kirandulas_20231118

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 10

Jelenlegi létszám: 16 fő

Sajnos az eredeti Jáki templom látogatás tervünk, végül meghiúsult, mégsem nyitják meg nekünk.

A programunk az alábbiak szerint változott:

Első állomásunk Devecser.

A Berta park az egykori Devecseri Járási Berta Kórház épületegyüttesének területét foglalja magába. Főbejárata a Miskei utca 47. szám alatt található.

A tematikus botanikus kert építése 2020 nyarán kezdődött. A park folyamatosan bővül. Tervezett kertrészletek közül már látogatható a japánkert torii kapuval, japán stílusú kerti paddal, sziklákkal, lámpásokkal és hagyományos fahíddal, mely egy kis tavacskán ível keresztül.

A növények nagy része Japánban őshonos.

Egy másik kertrészlet, a rózsakert szintén kialakításra került.

A park hétköznapokon 8.00 és 16.00 óra között szabadon látogatható.

Innen kb. 75 kilométerre található Körmend ékessége a hercegi Batthyány-Strattmann-kastély, az ország egyik legjelentősebb műemlékegyüttese.

Magyarországon öt kastélyegyüttes került a kulturális közcél szempontjából kiemelt kastélyok közé, melyek a magyar kastélyépítészetet leginkább reprezentáló alkotások: az óbudai Zichy-kastély, a fertődi Esterházy-kastély, a gödöllői Grassalkovich-kastély, a körmendi Batthyány-Strattmann kastély és a keszthelyi Festetics-kastély.

A körmendi műemlék hosszú históriájával a fentiek közül is kiemelkedik, hiszen a barokk kastély megalkotásához felhasználták a 15. századi várkastélyból a 17. század folyamán kiépített végvár falait. (forrás: bok.kormend.hu)

Belépődíjak/Árak

Múzeum:

Felnőtt belépőjegy 1200,- Ft

Nyugdíjas belépőjegy 600,- Ft

Felnőtt csoportos belépőjegy 1000,- Ft

Tárlatvezetés: 4000,- Ft

Fotójegy 500,- Ft

 

Vadászlak:

Felnőtt belépőjegy 600,- Ft

Nyugdíjas belépőjegy 300,- Ft

Felnőtt csoportos belépőjegy 500,- Ft

Tárlatvezetés: 2000,- Ft

Fotójegy 400,- Ft

Múzeumpedagógiai jegy 200,- Ft

 

Kombinált (múzeum és vadászlak):

Felnőtt belépőjegy 1500,- Ft

Nyugdíjas belépőjegy 750,- Ft

Felnőtt csoportos belépőjegy 1200,- Ft

Fotójegy 700,- Ft

 

Az állandó kiállításokat ingyenesen látogathatják:

​70. életévüket betöltött felnőttek

fogyatékkal élők (+1 fő kísérő)

a közoktatásban dolgozó pedagógusok (pedagógusigazolvánnyal, 

újságírók (érvényes igazolvánnyal)

Tájak – Korok – Múzeumok-igazolvánnyal rendelkezők

Mi feltehetőleg a kombinált verziót fogjuk választani.

Reménykedünk, hogy még nem sötétedik be a múzeumlátogatás végeztével, ugyanis...

Vas megye régóta híres kultúrájának ékes bizonyítéka, hogy hazánkban itt található a legtöbb arborétum és kastélypark. Ezek sorában előkelő helyet foglal el a körmendi várkert, amelyről az első híradás 1620-ból származik. Az ekkor még csak 2 holdnyi zöldségeskertet 92 holdra növelve, 1720 és 1799 között alakította ki Vas vármegye egyetlen francia parkját a Batthyány-család. A parkban jelentős művészeti alkotások is helyet kaptak, Fischer bécsi szobrász munkái közül kiemelkedik Zephirus és Flora, Vertumnus és Pomona szoborcsoportjai. A park közepén magaslik az az 1820 körül felállított, családi címerállattal ékesített obeliszk, melyen bronztábla hirdeti a Batthyányak jeles elődeit.

A hazaindulást 16 órakor tervezzük. Bár az utazás oda-vissza 4-4 órát vesz igénybe, bízunk benne, hogy az élmények mindezt ellensúlyozzák.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 14.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!