kirandulas_20230706

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 9

Jelenlegi létszám:  17 fő

Békés megye legrégebben lakott térségei közé tartozó Szanazug, Doboz igazgatási területén fekszik. A szóban forgó területen – a feljegyzésekben már 1075-ben említett Dobozon és vidékén – szkíta, számos avar és korai honfoglalás-kori magyar leleteket találtak. A Szanna nevű falu a Fekete- és Fehér-Körös mai összefolyása környékén lehetett abban az időben, amikor a folyók még Békés alatt egyesültek. A Körösök szabályzásában jeleskedő Bodoky Károly gyulai vízmérnök tervei szerint az 1855-57 között Gyula-Szanazug-Békés nyomvonalon ásott körülbelül 20 km hosszú meder az érintett településeken nagymértékben csökkentette az árvíz veszélyét. A lefűződött holtágak nagy kiterjedésű vidéke igen változatos üdülőtájjá alakult, a horgászatot és a vízitúrákat kedvelők paradicsoma lett.

A Fehér-, és a Fekete-Körös torkolatától fogunk egy 45 perces hajótúrára indulni, ahonnan a folyó már Körösként folytatja útját a Tiszáig.

A hajóút díja: 2.000 Ft/fő

Szanazugot elhagyva Gyulára utazunk, ahol szabad program keretében az alábbi látnivalókat tekinthetjük meg, ki-ki érdeklődése szerint:

A város egyik legimpozánsabb látványossága az Almásy-kastély, mely állandó és időszakos kiállításokkal egyaránt rendelkezik.

Állandó kiállítás: jegyárak:

Teljes árú jegy 3.500 Ft/fő

Kedvezményes jegy 2.000 Ft/fő

Sisi-kiállítás

A Gödöllői Királyi Kastély és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont közös kiállítása.

A kiállítás azt a térben, időben és személyiségében zajló, végtelennek tűnő utazást igyekszik felidézni, amely az uralkodónő életét jellemezte. Interaktív, izgalmas, a hétköznapok apró szokásaira koncentráló eszközök segítik a tárlat megtekintőit, hogy Erzsébetről szóló felszínes és közhelyes tudásukat olyan ismeretekkel bővítsék, amelyek valóban az önálló image-et építő divatikont, az életét folyamatosan keserítő protokollt kerülő, a sportot és aktív életmódot életelemének tekintő nőt láthassák.

Jegyárak:

Teljesárú jegy 2.200 Ft/fő

Kedvezményes jegy 1.500 Ft/fő

A kastélyt körülöleli egy csodálatos park is, melyben platánok, tölgyek és berkenyék árnyékában hűsölve, vidéki kisvárosi nyugalom lengi körül a múltat, valódi szellemi felüdülést kínálva a látogatónak.

A Várfürdő mellett található Gyula jelképe, Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára, melynek falain belül jelenleg színház és reneszánsz vármúzeum működik.

A gyulai uradalmat Zsigmond király adományozta Maróti János bánnak 1403-ban, a vár építése is az új földesúr nevéhez fűződik, a vár tovább építtetése pedig Mátyás király fiához, Corvin Jánoshoz; ezért viseli nevét a Vármúzeum. Az ő idejében építették a ma is meglévő kerek ágyútornyot, a rondellát.

Jegyárak:

Teljes árú jegy 2.800 Ft/fő

Kedvezményes jegy 1.400 Ft/fő

Díjtalan, garantált tárlatvezetések

Csak egyéni látogatók számára, csoportoknak nem biztosított alkalmak:

kedd-vasárnap:

10.30, 13.30

Mindent Bele Csomagban megtekinthető látnivalók: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont állandó kiállítása és toronykilátója, a Gyulai vár, a Kohán Képtár, valamint az Erkel Ferenc Emlékház.

Teljes árú jegy 6.200 Ft/fő

Kedvezményes jegy 3.400 Ft/fő

A Ladics ház egy berendezett, 19.század eleji lakóház, melyben hosszú időn át gyűjtött különleges használati tárgyak, a kor hangulatát tükröző bútorok, családi hagyatékok tekinthetők meg. A Jókai utca 4. szám alatt - közvetlenül a Százéves cukrászda szomszédságában - található, nyitvatartási ideje 10:00 - 13:00 óra között.

Nincs TravelBus kirándulás Százéves cukrászda nélkül! A Magyarországon második legrégebben, 1840 óta üzemelő cukrászda csodás, empír stílusú épületében a díszesen festett falak között, eredeti biedermeier bútorzat, s hagyományos sütemény, parfé-, cukorka- és fagylaltkínálat repíti vissza a látogatót az egykori nyüzsgő kávéházi világba. A valaha volt műhelyben a mesterséghez használt tárgyak sokasága segít megismerkedni a szakma hagyományaival, ezzel is emelve a helyszín különlegességét.

Nyilván korlátozott időnk miatt minden látnivaló és élmény nem fér bele egy napba, de reméljük azért mindenki tud kedvére válogatni a fentiekből.

A hazaindulást legkésőbb 17 órakor tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!