kirandulas_20230709

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 1

Jelenlegi létszám: 25 fő

Ismét túrázunk egyet, a Bükk déli részén.

Egy "Rekettyés kávészünet" után Kács községbe fogunk leparkolni a busszal és egy 9-11 kilométeres közepes túrára indulunk.

Kács Egertől 44 km-re keletre a Bükk hegység déli részén, a Kácsi-patak völgyében fekszik. A település első írásos említése Kach névalakban IV. Béla királyunk 1248. évi határjáró oklevelében történik. A község Árpád-kori település, mely kedvező fekvése miatt a honfoglaló magyaroknak is szálláshelyül szolgált. Anonymus szerint a honfoglaláskor Árpád itt adott szállásbirtokot Ócsád (Öcsöd) vezérnek és azután a fia, Örsúr a Kácsi-patak fejénél várat építtetett. Így Örsúr nemzetsége a vidék (a történelmi Borsod vármegye) legrégibb birtokosa. A föltételezhetően XIII. századi várnak már csak a maradványai állnak, mely négyszög alakú lakótorony lehetett vizesárokkal, ún. sziklaárokkal körülvéve, s valószínűleg a XII. század második felétől a XIV. század elejéig használták. (forrás: turautak.com)

Mi egy körtúrát fogunk tenni, kirándulásunk alatt 166 méteres szintkülönbséget küzdünk le. Túrabotra, bokát jól tartó (nem csúszós talpú) cipőre és kitartásra szükség lesz.

Jutalmunk nem marad el, túránk felénél egy igen fura kőhodályt fogunk megcsodálni.

Egy ideig a Kács patak mentén haladunk, majd a Dobi réten keresztül visszatérünk Kácsra.

Kácson nincs cukrászda, de sajnos étterem sem, így a felgyülemlett "feszültséget" megpróbáljuk Kisgyőr felé levezetni valahol.

Merész kijelentésnek tűnhet, de Kisgyőr az a település, amit ezer közül is megismersz. Mégpedig azért, mert nincs még egy olyan magyar falu, ahol több mint 120 egyedi, kézzel készített fafaragványt tudnál megcsodálni.

Hidd el, itt akármerre lépsz, egy műalkotás jön veled szembe – ez alól még a buszmegálló sem kivétel. Azonban a leglátványosabb mind közül a falu határánál vár téged. 30 éves hagyomány húzódik a kisgyőri fafaragás mögött, de egyik alkotás sem szerzett még akkora hírnevet a településnek, mint az Ökumenikus Betlehem.

Nemhogy Magyarországon, egész Közép-Európában nincs még egy ilyen nagyszabású, szabadtéri betlehem. (Forrás: blog.szallas.hu)

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!