kirandulas_20230617

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Jelentkezem

 

Szabad helyek száma: 3

Jelenlegi létszám: 23 fő

 

A mai kirándulásunkon Tímár Mihály, Senki szigetére látogatunk.
Az aranyember volt az első magyar szélesvásznú film, melynek egyik helyszíne Kopánymonostoron a Szent Pál szigeten található.

(Ebben egy kis csúsztatás azért van, mert - bár Jókai Mór a regény helszínét a komáromi Duna szigetekre írta - a tényleges helyszín Nagymaroson volt.)

A közelmúltban átadott Monostori Ártéri Tanösvény mentén partiszűrésű kutakat láthatunk, mint nagy vakondtúrásokat, amint kiérünk az ártéri erdőből egy hosszú zöld rétre. Aztán még tovább haladva beljebb és kijjebb a Duna mentén, felfedezhetjük a régi kutakat is. Szedhetünk kagylókat a parton, a finom kavicsban leülhetünk bambulni.
Az itt húzódó szigetvilág és Duna-ártér igen gazdag élővilágnak nyújt otthont. Ez az óriási fekete nyárfák, a réti sasok és eurázsiai hódok birodalma, ahol a védett ligeti csillagvirág szinte szőnyegként borítja tavaszi ártéri erdők alját. Az ártér nesztelen éjszakai vadászai a vízi denevérek, a nyári lombkoronából pedig a zöld leveli békák jellegzetes hangja és az énekes rigók gyönyörű éneke hallatszik.


A ligetek szép pillangófaja az Atalanta-lepke. A komáromi Duna-szakasz egyik legnagyobb értéke azonban kétségkívül az endemikus és Natura 2000 jelölőfajokban gazdag halfauna. A Szent Pál-szigeten kialakított mintegy 8.5 km hosszú tanösvény mentén 10 állomás került kialakításra.
A hosszú rét és az utána következő part menti szakasz kevésbé látványos, mint az ártéri vizes erdős rész, és készüljünk fel a napsütésre is, nem árt egy kalap vagy egy kis naptej a táskánkban.
(források: turistamagazin.hu, wikipedia))

Nyáridőben szúnyogriasztót is érdemes vinni!
Szintkülönbség szinte nincs (40 méter)!
Túrabotot, bokát jól tartó cipőt ne felejtsetek elhozni!

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!