kirandulas_20231209

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 5

Jelenlegi létszám: 21 fő

Egy Fehérvári pihenő után első állomásunk Várpalota.

Az egykori Bátorkői vár igen sok birtokossal rendelkezett, több mint 600 éves várfalak őrzik a múlt emlékét.

Újlaky, Móré, Szapolyai, Podmaniczky után azonban végre jó kézbe került a hányatott sorsú erődítmény.

Bizony nehezen győztük meg a várkapitányt, hogy mi már nem el akarjuk foglalni a várat, csupán dicső történeteit szeretnénk hallani tőle, személyesen.

10:00 órától első állomásunkon Thury György, a Dunántúli Oroszlán lesz a vendéglátónk, aki első kézből dicsekszik nekünk bajvívásai, valamint a török ellen kivívott fényes győzelmei történetéről.

Miután a dicső csaták óta nem kapott zsoldot, az alábbi összegért hajlandó fogadni bennünket (sajnos nem tudtuk meggyőzni a forint létjogosultságáról):

ember és asszony: 2.300 krajcár/fő

deák / korosodó: 1.800 krajcár/fő

Várkapitány dicsekvése 10.000 krajcár/csoport

Ha mindezt megússzuk ép bőrrel, kb. 250-300 évet utazunk előre, a következő állomásunk Fehérvárcsurgó... ahol egykor a Károlyi család élt.

A fehérvárcsurgói kastélyt magába foglaló birtok története meglehetősen régre nyúlik vissza. 1834-ben a Perényi család zálogosította el Károlyi György grófnak, ami 1853-ban, vásárlás útján, végleg a Károlyiak kezébe került. A csurgói kastély építése annak a Heinrich Kochnak a tervei alapján történt, aki az angol klasszicista stílusú pesti Károlyi palota átépítését is végezte. A Bécsben élő építészt Ybl Miklós képviselte, aki - mint a Károlyi család építésze - a művezetéssel kapcsolatos tervezésben vett részt.

A II. világháborút követően a kastélyt államosították. 1946-tól a Fővárosi Gázművek üdülőként hasznosította. 1949-ben görög gyerekek menekültotthonának jelölték ki, majd azok elköltözése után magyar állami nevelőotthonként működött 1955-től 1979-ig.

1997-ben a Párizsban élő Károlyi György által létrehozott Károlyi József Alapítvány és a MÁG együttműködési szerződést kötött a kastély közös felújítására és hasznosítására. (forrás: karolyi.org.hu)

Vendéglátóink 13:00 órától ebéddel készülnek részünkre, az alábbi variációban választható fogásokkal:

1. menü: 3 900 Ft/fő

  • Rántott csirkemell filé petrezselymes burgonyával
  • 1 pohár házi frissítő málna/bodza/citrus

2. menü: 5 200 Ft/fő

  • Csontleves finom metélttel
  • Rántott csirkemell filé petrezselymes burgonyával
  • 1 pohár házi frissítő málna/bodza/citrus

3. menü: 5 900 Ft/fő

  • Csontleves finom metélttel
  • Rántott csirkemell filé petrezselymes burgonyával
  • Kakaós palacsinta
  • 1 pohár házi frissítő málna/bodza/citrus

Kérünk Benneteket jelezzétek felénk jelentkezéskor szeretnétek-e ebédelni és ha igen, melyik menü variációt választjátok.

Ebéd után, 15:00 órai kezdéssel tárlatvezető kíséretében megnézzük a kastélyt.

Belépődíjak

Teljesárú jegy: 3.000 Ft/fő

Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas): 1.500 Ft/fő

Csoportjegy (10 fő fölött): 2.500 Ft/fő

A hazaindulást a kastélytúránk végén tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 9.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!