kirandulas_20230914

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 7

Jelenlegi létszám: 19 fő

Imádjuk Szegedet! Nem is fogjuk kihagyni a városi sétát, de előtte....

Mórahalomra érkezünk.

Gulliver Magyarországi kalandozását élhetjük át Liliputban... illetve az Ezer Év Parkjában, amikor mini házak közt sétálva idézhetjük fel, akár eddigi kirándulásaink célpontjait.

Nehéz lenne felsorolni mindet és szinte biztos, hogy nem mindet láttuk élőben.

Legújabb tartalombővítés révén, kézműves termékekre fókuszáló büfékínálattal is várnak bennünket, hogy még édesebb legyen hazánk felfedezése.

Belépőjegyek

Felnőtt: 2.100 Ft

Gyerek (6-18 év között): 1.500 Ft

Diák (18-26 év között diákigazolvánnyal): 1.700 Ft

Nyugdíjas: 1.500 Ft

70 év felett: 1.300 Ft

Innen Szeged felé vesszük az irányt, de csak pár kilométert utazunk.

Mórahalom körzetében található az egyedülálló szépségű Nagyszéksós-tó. A szikes jellegű terület élőhelyül, táplálkozó helyül szolgál a fészkelő és vonuló madarak számára.

A madarak mellett a magyar Alföld egyik fenséges állatával is találkozhatunk, ugyanis a tónál található Bivalyrezervátumnál megismerkedhetünk a bivalygulya mindennapi életével.

A Bölömbika tanösvény túraútvonal a csatornán átívelő sétálóhídon keresztül, egészen a tájvédelmi terület szívében található madárlesig vezet. Megismerhetjük a terület védett növény- és állatvilágát, a kilátókból ráláthatunk a tóra és megfigyelhetjük a dagonyázó, legelő, vagy épp hűsölő bivalyokat.

Jó idő és megfelelő vízállás esetén a víz felszínére is benyúló kilátó szolgáltat mesébe illő látképet. (forrás: visitmorahalom.hu)

A terület díjmentesen látogatható.

Ismét buszra szállunk és meg sem állunk Szegedig, ami szintén néhány kilométerre található.

Fauna megállónk a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje.

A kolozsvári egyetem Szegedre költözésekor, 1922-ben a város 20 kataszteri hold szántóföldet ajándékozott az egyetemnek füvészkert létesítése céljából. A növényekkel történő betelepítést az alapító igazgató, Győrffy István 1925-ben kezdte, gyűjtőutak anyagának felhasználásával. 1928-ban ártézi kút, 1929-30-ban növénynevelő üvegház létesült, 1931-ben készült el az első tó. (forrás: fuveszkert.u-szeged.hu)

Az egyedülálló füvészkert különleges világát közel- és távol-keleti, mediterrán, trópusi és szubtrópusi növények alkotják, de igazi kuriózum a rovarfogó növények és a trópusi lepkeház is.

Jegyárak

Teljes árú jegy: 2.200 Ft

Nyugdíjas jegy: 1.600 Ft

Csoportos nyugdíjas jegy: 1.300 Ft / 15 főtől

A maradék időnket Szeged Belvárosában töltjük egy rövidke szabadprogram keretében.

A hazaindulást 17:30 órakor tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!