kirandulas_20231005

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 5

Jelenlegi létszám: 21 fő

Első helyszínünk Válon található, az ukrán Alexander Milov monumentális alkotása, amit a 2015-ös amerikai Burning Man Fesztiválon mutatott be és azóta igazi világhírnévnek örvend. 2017-ben pedig kalandos úton került Magyarországra, a Haraszthy birtokra.

A Szerelem-szobor nem csak a külalakja miatt igazán különleges, hanem attól is, hogy váli ültetvényeink kellős közepén kapott helyet. Az elénk táruló látvány tényleg monumentális, hiszen a szobor nagyjából 10 méter magas és 16 méter széles.

A LOVE-szobor két, egymásnak háttal ülő, magába forduló, drótokból megformázott nőt és férfit, s a bennük „élő” két egymás felé forduló, kezüket a másik irányába nyújtó gyermeket ábrázol.

A szobor a férfi és a nő közötti konfliktust, és a bennünk rejlő gyermek, szerelem iránti vágyódását ábrázolja, a drótok ezt jelenítik meg. A felek belső vágyait, valós énjét a két kisgyermek magatartása mutatja, ahogy vágyakoznak egymásért, szeretnék átölelni, megérinteni a másikat.

Útközben az M7-esen a Fehérvári pihenőnél tartunk egy fél órás szünetet, majd Székesfehérvárra utazunk.

A Bory-vár egy különleges épületcsoport Székesfehérvár Öreghegy városrészében, a Mária-völgyben, melyet Bory Jenő székesfehérvári építész, szobrász- és festőművész nagyrészt egymaga épített és díszített évtizedeken át, emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak.

A vár telkét, amelyen szőlő és gyümölcsfák között eredetileg csak egy borospince állt a hozzá tartozó présházzal, még 1912-ben vásárolta meg Bory Jenő. A présházat ekkor bővítette lakássá s készített fölötte egy műtermet is. A vár építésébe csak az első világháború után kezdett, amikor sokasodó szobrászi megrendeléseinek honoráriumából erre is tudott költeni. (forrás: boryvar.hu)

Teljes árú jegy: 2.500 Ft

Kedvezményes jegy: 1.500 Ft
/65 éves kor felett/

Fogyatékkal élő és 1 fő kísérője: 0,-Ft
/SINOSZ, ÉFOÉSZ, MVGYOSZ, MEOSZ, AOSZ eredeti, érvényes igazolvánnyal/

Aztán elcsendesedünk... Illetve nem, hiszen mi nem fogadtunk meg semmit!

1733-ban a vidék birtokosa, Esterházy József alapította a kamalduli remeteséget, melynek 1200 holdas pusztát, tavakat és malmokat is adományozott.
A némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatjuk meg Majkon. Ám nemcsak hangulatában egyedülálló az erdők ölelte, tavak szomszédságában fekvő remeteség, hanem Európa-szerte kuriózumnak számító barokk műemlékegyüttes is egyben, amely tizenhét cellaházból, templomtoronyból és kolostorból áll.
Az épületegyüttes megtervezésével Esterházy József a neves osztrák barokk építészt, Franz Anton Pilgramot (1699-1761) bízta meg. A remeteség épületei által körülfogott templom alapjait 1753-ban tették le, és az alapkővel együtt a hallgatás jelképeként egy halat is elhelyeztek.
A kamalduliak az 1730-as évek közepén érkeztek Majkpusztára. A cellaházakban egy-egy szerzetes élt, aki a naponta előírt kötelező imákat ugyan hangosan mondhatta el, de a nap többi részében tartózkodnia kellett a beszédtől. Egymással csak a szentmiséken és a fő ünnepeken, a közös étkezéskor találkozhattak. Beszélniük – az elöljárójuk engedélyével – évente két alkalommal, három-három napig lehetett. (forrás: majkiremeteseg.hu)

Tárlatvezetésre 14 órára kértünk időpontot.

Teljes árú jegy: 3.500 Ft

Kedvezményes jegy: 1.750 Ft

Fotó- és videójegy: 1.500 Ft
(A kiállítóterekben kizárólag a fotó- és videójegy megváltásával történhet felvétel készítés, és csakis vaku nélkül, személyes használatra, a felvételek kereskedelmi forgalomba nem hozhatók, nem értékesíthetők. Sajtófotózás előzetes egyeztetéssel!)

A mai napunkat Tatán szabadprogrammal zárjuk.
Ajánlatok a fennmaradó egy-másfél órára:

Akár az Öreg-tó partján, akár az 1-es főút túlsó oldalán található Cseke-tó parkjában töltődhetünk. Az utóbbi közelében egy igen jó cukrászda is található a Hattyúliget és a Sport utca sarkán, a Barta kávéház, de az Öreg-vár tetején is remek kilátás nyílik az Öreg-tóra a Múzeum presszóból.
Aki gyorsan szeretné megnézni Tata nevezetességeit a tóparti KORZÓ étterem előtti megállóból indul, és oda is érkezik vissza a Happy Train városnéző kisvonat (ára: 1.900 Ft/fő). A zötyögés 45 percig tart.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!