kirandulas_20230723

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

Szabad helyek száma: 5

Jelenlegi létszám: 21 fő

Balaton-felvidéki kirándulásunk első állomása Válon, a Haraszthy pincészet birtoka.

Itt található ugyanis az ukrán Alexander Milov monumentális alkotása, amit a 2015-ös amerikai Burning Man Fesztiválon mutatott be és azóta igazi világhírnévnek örvend. Az elénk táruló látvány tényleg monumentális, hiszen a szobor nagyjából 10 méter magas és 16 méter széles.

A LOVE-szobor két, egymásnak háttal ülő, magába forduló, drótokból megformázott nőt és férfit, s a bennük „élő” két egymás felé forduló, kezüket a másik irányába nyújtó gyermeket ábrázol.

A drótok a nők és férfiak közötti konfliktust jelölik, míg a gyermekek az ölelést, a szeretetet és a másik fél iránt érzett érzelmeket, vágyódást szimbolizálják.

Az ide látogatókat egy külön, erre a célra kialakított borshop is várja (ha nyitva lesz), ahol az évszaknak megfelelő italokkal lehet feltöltődni, miközben a különleges alkotásban és a csodás természetben gyönyörködhetünk.

Egy kávés- és egészségügyi pihenőt követően, innen már meg sem állunk Kisapátiig.

A település a Szent György-hegy lábánál található. A környék igensok látnivalót rejt, melyekből a mai napon csupán néhányat tudunk megmutatni Nektek.

Kisapátiban nem véletlenül őrzi egy sárkány a Taberna Infinito bejáratát. A monda szerint a falu népét sokáig tartotta rettegésben egy sárkány, aki egy napon megbetegedett. Ekkor a település lakói megsajnálták őt és ápolni kezdték, amíg fel nem épült. Ezt követően békében éltek egészen a sárkány haláláig.

A Szent György-hegyen található a Sárkány-lik vagy más néven Jégbarlang a monda béli sárkány otthona, melyet halálakor tett fagyossá. A barlang a legmelegebb időben is állandóan hűvös levegőjéről kapta nevét.

Ha a sárkány otthonát nem is, de az emlékének állított szobrot megcsodálhatjuk.

Szintén a Szent György-hegyen található a Balatoni Mediterrán Botanikus Kert, mely a mai napunk fő állomása.

Ide, a sárkányszobortól körülbelül 20-25 perces sétával, kissé emelkedős úton juthatunk fel.

A világ minden tájáról származó közel 700 növény-, fa- és cserjefajjal egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak. Az egzotikus pálmafáktól az illatos levendulaültetvényekig a kert paradicsomot jelent mindazok számára, akik ellátogatnak ide. (forrás: tabernainfinito.hu)

Vendéglátóink 1 órás vezetett kertlátogatásra várnak bennünket, mely 

teljes áron: 2.990 Ft/fő,

nyugdíjasok részére: 1.990 Ft/fő

A tárlatvezetést követően lehetőségünk lesz helyben fogyasztani.

Az étlapot a https://tabernainfinito.hu/etlap/ hivatkozáson találjátok.

Kérünk Benneteket, hogy jelezzétek felénk, ha a szeretnétek étkezni, mert ezt továbbítanunk kell vendéglátónk felé.

Lefelé menet meglátogatjuk Pötyike Biokertjét, ahol kézzel készített házi gyúrt tésztákat, házi készítésű süteményeket és finomabbnál finomabb nemzetek ételeit vásárolhatjuk meg kedves, családias környezetben.

Ha az időjárás engedi és Ti is úgy akarjátok, elsétálunk még a Szent Kereszt kápolnához, mely már a busz parkoló felé található.

Ez a terület a XIII. század elején a pannonhalmi apát birtoka volt, aki 1244-ben vagy 1245-ben kápolnát építtetett ott. Ezt a kápolnát azonosította Bogyai Tamás a ma is álló, az elmúlt években helyreállított, Szent Kereszt tiszteletére szentelt középkori kápolnával. (forrás: kozepkoritemplom.hu)

Nem tudjuk hol és mennyi időt töltünk el, de ha még egy Balaton-part is belefél az egynapunkba, elbuszozunk Szigligetre is.

Meleg napokat élünk, így felfedőt és elegendő folyadékot feltétlenül hozzatok magatokkal!!!

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 12.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!