb hagymás
tört burgonyával és párolt
káposztával,
- Lúdláb torta.

A fenti menü a kirándulás árában foglaltatik, csupán a további fogyasztást szükséges egyénileg rendezni.

Az étkezésen túl az alábbi borok állnak rendelkezésre:
Tarjányi Pince Liba-bor 2021
Kékfrankos Rozé 2021.(lopózva)
Tóth Ferenc Kadarka 2021
Egri Turán 2020
vagy
Debrői Hárslevelű 2019

A hazaindulás Tőletek függ, az út hazáig körülbelül 2 óra.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor.
(Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos program és a libavacsora részvételi díja: 16.500 Ft személyenként, mely az oda-visszautat és a vacsorát is tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

A regisztrációs díj 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának.
A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!!

A regisztrációs díjat a jelentkezés visszaigazolását követő 3 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:
Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000
Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!