kirandulas_20230610

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

Időjás miatt meghiúsult

Már rimánkodunk az Égiekhez, hogy ezen a napon ne essen az eső, mert....

A Cserhát vonulatai között egy rejtélyes "kéz kilátó" is rejtőzik, amely egyszerre kilátópontként és pihenőként is szolgál az Országos Kéktúra ezen a szakaszán kirándulóknak, bár a nyomtatott turistatérképek még egyáltalán nem jelölik.
A 2020-ban kidolgozott alkotás Csíkszentmihályi Benjámin alkotása, amelyet a Farkaskútvölgy csapata álmodott meg.
Megközelítés:
Felsőtold irányából a barokk haranglábnál érdemes leparkolni, s szintén a kék jelzést követve egy kb. 2,5 km hosszú túrával érhetjük el a kilátót. (felsotold.kornyeke.hu)

Szint emelkedés kb. 130 méter. A terep a kilátó előtt 100 méterrel igen meredek, köves, ezért kérjük NE sima talpú, utcai cipőben gyertek és akinek van túrabotja, hozza el bátran.

A következő helyszínünk igazán különleges. ezotérikus.... és alig pár kilométerre a található:

Garábon - ami egy nagyon ősi, több, mint 1000 éves település - nemrég találták meg egy premontrei apátság romjait is. A hely adottságai összefonódnak a Samsara hatásaival.
A Samsara különleges energetikájú helyen áll. A Cserhát hegyvonulatai között számos buddhista és keresztény szent hely található, és lenyűgöző a hegyek és az erdő találkozása ezzel az energetikával.

Idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük a Grabensia kertjének varázslatos szépségét és megmutatja nekünk - jelenleg - a világ legnagyobb hangtálját. 2018-ban öntötték egy évszázados hagyományokkal rendelkező harangöntő műhelyben. Súlya több, mint 2,5 tonna és átmérője 233 cm.

Lehetőségünk lesz étkezésre is - aki szeretne - a menüt, kérjük feltétlenül jelezze felénk, mert a létszámunk miatt előre le kell adni az igényünket!
Az éttermi fogyasztást egyénileg rendezzük!

1. menü Palóc leves: 1.600 Ft + 10% szerviz díj
2. menü Sült hagymás gombás ganca: 1.800 Ft + 10% szerviz díj

Ezen kívül is van lehetőség egyéb fogyasztásra, illetve más ételek választására is.

Az idegenvezetés - az étkezést követően - 14:45 órakor kezdődik, díja 2.000 Ft/fő

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!