kirandulas_20231105

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 15

Jelenlegi létszám: 11 fő

"... Mindennap végig fogja nézni, hogy én nem szmokingban eszem a vacsorát, hanem ingujjban. És a libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához is hagymát eszek. A halat pedig késsel fogom enni. Két késsel..."

Ki ne ismerné Kabos Gyula legendás monológját, a Hyppolit, a lakáj filmvígjátékból?

Mi is hagyma napot fogunk tartani, de nem Schneider Mátyás villájában. Ma másképp óvjuk az egészségünket, Makóra megyünk és a Hagymatikum Gyógyfürdőben kényeztetjük magunkat.

1956-ban történtek az első kútfúrások az akkori Járási Tanácsháza – a régi városháza – udvarán. A termálkútból 993 méter mélyről 41 °C-os alkálihidrogén-karbonátos víz tört föl. A tanácsháza udvarán ideiglenes medencét építettek, ami az első években csak tisztasági célokat szolgált, a helyiek néplavórként emlegették. 1961-ben láttak hozzá a fürdő építéséhez, a kiviteli tervek menet közben is többször módosultak; végül pancsolót, ülőpados gyógyvizes termálmedencét és 50 méteres strandmedencét alakítottak ki. A fürdő új épületének lapos teteje napozóteraszként funkcionált, tornyának jellegzetes motívuma lett az ott elhelyezett óra.[1] A fürdő két évvel később, 1963-ban nyílt meg hivatalosan. Forrás: wikipedia)

 

Medencék:

Beltéri kalandmedence (sodrófolyosóval, 1,35 méteres vízmélység)

Beltéri relaxmedence (sakkasztalokkal, buzgárokkal, masszírozókkal, 0,90 méteres vízmélység)

Beltéri barlangmedence (hang- és fényhatásokkal, 0,90 - 1,35 méteres vízmélység)

Beltéri csúszdás gyermekmedence (ún. „sherwoodi medence”, 0,60 - 0,80 méteres vízmélység)

Beltéri gyógyvizes medence (ún. „brüggölőmedence”, 0,95 méteres vízmélység)

Beltéri tocsogómedence (0,15 méteres vízmélység)

Beltéri tanmedence (300 négyzetméteres)

Gyermek medence (15 négyzetméteres)

Lazító medence (7 négyzetméteres)

A Hagymatikum Gyógyfürdő területén jelenleg beruházás folyik, mely a kültéri élmény medencét, és a parkfürdő egy részét érinti. Minden további szolgáltatás zavartalanul elérhető.

Árak:

Teljes árú jegy: 3.100 Ft

Kedvezményes jegy: 2.300 Ft

További kiegészítő szolgáltatások árait a hagymatikum pont hu weboldalon, az árak menüpont alatt találjátok.

A fürdőben 3 órát terveztünk eltölteni, 14:30 órakor tovább sétálunk egy újabb élvezeti élmény reményében.

15 órától várnak bennünket a Kelemen Ház étteremben, aki szeretné megízlelni hogyan főznek a makói séfek.

Étlapról fogunk választani, ki, mit szeretne fogyasztani. Javasoljuk a bőségtálakat, melyek - a nevükhöz híven - valóban több lehetőséget és jóval nagyobb mennyiséget kínálnak, mint ami az étlapon rejlik.

A rugalmasabb kiszolgálás végett, kérünk Benneteket, hogy a kiválasztott ételek mellett szereplő számokat a jelentkezési lap megjegyzés rovatában írjátok meg nekünk. 

Az étlapot a www pont kelemenhaz pont hu oldalon találjátok.

Kérjük azt is jelezzétek felénk, hogyha nem szeretnétek étkezni!

A létszámunkat és a kiválasztott ételeket előre jeleznünk kell az étterem felé, legkésőbb 3-4 nappal az érkezésünk előtt.

Az éttermi fogyasztást egyénileg foguk mindannyian rendezni.

A kulináris program természetesen nem kötelező, aki nem szeretne étkezni, természetesen folytathatja a felfrissülést a Hagymatikumban.

A hazaindulást 17 órakor tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 14.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!