kirandulas_20230716

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 7

Jelenlegi létszám: 19 fő

Ma Hungarikumokat látogatunk a Zemplén hegyei közt...

Első állomásunk Vizsoly

Akár hitben járó zarándokként, akár Istent kereső/érdeklődő kirándulóként érkezünk Vizsolyba, könnyen megragad minket egy mély nosztalgikus megilletődöttség, sőt sokkal több is egyszerű nosztalgiánál: egy megrendítő múltidézés, az örvénylő történelmi időkkel való megindító találkozás. Az idő szövetén kutatva az ódon templom bolthajtásai közt reformátori idők és sorsok és eleven élettörténetek sejlenek föl. Láthatjuk Károli Gáspár konok hűségét és eltökélt-hitvédő, igazságot feltáró fordítói munkásságát, ahogy hitte és megélte meggyőződését: miszerint népünk megmaradása, csak Istenhez ragaszkodva, igéjét megismerve és megélve lehetséges e hadak dúlta, hányódott sorsú hazában.

Látjuk az elszánt nyomdászmester, Mantskovits Bálint fortélyos tudományát, ahogy sietve és mégis nekihevülve rendezi sajtó alá a Bibliát, mert királyi cenzorok emésztő tekintete elől kell rejtegetnie, dédelgetnie az igét, míg magyar nyelven is testet ölthet. Látjuk az ifjú diákként sarjadó Szenczi-Molnár Albertet, aki e falak között ízlelgeti halhatatlan zsoltár-strófáihoz Benczédi Székely István örökbehagyott igefordítói zsoltár-megfogalmazását, hogy ritmus és mérték, hangsúly és dallam által majd remekbe-szabottan illeszkedjenek össze református hitünk örökérvényű énekkincsévé. Mágócsy Gáspár, Rákóczi Zsigmond, hitünk gyámolító patrónusai Vizsollyal bátran és eltökélten rendelkeztek, hogy az igének betlehemes menedéket, a szentírás születésének történelmi bölcsőt szerezzenek. Így lett ez a kis hegyek tövén megbújó abaúji település, a Biblia bölcsője, hitünk és édes magyar anyanyelvünk kultikus szülőföldje. (forrás: vizsolyibiblia.hu)

A program fakultatív!

Teljes árú belépő 1750 Ft

Diák, nyugdíjas, pedagógus 1050 Ft

Fotójegy (fotó és videó felvételhez!) 1000 Ft

Aztán... felkapjuk a göncünket és irány: Gönc

Az egyik legkedveltebb magyar gyümölcs, mely egy kicsit hasonlít Colombo hadnagy feleségéhez: Mindenki tisztában van vele, hogy létezik, de senki nem tudja egészen pontosan, hogy milyen. Valahogy benne van a zöldség-gyümölcs legendáriumban, hogy barackból a gönci a legfinomabb. De vajon tényleg így van ez?

A gönci barack azonban nem kizárólag ennek az alig kétezer fős abaúji falunak a gyümölcse: 42 településről származhat, melyeket az eredetvédelmi előírások pontosan megneveznek. A talaj, az éghajlati adottságok, a napsütéses órák száma jobban számít, mint gondolnánk. A gönci barack termőtáját egyik oldalról a Zemplén vonulatai, másikról a Hernád folyó határolja, a szlovák határtól Miskolcig húzódik. Legnagyobb egybefüggő ültetvényeivel Gönctől délre, Boldogkőváralján találkozunk, ahol a vár dombjára is felkúszik a barackos üde, zöld foltja. (forrás: hellohungary.hu)

Nos, hát itt az ideje, hogy magunk járjunk utána, ízeljük meg, mitől olyan híres ez a Gönci Barack:

A vasárnapi program: 

10.00: Kapunyitás

10.00: EXATRUN

11.00: Csiribi Együttes

14.00: Bíborszél Zenekar koncert

16.00: Mohikán koncert

18.00: Rendezvényzárás

Egész Napos Kísérőprogramok:

Gönci Barackos Ízek Utcája

Kézműves vásár és Gasztro programok

Népi játszóház, interaktív szórakoztató programok

Euro Jumping és Vízihenger, Körhinta

Jegyvásárlás a helyszínen: Gönci lakosoknak 500 Ft/nap, Vendégeknek 1000 Ft/nap, 10 év alatt ingyenes

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!