kirandulas_20230527

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

 

Ez az ötlet a kirandulastippek.hu oldalról kerül megvalósításra, az ő leírásuk alapján, a Ti ajánlásotokkal.

A Kelet-Mecsek fő jellemzői a hullámos, erdővel borított hegyvonulatok közé bevágódott patakvölgyek, melyek közül az Óbányai-völgy a leghíresebb, amit szorosan a második legszebbnek tartott Hidasi-völgy követ. Könnyű, rövid, családi jellegű túránk a vadregényes Hidasi-völgyön át emelkedik fel Pusztabányára, nagy részben a Kéktúra útvonalát követve. A sziklalépcsők sorozatán át apró vízesésekkel, zúgókkal végig csörgedező patak mentén láthatjuk a Kelet-Mecsek egyik természeti csodáját, a több méter magas, mohás mésztufateraszt, a Csurgót is. A romantikus környezetben fekvő Betyár-forrás után érünk fel a régi üveghutákról ismert Pusztabányára, majd a szépséges Takanyó-völgyön át ereszkedünk vissza kiindulópontunkra.

A túra hossza: 7,8 km
A túra időtartama: 3 óra
Szintkülönbség: 140 méter

Jellege: Könnyű, rövid, családi gyalogtúra jól jelzett turistautakon, ösvényeken, csekély forgalmú aszfaltutakon, egy rövid szakaszon (300 méter) forgalmas műút mellett. A szintkülönbség minimális, 2-3 kisebb gázlón kell átkelni, melyek csapadékos idő után trükkösek lehetnek, túrabot használata előnyös. Vízvételi lehetőség több forrásból is van. A túra változatos, rövid, nem megterhelő, ezért akár mi is gond nélkül végig járhatjuk. (forrás: kirandulastippek)

Jutalmunk a kakasdi Anna cukrászda finomságai lehetnének de... nem zárkózunk el egy pécsi rövid látogatástól sem, ha nem fáradtok el nagyon.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!