kirandulas_20230729

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Mesébe illó vízi világban barangolunk a hétvégén.

A Kisalföld egész területén hárommillió évvel ezelőtt még a Pannon-tenger hullámzott. A nyugatról ebbe torkollt folyók hordalékának köszönhetően a terület félsós deltavidékké alakult, majd végleg szárazulattá vált. A pliocén kor végére az Ős-Duna Kárpát-medencébe való betörési pontja megváltozott folyásiránya, a korábbi déliről kelet felé fordult, így kialakult a mai vízrendszer ősi formája. A Mosoni-Duna vízrendszere a Lajta folyó, a Lajta bal parti csatorna és a Lajta jobb parti csatorna dombvidéki vízgyűjtőjét, valamint a Rábca vízgyűjtőjét foglalja magába. (forrás: wikipedia)

A terület - a csekély népsűrűség révén sok helyen még mai érintetlen. Különleges élővilágával először sétahajón, majd egy kellemes séta során találkozhatunk.

De lássuk a részleteket:

Halászi településre 10:30 óra körül érkezünk, ahol már vár bennünket egy dunai sétahajó.

A sétahajózás ára: 2.000 Ft/ fő

Egy órás ringatózás után Szigetköz ízeivel ismerkedünk.

Az étkezés nem kötelező program, aki nem kíván részt venni, a szabadidő központban pihenhet addig a vízparton.

Az egyszerűség kedvéért vendéglátónk az alábbi menüt kínálta nekünk egységesen 1.900 Ft-ért:

Az első fogás egységesen Csontleves cérna metélttel topfban tálalva.

1. Csirkemell filé párizsi bundában rizi-bizi

2. Brassói apró pecsenye petrezselymes burgonyával

3. Karajszelet sörtészta bundában sütve  burgonyával

Kérjük jelentkezéskor jelezzétek felénk szeretnétek-e étkezni, ha igen, akkor 1, 2-es, vagy 3-as menüt kértek!

Természetesen lehet egyéb italt, desszertet is rendelni, ez azonban már nem része az ajánlatnak.

14 óra körül Dunaszigetre buszozunk 20 perc alatt, majd egy órás sétát teszünk a Mosoni-Duna mentén a Denkpál Hallépcsőhöz... gyönyörű hely!!!

"A szigetközi hullámtéri mellékág-rendszerben, az 1995. májusa óta működő hullámtéri vízpótlórendszer részeként üzemel az úgynevezett Denkpáli ágvéglezárás és annak részeként a Denkpáli hallépcső. Utóbbi Magyarországon az első és eddig egyetlen természetes jellegű hallépcső, mely 1998-ban készült el." (forrás: sokszinuvidek)

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!