kirandulas_20231015

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Vasárnap általában tovább alszunk... de ma vÁsÁrnap van és reméljük nem "vasáron" árulják majd nekünk a portékát.

A péksüteményes, kávézós Fehérvári pihenőnket követően, első állomásunk a Káptalantóti Liliomkert termelői piac.

Fontos hangsúlya van a termelői szónak, ugyanis itt nem import és nem kínai termékekkel találkozunk.

A teljesség igénye nélkül:

Birkás Balázs igazán hosszú utat tett meg, míg megtalálta igazi szenvedélyét, a mandulatermesztést, Anita főként amerikai és spanyol recepteket próbált ki, hisz ezeken a területeken nagy hagyománnyal bír a mandulafeldolgozás. Ma már készít mandulavajat, mandulatejet, mandulajoghurtot, mandulasajtkrémet, illetve különböző ízesítésű édes és sós pörkölt mandulát is... Susanne Daucher szobrászként dolgozott Regensburg belvárosában egy óriási lakásban és már majdnem 30 éve él a Káli medencében, ma mustárt, chutneyt, lekvárt és ecetet készít.

Ha meg kellene jelölni, hol található a kecskemennyország, akkor kétség nem férne hozzá, hogy a Bazsi határában található Ligetszépe Majorra böknénk, ők kecskesajtot árulnak a piacon, míg Dezső és Edina 2006 óta juhtejből, 2016 óta tehéntejből is készít kiváló minőségű termékeket.

A piac ugyan nem olcsó, de garantáltan tartósító- és szintetikus adalékmentes.

Innen 12-13 óra körül indulunk tovább Kapolcsra.

A Művészetek Völgye nem csak fesztivál idején látványos. Barangolás közben kitárulnak Kapolcs titkos rejtekhelyei.

A frissen felújított Falumalomtól kezdődő túra során számos izgalmas ponton, mint például: gyönyörű hidak, malmok és műemlék épületek mentén haladva jutunk el a kapolcsi szőlőhegy, a Sárféban található Kis-Kút forráshoz. Az alsó úton haladva a Malmok mentén (Walter Malom, Mezriczky Malom, Sándor Malom) érintésével, a sejtelmesen csörgedező Hét Forrás eredőig jutunk. Majd a Bíró Malom mentén tovább haladva, a Mázas Kúthoz ér utunk. Távolban, az Ilona Malom impozáns épülete látható.

A Falumalomtól, Vigántpetend irányába fordulva, a Turzó kút és a Csóromi Mosó Forrás megtekintésével a Kőszeghy Malomhoz érünk, mint végponthoz.

A mintegy 3 km hosszú sétaút, teljes szakaszában alkalmas gyalogos kiránduláshoz.

Ezt a jelentős kalória veszteséget utolsó helyszínünkön fogjuk pótolni 15 órától.

Andi és Gyuri a Kőkút Kert Vendéglő megálmodói.

Így nyilatkoznak magukról: "2016-ban kezdődött mikor először megtetszett nekünk a Káli-medence. Sokat jártunk ide és minél több időt töltöttünk itt, annál világosabb lett számunkra, hogy Kékkút az a hely, amiről álmodtunk. Pazar kilátás, friss levegő, nyugodt természet és káprázatos adottságok, kedves helybéliek és turisták."

Ez utóbbiak leszünk mi!

Közösen, 4 féle fogást állítottunk össze, de aki szeretne, étlapról is választhat.

Vendéglátónk biztosított bennünket, hogy kérésetekre elkészít laktóz és/vagy gluténmentes ételeket is.

Kérünk Benneteket, hogy jelentkezéskor jelezzétek felénk, hogy szeretnétek-e étkezni!

Ha az alábbi menüből választotok, megjegyzésben kérjük számmal jelezzétek felénk, melyiket választjátok!

Végül, azt is jelezzétek felénk legyetek szívesek, ha nem az alábbi ajánlatból, hanem étlapról szeretnétek választani.

1. Kőkúti pácolt tarja, grillezett kukoricacső, fokhagymás tejföl (egy erőspistába marinált szuvidált tarja... CSÍPŐS, de kérésre Glutén, Laktóz mentes) 3.690 Ft 

2. Sümegi rántott panarella sajt, erdei gyümölcsmártás (Félkemény trappistához hasonló sajt... csak annyi a különbség, hogy Sümegről érkezik és házi sajt) 3.490 Ft

3. Zsenge zöldborsóleves, házi galuska 2.090 Ft

4. Harcsa halászlé 2.990 Ft.

A főételek a köretet nem tartalmazzák. Ajánlott köretek: a házi hasáb (990 Ft) vagy a jázmin rizs (890Ft)

A fogyasztását mindenki egyénileg maga rendezi.

Az vendéglő étlapját a kokutkert.hu weboldalon, az "Étterem" menüpont alatt találjátok.

Természetesen mindenkit szeretettel várunk az étteremben, azokat is, akik nem szeretnének fogyasztani, hiszen egy csapat vagyunk!

A hazaindulást 17 óra körül tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!