kirandulas_20230805

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 


Szabad helyek száma: 4

Jelenlegi létszám: 22 fő

A Kányavári-sziget

az egyetlen olyan terület a Kis-Balaton térségében, amely vezető nélkül, egész évben szabadon látogatható.

A Kányavári-sziget felfedezése
A kis szigetre egy különleges fahídon át érkezünk. A szigeten a Búbos Vöcsök tanösvényt alakította ki a Nemzeti Park Igazgatósága. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km, egy jó óra alatt kényelmesen bejárható. Amennyiben kevés az időnk, úgy a sziget északi felének felfedezését javasoljuk. Az információs táblák a Kis-Balaton madárvilágát mutatják be.

Kis szerencsével mi is megpillanthatunk néhány a gázlóban totyogó, vagy a nyílt vízen úszkáló vízimadarat.

A sziget közepén egy fából épült madár megfigyelő helyet találunk, a többszintes kilátótornyot újjáépítették, a hídról jőve, a madármegfigyelő előtti tisztáson balra kanyarodva érjük el pár perces sétával. Egy kicsit még délebbre egy idilli réten vadonatúj játszótér is várja a kicsiket.

A gyönyörű, buján zöldellő növényvilág akkor is megér egy sétát, ha nem is látunk ritka madarakat a környező nádasban, vagy a vízparton.

Szúnyogok szinte mindig vannak, gondoskodjunk megfelelő védelemről.

A híd előtt, a parkoló mellett büfé várja a kirándulókat.

Ezután...

Keszthelyen található Közép-Európa legnagyobb terepasztala! 

Ha a modellvasútról neked is a karácsonyfa alatt lévő kisvasút, esetleg egy komolyabb terepasztal jut eszedbe, el fog állni a lélegzeted, ha a múzeum tetőterébe lépsz, ahol 2008 óta Európa egyik legnagyobb modellvasút-kiállítása terül elénk.

A 19-21. századi Magyarország, Németország és Ausztria vasútjainak korhű mása.

Az osztrák rész érdekessége, hogy egy, a világörökség részét képező tájat, valamint Európa első hegyi vasútját mutatja be. A németországi egység központi részén az eredeti légi felvétel alapján épült nürnbergi pályaudvar látható, míg kicsivel arrébb egy német fantáziaváros kapott helyet, ám az ott látható elemek, mint a freiburgi városkapu, a berlini tv-torony a valóságban is létező épületek, építmények mása.

Az évszakok megjelenítésére is ügyeltek a tervezők, megcsodálhatjuk a havas Fekete-erdőt, illetve a nürnbergi karácsonyi vásárt is. A magyarországi egység az egykori Déli Vasutat mutatja be, a Budapest- Déli pályaudvar- Nagykanizsa szakaszt, valamint Zala megye egyes részeit, melynek egyik legszebb része a Badacsony hegy ábrázolása. Nem maradhatott ki az egykori keszthelyi vasútállomás sem, mely mögött megpillanthatjuk a Festetics-kastély makettjét.

Belépő díj a Festetics-kastély honlapjáról:

1 Kiállításra szóló jegy (a kastély kivételével)

teljes árú: 1.500 Ft

6 - 26 éves és 62 év felett: 750 Ft

Ha marad még egy óránk, a kastélytól lesétálunk a Balaton partra és persze közben érintünk egy cukrászdát is.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!