kirandulas_20230618

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

 

Szabad helyek száma: 1

Jelenlegi létszám: 25 ő

 

Már a történelem előtti időkben laktak a térségben emberek. Jelenlétüket a környéken megtalált használati eszközök igazolják. Erdőlakó, kóborló, vadászó, gyűjtögető életmódot folytattak

Ez utóbbit fogjuk tenni, de mi csupán élményeket fogunk gyűjteni...

A múlt néhány emlékét az Orfűi malmok őrzik:

10:30 órakor induló Malomtúránkon három malom történetét és a bennük zajló munkafolyamatokat idegenvezető mutatja be. A közel egy órás tárlatvezetésen a papírmalom különleges épületével és munkaeszközeivel, a szárazmalom két évszázados szerkezeteivel és a vízimalom ipartörténeti szempontból értékes berendezéseivel ismerkedünk meg.

Korábban már jártunk itt, így bátran merjük ajánlani, mielőtt egy kis túrára indulnánk.

Csoportunk részére az árak:

Teljes árú jegy: 1700 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 1400 Ft/fő

Innen egy kis kirándulásra indulunk a községen belül...

Az Orfűi Malmoktól indul a cirka 1 km hosszú Vízfő tanösvény. Az ösvény az első néhány száz méteren az Orfű-patak medrét követi és a védett égerláposon keresztül egy kiemelt pallósoron vezet bennünket egészen a Vízfő-forrásig.

Itt érdemes elidőzni picit és megcsodálni Csete György különleges Forrásházát, amelyet a magyar organikus építészet korai emblematikus alkotásaként tartanak számon. (forrás: kirandulastervezo.hu)

Ezután a patakon átvágunk, hogy a helyi barlangászok főhadiszállására, a Mecsek Házához jussunk, ahonnan Orfű felett, a Balázs-hegyen található a fémszerkezetű kilátóhoz kirándulunk.

Korábban fakilátó állt itt, melyet 1975-ben építettek, de később leégett. A jelenlegi kilátót 2001-ben adták át, majd 2014-ben újították fel.

A nagy antenna köré épült kilátó felső szintjéről elképesztően szép panoráma tárul elénk, a Pécsi-tó hosszan húzódó víztükre, a Mecsek erdős lankái feledhetetlen látványt nyújtanak. (forrás: orfu.kornyeke.hu)

Az Orfűi malmokhoz visszatérve a túra teljes hossza kb. 4 és fél kilométer, szintkülönbség 157 méter.

A kirándulás nem nehéz, de van benne emelkedő, így túrabotra szükség lesz. Kérjük ennek megfelelően mérlegeljetek, amikor jelentkeztek.

Jutalom-nyalakodásunkat az Anna cukrászdában végezzük, Kakasdon.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!