kirandulas_20230530

n.

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

Szabad helyek száma: 8

Jelenlegi létszám: 18 fő

 

A mai menü:

Különleges bazaltformációk, parttalan kőtenger Balaton-felvidéki panorámával, tapolcai látogatás (kívánságlista az aranyhalaknak).

Reggeli Székesfehérvári kávézós pihenőnk utáni első állomásuk Hegyestű.

A képződmény egy vulkán kürtőjének maradványa, melyet az erózió preparált ki a környezetéből. Az egykori kürtőben a földfelszín felé törő, bazaltos összetételű magma megrekedt, s hűlése során öt- és hatszögletű, 20–40 cm átmérőjű bazaltoszlopokká szilárdult meg, melyek orgonasípszerűen, szorosan egymás mellett állva a hegycsúcs irányában összehajlanak. (forrás: wikipedia)

Páratlan látvány melynek megközelítése pár meredek lépcső leküzdésével lehetséges.

Tiszta időben a Balaton és környező tanúhegyek gyönyörű látványa tárul elénk.

Belépődíjak

Teljes árú jegy 2.000 Ft/ fő

Kedvezményes árú: 1.500 Ft/fő

Innen Szentbékkállára gördülünk kb. fél órás buszozással.

A Kőtenger hatalmas kőtömbökkel borított, ligetes erdőben fekvő terület a Balaton-felvidék egyik legfontosabb geológiai kincse. Igazi élmény a látványos sziklaalakzatok közti séta, fel is lehet mászni az impozáns homokkő formációkra, sőt a híres Ingókövet még inogtatni is tudjuk.

Ide csupán egy dombra kell felsétálnunk, nincs jelentősebb szint eltérés.

Harmadik helyszínünk a magyar stonehenge Zalahalápon.

A felső parkolótól nem messze, a sorompó mögött találjuk a 2019-ben kialakított 10 állomásos Haláp-tanösvény indító tábláját, melyről megtudhatjuk, hogy csak 2018-ban nyilvánították helyi jelentőségű védett területté a hajdani bánya nagy részét. Már innen, a falu címerével díszített „Szeretünk Zalahaláp” kaputól is káprázatos kilátás nyílik a Tapolcai-medencére. Előttünk magasodik a hegy legmagasabb, központi sziklakúpja, előtte a bányászok védőszentje, Szent Borbála tiszteletére emelt emlékmű áll, a jobbra futó úton az egy szinttel magasabban fekvő bányaudvaron, a szoborpark modern, látványos alkotásai kínálnak fotótémát. A bányászemlékműtől balra, a tanösvény bevezet a központi kráterszerű bányaudvarba, itt tehetünk egy nagy kört, megfigyelhetjük a kráter falát alkotó változatos bazaltformákat, melyek kicsit hasonlóak a Hegyestűn találhatókkal, de annál sokkal nagyobb léptékűek, és a vulkáni kőzet alakzatok is sokfélék.

Szintkülönbség: 60 méter fel, ugyanennyi le

A kirándulást próbáltuk úgy kialakítani, hogy ne túra jellegű legyen, ám szintkülönbségek vannak. Ennek ellenére kérünk Benneteket mérlegeljetek! Lehetőleg bokát jól tartó cipőben gyertek és akinek van túrabotja, hozza magával!

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!