kirandulas_20230810

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 7

Jelenlegi létszám: 17 fő

Irány Tiszafüreden az Albatrosz kikötő!

Balázs Sándor (Tutajos) neve ismert a TravelBus-os kirándulásokon, még sosem csalódtunk benne.

Ellátogatunk hát ismét Magyarország egyik legszebb madárrezervátumába...

Tutajos barátunk két vagy három (egyenként 8 fő befogadására képes, árnyékolóval ellátott) katonai ladikba pakol bennünket és 3 órás szakvezetés során közelebbről megismerhetjük a rejtett madár- és vízivilág élőhelyét.

Ne ijedjetek meg, evezni nem kell!

"A tavon három kontinens folyami részeit mutatjuk be, ahol döbbenetes hasonlóságot tapasztalunk a Tisza-tavi világgal.

Mivel több útvonala is van a tónak, így a visszajáró, több mint 700 családra, vendégekre is gondoltunk. Megtekintjük a Tisza-tó szigetein fából épített, 10-15 m magas kilátókat és gyönyörködünk a nemzeti park panorámájában, betekintünk a világörökség részébe és rezervátumába.

Az útvonalak látnivalói nagyban különböznek egymástól. Láthatunk nagy fészektelepeket a fák sűrűjében, akár 2000 példányszámban is, a vízi lápmezőkön más fajokkal, a partfal oldalában, valamint a nádasokban, de más-más virágmezőket tekintünk meg egyes medencékben is, mint a kontinensünkón is egyedülálló, Észak-Amerikából származó tündérfátyol mező, Európa legnagyobb tündérrózsa mezőjét, más területeken hatalmas vízililiom virágmező terül el.

Van olyan útvonal például, ami kísértetiesen hasonlít a Floridában található Evergladeshez, míg máshol a mocsaras gyékényösvények hosszú kígyóösvényein barangolunk. Talán a legszebb rész mégis a vendégeink ámulatára a Tisza-tavi Amazonas, akik jártak vendégeink közül ezen a kontinensen, döbbenten tapasztalták a hasonlatosságot.

Számos ritkaság van még, mint az 1500 m hosszú pallóhíd, amely cölöpökön kígyózik a lápos, mocsaras nádas részeken, bemutatva vízi élővilágát, növényzetét, megtekintjük az ösvényen épített vízen álló faházakat, madárvártákat.

Felkeresünk olyan madárkolóniákat, ahol több száz, akár ezres létszámban fordulnak elő a 200 madárfajból. Ornitológusok számítása szerint tavaszi és őszi madárvonuláskor a tározón tartózkodó madarak létszáma a negyedmilliós nagyságrendet is meghaladja. Túra közben megkóstolhatja a tó vízi gyümölcseit, megismerheti mérgező fajtáit, bemutatunk olyan növényeket, amik a világon csak itt találhatók meg, vagy ritka madarakat, amik itt nagy számban fordulnak elő."  forrás: tavitura.hu

Nagyon fontos, hogy mindenkinél legyen megfelelő mennyiégű folyadék, napvédő fejfedő, mert sok időt töltünk a napon (bár a ladikok napvédő ernyővel vannak ellátva).

Ebben az évben jóval több a szúnyog a kelleténél, ezért távoltartásukról is érdemes gondoskodni!

A vízitúra díja: 22.000 Ft / ladik.

A vízijárművek 8 utast tudnak szállítani, így a létszámunktól függően osztjuk el a teljes költséget, egy-egy főre.

Ebből következően a 16 és 24 fős létszám esetén a legolcsóbb a hajó bérlése.

14 óra után...

Poroszlóra érve szabadon választott programokkal folytatjuk a napot, melyek keretében megtekinthető az Ökocentrum, a kézműves rétesház, de a szabadstrandon is felfrissülhetünk. Ezenkívül akár klímás cukrászdában fogyaszthatunk ínyenc falatokat.

Ha marad időnk, kedvetek és erőtök ellátogathatunk Kiskörére fél órás buszozással.

Az erőmű gáton átsétálva hamar eljutunk a hallépcsőhöz. Halaknak lépcső???? Igen, különben hogyan juthatnának fel a Tisza-tóba, a közel 11 méteres szintkülönbségen? Nem mondjuk meg... ezt látnotok kell!!!

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!