kirandulas_20231109

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 5 fő

Jelenlegi létszám: 21 fő

Első helyszínünk Bölcske.

A település egyik legfőbb értéke a több mint 500 pincéből és pincesorokból álló pincefaluja, amelyet szépen gondozott szőlőültetvények vesznek körül. Sokféle fajtát termesztenek pl. Irsai Olivért, Olasz rizlinget, Kékfrankost és Zweigelt illetve Cabernet fajtákat.

Bölcske további nevezetességei a szecessziós Hanzely-kastély, a település kőtárában lévő, a Duna vizéből kimentett, római kori erődmaradványok, mely egy rövid sétával könnyedén bejárható.

Innen Dunaújvárosba utazunk, ahol a könnyű- és a nehézipar remekül megfért egymás mellett évtizedekig. Talán nem sokan tudjátok, hogy a gigantikus Dunai Vasmű mellett az egykori Papíripari Vállalat is működött. A rendszerváltást követően mindkét iparág nehéz helyzetbe került...

A Magyar Papírmúzeum gyűjteményi anyaga sokrétű, felöleli és bemutatja mind az egyetemes, mind a magyar papír- és vízjeltörténet minden korszakát.

Körülbelül egy-másfél órás tárlatvezetés segítségével megismerkedünk a papír gyártás történetével, szerteágazó alkalmazásával, interaktív módon.

Jegyárak:

Teljes árú belépőjegy: 1.600 Ft

Kedvezményes belépőjegy: 800 Ft

Papírmerítés: 600 Ft

Fotójegy: 1500 Ft

A Márton-napi liba-lakomáról szóló első írásos beszámoló 1171-ből származik. Akkoriban ez inkább azzal volt kapcsolatba hozható, hogy Szent Márton napja jelentette a paraszti év végét, a népszokás szerint ilyenkor zárták le az éves gazdasági munkákat, kezdetét vette a természet téli pihenő időszaka. A cselédek ilyenkor kapták meg évi bérüket és hozzá ráadásként egy libát, mert a szárnyasok nyáron felduzzadt hadát a tél beállta előtt meg kellett tizedelni. E napon kóstolták meg az újbort és vágtak le először tömött libákat. Ám e szokás gyökerei is mélyebbre, az aratási időszak végén álló pogány állatvágási ünnepekre nyúlnak vissza, amelyeket a kereszténység így vett át.

Mi tagadás szívesen ünnepeljük... a mai alkalommal Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőfalujában... a falu végén.

Vendéglátónk a Kurta Étterem, libalakománk színhelye.

Előétel: Libamájparfé, sütőtökpüré, libatepertőkrém, libapörc, marinált cékla, diós házi kenyér

Leves: Liba erőleves julienne zöldségekkel, palacsinta betéttel

Főétel: Ropogós libacomb, káposztás cvekedli, liba jus mártás, birsalmalekvár

Desszert: Égetett tészta, mákos mascarpone krém, vanília fagylalt, sodó

A menüsor mellé kapunk egy pohár újbor néró-rosét , vagy egy kis üveges kólát.

Ára: 9.800 Ft személyenként.

A hazaindulást 17:30 órakor tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!