kirandulas_20231119

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0 fő

Jelenlegi létszám: 26 fő

Az őszi Mátra egyedülálló látvány egy kellemes kirándulás alkalmával.

Óvatoskodásból több meteorológiai előrejelzést is megnéztünk és nem lettünk okosabbak tőle. Így abszolút természet szeszélyére bízzuk magunkat és reménykedünk egy napos, száraz, novemberi időjárásban.

Útvonalunkat már tavaly is bejártuk: Mátraszentimre – Bagolyírtás – Fallóskút kegyhely – Mátraszentimre

(Az alábbi túraleírás a tekeregj.hu oldalról, a helyszínek leírása a wikipedia.hu oldalról származik)

Túránk a Felső-Mátra központjából, Mátraszentimréről indul.

A kis hegyi falvak eredetéről a mai napig megoszlanak a vélemények, az egyik nézet szerint német, a másik szerint döntően szlovák eredetű népesség élt itt. Vélhetően mind a két népcsoportból érkeztek ide betelepülők. Az első telepesek üvegfúvással kezdtek foglalkozni, amelyhez a környező erdők biztosították az alapanyagot.

A zöld sáv jelzésen a focipálya mellett elhaladva kis kapaszkodóval hamar elérjük Bagolyirtást. Innen a zöld ∆ jelzésen a szebb napokat látott bagolyirtási sípályát keresztezve kis fenyvesen át vezet utunk Fallóskútra. A település szélén a zöld + jelzésen a Mátraszentimre felé vesszük az irányt.

A Gubolaháznál a kék O jelzésen tegyünk egy kis kitérőt a fallóskúti kegyhelyhez. A Mária-kápolnából kinőtt kegyhely árnyas fái alatt kipihenve magunkat visszatérünk a Gubolaházhoz, és tovább követjük a kék O jelzést. Egy hosszabb lejtmenet alján a Gedeon-patakot keresztezve, egy meddőhányó mellett emelkedve, visszatérünk Mátraszentimrére.

Jelzések: zöld sáv, zöld ∆, zöld +, kék O

Túra hossza: 7.15 km
Szintkülönbség: 201 méter
Nehézség 5/3

Gyönyörű vidék tölgyesek és fenyvesek ölelésében. Öltözzetek jól fel, lehetőleg ne utcai cipőben gyertek és akinek van túrabotja, bátran hozza el.

A túránk végén jól fog esni egy kis meleg étel, aki szeretne velünk tartani.
A mátraszentimrei a Vargánya étteremben már várnak bennünket 14:00 és 14:30 óra között.
Mivel egyszerre sokan vagyunk egyszerre az alábbi három menü közül válaszhatunk:

1. Palóc vagy gulyásleves 5dl, Gőzgombóc mákkal, vaníliasodóval 3.500 Ft/fő
2. Csontleves 3 dl, Rántott csirkemell , burgonya püré, csemege uborka 3.500 Ft/fő
3. Vargánya-gombakrémleves 3 dl, Sertés pörkölt, juhtúrós sztrapacska 3.900 Ft/ fő

Kérünk Benneteket, hogy a rugalmasabb kiszolgálás miatt a jelentkezési lap megjegyzésében írjátok meg a menü és az adag számát és azt is, ha nem szeretnétek ebédelni. Ezt előre le kell adnunk, így fontos tudni a létszámot és azt is ki, mit szeretne ebédelni!

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 10.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!